קבלת אזרחות

שלום

מה צריך לעשות אם רוצים להגר לאירופה? לצורך מחיה? לצורך לימודים? לצורך עבודה? לצורך שיקום? האם אדם שמוכר בארץ כנכה יכול להגר לאירופה ולחיות שם ולקבל גמלה כלשהי כמו בארץ או שזה בלתי אפשרי? תודה רבה

קבלת אזרחות

בן לאמא שנולדה באירופה ועלתה לארץ, האם יוכל לקבל דרכון למדינה שבה אמו נולדה? אם כן-מה התהליך? מה קורה אם האם חולה ולא צלולה אבל קיימים מסמכים?

ילדים והורים

האם הורה לילדים בוגרים שקיבלו דרכון אירופאי באמצעות אחד ההורים יכול גם הוא לקבל דרכון מאותה מדינה בזכות ילדיו?ההורים גרושים.

גוזליה

New member
לא הבנתי את השאלה שלך.

אם בן של אדם מסויים קיבל אזרחות מתוקף היות אביו אזרח של מדינה מסויימת, את שואלת האם לאמו של אותו ילד (אשתו לשעבר של בעל האזרחות) זכאות לאזרחות? אם זה מה שאת שואלת- התשובה היא לא.

פולין=כן

האם אני כנכדה לסבים פולניים שנפטרו,ואין לי מסמכים, אולי יש למשפחה שלי,לא בטוח שישתפו אתי פעולה, אבל יש לי שמות משפחה ושמות קרובי משפחה. האם לי יש זכאות לקבל היום דרכון פולני? מהו התהליך? תודה במידה ולי יש זכאות האם לבעלי גם תהיה זכאות לקבל?

גוזליה

New member
איפה האם נולדה?

חולה ולא צלולה=יש אפוטרופוס משפטי על ענייניה?

כרגע

יש אפוטרופוס גוף יש מסמכים שמוכיחים את מוצאה,תעודת זהות/דרכון מארץ המוצא שלה. האם ילדיה יכולים לקבל אזרחות/דרכון מאותה מדינה גם אם היום היא חיה בארץ? האם לה יש אזרחות מאותה ארץ בה נולדה גם אם היא היום חיה בארץ?

גוזליה

New member
לא.

אין סיבה שמדינה תשלם קצבת נכות לאדם שמעולם לא חי בה, לא שילם בה מיסים, ואין לו אזרחות של אותה מדינה. עם זאת, הנושא סבוך, ותלוי אם יש לאותו אדם אזרחות, ויזה, ומצבו הספציפי. ולגבי מה עושים- בודקים מה היכולות (מבחינת ניירת, מבינה כלכלית וכיוב').

זה כאמור תלוי ...

תלוי מהי הנכות, וכו'. אדם שהוא אזרח ועובר לאיחוד, יכול לקבל את כל הזכויות שיקבל אזרח איחוד כולל קצבת נכות. כמובן שהוא צריך לעבור מחדש את כל התהליכים של הכרה בנכונותו, של קביעת רמת נכות, ושל קביעת קצבה אם בכלל (כמו בארץ לא כל רמת נכות מזכה בקצבה, ובתוך האיחוד, אני משערת שיש מדינות יותר "נדיבות" ופחות נדיבות, יותר בירוקרטיות בתהליך ההכרה ויותר פשוטות. לבלונדה אגיד באופן כללי - נראה שאת מנסה לירות לכל הכיוונים. לא יודעת בדיוק מה את מחפשת, חוקי האזרחות אגב שונים ממדינה למדינה ולכן כדאי שתפרטי בדיוק מה את רוצה ועל מה את חושבת. לגבי נושא הנכות/אזרחות רק אגיד - הגירה היא לא תהליך קל. זה תהליך שמצריך הרבה משאבים - גם נפשיים גם חומריים. לאדם נכה כמובן יהיה התהליך קשה אפילו יותר: ההתמודדות עם הבירוקרטיה, עם מערכת הבריאות השונה, עם רופאים שלא מדברים את שפתך, עם שוק עבודה שבו אף אחד לא מחכה לכם, מערכת אקדמית/חינוכית שדוברת שפה אחרת, וכו' - דבר שקשה גם לאנשים שלא סובלים מנכות. בתווך הארוך, יכול להיות שרמת החיים של העובר לאירופה עולה (גם כן, תלוי במקצועו, ביכולת שלו להסתדר בחברה המקומית וכו'), אבל בטווח הקצר, מדובר בתהליך שבו "מפסידים" לעבור למדינה אחרת מתוך ההסתמכות על התקווה שהמהגר יקבל קצבת נכות ובכלל עזרה סוציאלית - דבר מאוד פזיז ולא אחראי, אפילו אם - כמו שאמרתי בפסקה הראשונה - יש לו אזרחות של אותה מדינה ואפילו אם הוא דובר את שפתה. אני לא באה לרפות את ידייך, אלא להסביר לך שמציאות ההגירה קשה וכדאי שתכיני עצמך אליה.

תמר תודה על תשובתך המורחבת

כתבת איחוד, ומה אם אדם מקבל דרכון/אזרחות ואין מצב של איחוד?הוא צריך לעבור מחדש את כל תהליך ההכרה בנכותו במדינה החדשה? לגבי כל הדברים שכתבת והקשיים וכו'-את לגמרי צודקת. אין הכוונה למשהו מיידי. אולי גם בכלל לא. אבל היות והעולם נעשה היום "קטן" ויש מדינות שבהן מסיבות שונות החיים יכולים להיות נוחים יותר או קלים יותר לנכה,אז זאת אופציה ששווה בירור, ולו גם לצרכי שיקום וכו'.זה גם יכול להיות לצרכי עבודה או לימודים, וגם לצרכי טיול.כאשר יש דרכון הכל יותר קל נדמה לי. האם את יודעת על מדינות /ערים שבהן הנגישות לנכים קלה וטובה יותר מאשר במדינות אחרות? גם בארץ יש היום שיפור אך עדיין העבודה רבה. הנה לדגמא הוקם מתחם חדש של בתי קולנוע בראשל"צ. הושקעו בו מיליוני שקלים ואף אחד לא חשב על הנכים בכסאות הגלגלים. פשוט לא יאומן. יכלו לקחת אולם או שניים שלמים....ולהתאים אותם עם נגישות רק לאנשים עם כסאות גלגלים. היו חוסכים כסף על מושבים.....והיו עושים משהו חשוב לטובת הנכים בארץ. לא?

een ogenblik

New member
האיחוד = האיחוד האירופאי

קבוצת המדינות באירופה השייכות לאחוד האירופאי, ולמרות שלכל מדינה יש חוקים משלה ואזרחיה הם אזרחים שלה בלבד, ישנה חוקים החלים על כלל ארצות האיחוד האירופאי, ולפיכך יחולו גם על אזרח מדינת איחוד אחת המתגורר במדינת איחוד אחרת.

למעלה