קבלת אזרחות רומנית

ronenfe

New member
קבלת אזרחות רומנית

אמא שלי השיבה לאחרונה את האזרחות שלה שנשללה ממנה כשעלתה לארץ. אני נולדתי בארץ. אני רוצה ללכת לשגרירות הרומנית כדי לבקש אזרחות רומנית עבורי. איזה מסמכים אני צריך להביא? מה מהם צריך להיות מתורגם לרומנית? הבנתי שדרושה להם תעודת נישואין של ההורים? מדוע, למה לא מספיק שאני אוכיח שאני הבן שלה? וגם למה הם לא יודעים אנגלית שם? זה לא איזו דרישת מינימום למי שעובד בשגרירות?

Nobilis

New member
תשובות

א) בהנחה ואתה בגיר, תצטרך לעבור תהליך של השבה בעצמך. כלומר (לדוגמא) - תצטרך את תעודת הלידה שלה, תעודת הלידה שלך, תעודת הנישואים שלה, אישור על ססטוס האזרחות שלך מרומניה, אישור על היעדר מרשם פלילי מהארץ ומרומניה. כל מה שלא מרומניה צריך להיות מתורגם לרומנית. ב) למה דרושה תעודת נישואים? שאלה טובה. אבל זאת אכן ברשימת הדרישות. ג) הם יודעים אנגלית, אבל לא ששים לדבר בה עם הפונים. מבחינתם אזרח רומני צריך לדעת רומנית. מאחר שהדרישה הזאת לא קיימת בחוק תוכל להגיש את המסמכים גם ללא ידיעת רומנית, אבל תצטרך כנראה עזרה ממישהו שדובר רומנית (לדוגמא - עו"ד שעוסק בתחום).

ronenfe

New member
תודה על התשובות הברורות.

מעניין אז מה קורה במידה וההורים לא היו נשואים/ אם חד הורית, לא מגיעה אזרחות? הדרישה הזאת לתעודת נישואים לא מובנת לי. בכל מקרה, איך אני מקבל אישור אזרחות מרומניה? ואיך אני מקבל אישור על היעדר מרשם פלילי מרומניה?

ברק301

New member
כמה הערות

בתהליך כזה, אתה לא צריך להבין אין כאן היגיון, רק חוקים ותהליך שאתה עונה עליו או שלא רומניה כמו פולין, דורשים שאתה תהיה ילד של אזרח ושנולדת בתוך נישואים, למה ? ככה ובקשר לשאלות האחרות, נראה לי שלא הבנת אתה כנראה צריך את המסמכים האלו לא מרומניה אלא מישראל אתה צריך את המסמכים ממשרד הפנים וממשטרת ישראל כדי לקבל אזרחות רומנית

ronenfe

New member
דוד שלי אמר לאמא שלי

שהיא צריכה אישור חתום מאבא שלי שהשם משפחה שלה השתנה לשם משפחה שלו ואז לבקש מהשגרירות תעודת נישואין רומנית שעולה 700 שקל ולוקח 3 חודשים לקבל אותה. א ) אתה שמעת משהו על זה? או שזה לא נכון. ב) אם יש לאמא שלי כבר אישור לאזרחות אני עדיין צריך להביא להם תעודת לידה שלה?או שאני יכול להביא את האישור אזרחות שלה. ג) אמא שלי אומרת שבהיעדר רישום פלילי היא לא השתמשה בסוף, זה בגלל שזה נשלח אליהם ישירות מהמשטרה? אם ככה אז זה יגיע אליהם גם לא מתורגם.

Nobilis

New member
תשובות

א+ב) לא יודע, שאל בשגרירות. ג) זה אכן נשלח אליהם ישירות מהמשטרה (בשפה האנגלית). בזמנו אני יודע שהם חייבו אנשים להגיע, לקחת את זה מהם, לתרגם לרומנית ולהחזיר. אין לי מושג מה הנוהל שם כיום.

noa scotland

New member
תעודת רישום (או אי רישום...) פלילי מהמשטרה

יש לגשת לתחנת המשטרה, לבקש את האישור ואז המשטרה שולחת ישירות לקונסוליה. (מידע טרי מלפני שבוע)

Crazy92

New member
גם לי יש שאלה על אזרחות רומנית

יש לי כבר אזרחות אירופאית (מלידה)- אינני מעוניין באזרחות רומנית. מה שכן,סבתא שלי נולדה ברומניה,והייתי רוצה לדעת אם יש דרך להשיג מסמכים (תעודת לידה,אזרחות) וכאלה. פשוט שיהיה לי,מעניין אישי,רגשי,ולאו דווקא מרצון להוצאת אזרחות (ששוב לא ממש רלוונטי לי). האם יש דרך להשיג את זה באופן עצמאי? או רק דרך עורך דין?

Crazy92

New member
תודה על התשובה

שגרמה לי לשאול עוד שאלה - יש לך מושג כמה עולה העניין? אני יוצא מנקודת הנחה שהם לא מחפשים מסמכים בארכיון מנחמדות ושפע של זמן פנוי

למעלה