קבלת אזרחות לטבית

haim876

New member
קבלת אזרחות לטבית

אח שלי נולד בלטביה ואני נולדתי בישראל.. הוא עבר לכאן כשהיה בן 7, ושנינו רוצים לקבל אזרחות לטבית.. ההורים שלנו הם ממוצא לטבי ויש לנו מסמכים שמעידים על כך... רציתי לדעת מה אני אמור לעשות כדי לקבל אזרחות לטבית..

haim876

New member
אבל..

אבל אם אני נולדתי בישראל אחרי שנת 1991, מה עליי לעשות כדי להשיג אזרחות? את\ה יכול\ה בבקשה להסביר לי?

forglemmigej

New member
נראה לי שאין לך בעיה

רשום שם שאם הוריך בעלי אזרחות לטבית בעת היוולדך (ואתה מציין שכן) אז אין שום בעיות. לגבי אחרי שנת 1991 זה קצת מעורפל אבל נראה לי שאם תלך לחיות בלטביה (כלומר תהיה תושב איזה תקופה ) תהיה זכאי לאזרחות כתוב שם שבכל זאת מחלקת ההתאזרחות יכולה להחליט אבל על פניו לא נראה שיש לך בעיה. מה עם לשאול את הקונסול של שגרירות לטביה בארץ, אם יש להם בכלל שגרירות.

haim876

New member
לא.. ההורים שלי היו ישראליים כשנולדתי..

ואי אני פשוט אובד עצות.. אני חייב לדעת מה לעשות..

haim876

New member
כרגע כתבתי לשם מכתב:

Hello, I dont know if i should write this letter in hebrew, so i'll just write it in english. I am now 13 years old, and my ethnic origin is from Latvia. I was born in Israel, but both of my parents were born in Latvia. My grandmother grew up in Latvia, and my grandfather was born there, and so was his family. I want to leave Israel in 3-4 years, after i will finish high school, and i want to know what are the terms to become a citizen in Latvia, and if what i wrote here is enough to give me a fair chancr to bechome a Latvian citizen. I would love if you would write to me what i should do, and what are the proofs, or info's that I need to get, I would like to add that the reason I want to become a Latvian citizen is that i visited there in the summer, and just loved it! i was in riga, and was charmed of it! Thank you, Haim מה נראה לך?

forglemmigej

New member
באתר שנתתי לך כתוב

שעד גיל 15 ההורים עושים את הרישום. על כל פנים על פניו נראה שיש לך אזרחות כבר רק צריך לרשום אותך. דבר עם ההורים בטוב (נראה לי שהם לא יודעים על הצעד שלך) ותגיד להם על התוכניות שלך.יכול להיות שהם יעשו זאת ברוח טובה. ורק הצעה קטנה יש לי בשבילך כשבני היו בני 13 גם היו להם מלא תוכניות לעתיד אבל הם השתנו אתה לא יודע מה ילד יום דוקא ישראל היום (עזוב את הפעולה/מלחמה רגע בצד)I היא בכלל לא מקום רע כל כך לעומת יתר העולם , יש שמש , חופים יפים, אוכל מעולה,טלויזיה , לא יותר אבטלה ממקום אחר במקום שאני חיה בו יש כעת 14- ..

למעלה