קבלתי אישור שהתקבלתי לעתודה על תנאי

netstorm

New member
קבלתי אישור שהתקבלתי לעתודה על תנאי

התנאי הוא שאני ניגש לפסיכומטרי בסוף החודש... מה אני עושה עכשיו? מחכה לתוצאות של הפסיכומטרי (שיגיעו בטח עוד איזה חודשיים לפחות) או קונה כבר את המעטפות הרשמה לאוניברסיטה/מכללה ונרשם על תנאי שאני יביא להם את התוצאות של הפסיכו? ועוד שאלה...יש לי שם מקצוע אחד בעדיפות א ושני מקצועות אחרים (שניהם) בעדיפות ב. מה זה אומר לגבי? זה אומר שאם אני מתקבל גם לעדיפות א וגם לעדיפות ב אז אני חייב ללכת ל-א?

udontsay4

New member
הערה

גם אני קיבלתי משהו בסגנון הזה ורשום אצלי 2 בעדיפות א?!?!?!?? מה זה אומר עזרה........

ולדי

New member
זה אומר...

זה אומר שיש לך שני מקצועות שונים בעדיפות הראשונה. זה הכל.

TangoTango

New member
שאלות../images/Emo62.gif

מתי מאשרים שני מקצועות בעדיפות ראשונה? האם זה כאשר המקצועות שייכים לאותה פקולטה (כמו מדעי המחשב והנדסת תוכנה)? ומה קורה כאשר מאשרים לי שני מקצועות ואני מתקבלת לשניהם האם אני חייבת ללכת לזה שבעדיפות הראשונה? (אני יודעת שהשאלה כבר נשאלה מספר פעמים ואם מישהו יודע את התשובה, אז שבבקשה יענה)

Clips

New member
כמו שכבר אמרתי (אני חושב...)

הצבא יתן לך את האפשרות הראשונה. אם תרצי להחליף לאפשרות השניה אז זה כבר תלוי אם נשאר להם עוד מקום בתקן למקצוע זה. בגלל זה כדאי לך לבקש עדיפות ראשונה הנדסת תכנה ועדיפות שניה מדמ"ח תלת שנתי (בקיצור BA). הרבה יותר קל לעבור (מבחינת הצבא) מתואר ארבע שנתי לתלת שנתי. ובסוף הצבא הוא זה שקובע, כי הרי לטכניון זה פשוט לא משנה לאיזה תואר תלמדי. רק עכשיו אחרי שסיימתי סמסטר ראשון סוף סוף העבירו אותי להנדסת תכנה (אחרי הרבה עצבים, טלפונים, פקסים, מכתבים - בקיצור הבנת את הרעיון) וגם זה עם הרבה מזל.

TangoTango

New member
אבל

כבר שלחתי את העדיפויות לפני זמן רב, ואני מצפה לתשובה של העתודה בימים הקרובים. האם בשלב הזה ניתן לשנות את העדיפות בקלות רבה יותר מאשר בתקופה שכבר התחלתי ללמוד?

Clips

New member
שווה לנסות

תראי, בכל מקרה כדאי לך לנסות וליצור איתם קשר עכשיו ולשנות את העדיפויות. אם יגידו לך שאי אפשר, אז תבקשי לעבור ל"הנדסת תכנה" מיד אחרי שתקבלי את האישור. הרבה יותר קל לעבור לפני תחילת הלימודים מאשר אח"כ. ועוד דבר, גם אם יגידו לך שאי אפשר או משהו בסגנון, בכל זאת תתעקשי. זה עובד בצבא. בהצלחה.

netstorm

New member
ומה לגבי?

נעזוב את העדיפויות האלה רגע... חשוב לי יותר אם אני נרשם או לא נרשם לאוניבריסטה ו/או מכללה?

ולדי

New member
טוב תראה...

לצבא בסה"כ לא ישנה אם תלמד באוניברסיטה או במכללה, כל עוד תסיים תואר. הבעיה שלך תתחיל בשוק האזרחי - שם אוניברסיטאות נחשבות הרבה הרבה יותר. ועל זה אתה צריך לחשוב.

netstorm

New member
לא דיברתי על זה...

יכול להיות שלא הסברתי טוב את עצמי: לא עשיתי אף פעם פסיכומטרי, אני מתכוון לגשת למועד מרץ/אפריל שזה יוצא ב-25.3 . נרשמתי כבר לעתודה וקיבלתי מכתב שאומר שהתקבלתי על תנאי והם קודם רוצים לראות את הפסיכומטרי לפני אישור מלא. השאלה היא באיזה שלב אני נרשם לאוניברסיטה, כי את הפסיכומטרי אני עושה בסוף החודש, ולאחריו יעברו עוד איזה חודשיים עד לקבלת התשובה. אני מפחד שזה יהיה מאוחר מדי להרשם עוד 3 חודשים לאוניברסיטה... מה עושים?

raky

New member
לא יעברו חודשיים עד לקבלת התוצאות..

פרק הזמן הכי ארוך שאתה יכול לחכות לתשובה הוא 45 יום. בדרך כלל הם עונים כעבור כשבועיים שלושה..

netstorm

New member
אז לחכות לפסיכומטרי?

אז מה אתה אומר? שכדאי לחכות לתוצאת הפסיכומטרי ורק אז לקנות מעטפות הרשמה ולהרשם?

למעלה