קבלן מפתח - שאלה

nureetd

New member
קבלן מפתח - שאלה

אני על סף יאוש וזקוקה לעצות מחברי הפורום שבנו או בונים כעת: קיבלנו את היתר הבניה וכבר למעלה מחודש שומעים הצעות מקבלנים. עכשיו המצב הוא כזה: יש לנו הצעה מקבלן מפתח ואחרי הרבה דיונים ו"שיפוצים" ההצעה סופית ונראית טובה (גם לנו, גם לאדריכלית וגם לחברים שבנו ונתנו להם לעיין במפרט). הבעיה היא תקציבית. אנחנו חורגים ב100,000 ש"ח בערך. וזה לפני שאני חושבת על מזגנים ומטבח שלא נכללים בהצעה (ולא נדבר על חלק מהריהוט שבטח נצטרך) - בקיצור זה מגיע לחריגה של כ- 200,000 ש"ח. מצד אחד אני יודעת מראש מה החריגה שלי, מצד שני כל הזמן מהדהד לי בראש שאולי עדיף לעבוד עם מפקח? מצד שלישי - אף מפקח לא מוכן לעשות לנו איזשהו חישוב גס של תקציב, אז אני לא יכולה לדעת אם הוא בכלל יכוון לתקציב שלנו... מה דעתכם? תודה מראש...

sack1

New member
עלויות בניה

אתם חייבים לקחת מפקח לפיקוח וניהול הבניה.מפקח טוב יוזיל לכם עלויות בניה וייתן לכם רעיונות והצעות שיחסכו בכסף. על המפקח להפיץ מכרז לבניה בהתאם לתוכניות ל - 3 קבלנים לפחות. אם אתם בונים באיזור הצפון עד לקיסריה והסביבה, אתם מוזמנים לפנות לחתום מטה.

nureetd

New member
לא ענית לשאלה

אף מפקח לא היה מוכן לבנות תקציב כלשהו או להעריך את הבניה לפני שנכבול עצמנו אליו.. נראה לי שזה קצת קשה להתחיל ככה. כי אם לא אדע בערך מה רמת החיסכון, איך אדע אם שווה לי לשכור את שירותיו? השאלה הייתה השוואה תקציבית בין מפקח לקבלן מפתח... אבל תודה בכל מקרה

בינא

Member
גם את לא ענית לשאלה...היכן בארץ אתם בונים?

יש לכך חשיבות רבה לאלו שיכולים לענות לכם, כי יש נסיון שונה במקומות שונים בארץ. אחד הדברים שמפקח יכול להבטיח לכם הוא עמידה במסגרת התקציב, אפילו אם יש צורך לתכנן את הבית מחדש ו/או לקבוע סדר עדיפויות שונה לבניה ו/או לשנות את רמת הגימורים. מפקח לא עובד כמו שאת חושבת... הוא קודם-כל שואל מה מסגרת התקציב... אח"כ הוא בודק למה לא נכנס כל מה שאתם רוצים בתוך המסגרת הזאת ויכולות להיות לכך סיבות רבות...לדוגמא: > קבלן המפתח לוקח % גבוה מידי על מחירי קבלני המשנה והספקים ; > צורת התשלום/החיובים שלכם מחייבת אותו להשתמש במימון בנקאי יקר ומפקח, בדרכים שלו, יכול להוזיל את המימון הזה ; > תכננתם פי 2 שטח חלונות ממה שצריך או פי 4 נקודות חשמל או יש לכם ביסוס כבד שאינו נדרש במבנה כזה ויש לבצע תאום-תכנון עם האדריכל/ית והקונסטרוקטור בניסיון להוזיל את השלד ; > תכננתם מרתף עם מדרגות וממ"ד רק בגלל שהאדריכל לא רצה את הממ"ד בקומת הכניסה ולכן המבנה התיקר שלא לצורך...; > יש עוד המון דוגמאות שניתן לתת ובכל מקרה, מפקח צריך לדאוג שהכל יכנס למסגרת התקציב, כולל המיזוג, אם צריך אותו...כולל עבודתו כמפקח וכולל קיצוץ באחוזי רווח קבלני מיותרים... אז אפשר לדעת היכן אתם מתעתדים לבנות...?

mister500

New member
גברתי..

בנייה עצמית תמחק לך את החריגה . ההבדל בין קבלן מפתח לבין בנייה עצמית ( עם מפקח או בלי ) מגיע ל 25%-30% מעלות הבנייה הכוללת. דבר נוסף . קבלן מפתח שמקבל הנחה על החומרים במרבית המקרים לא מגלגל את ההנחה ללקוח, (רווח נוסף לקבלן.) בעלי מקצוע שמביא הקבלן במרבית המקרים משלמים עמלה ( שיכולת לחסוך) לקבלן המבצע (רווח נוסף לקבלן) במרבית המקרים של בנייה על ידי קבלן מפתח יש חסכון ניכר מצד הקבלן בכל הקשור לחומרים ואיכות (רווח נוסף) ביצוע הבנייה באמצעות קבלנים ( שלד-חשמל-אינסטלטור-טייח-צבעי-רצף-הכנה למיזוג-פיתוח-גנן ) תוריד את מפלס העלויות לרמה מתקבלת על הדעת , אם אינך מסוגלת להשתלט על העניין , קחי מפקח שינצח על תזמורת הקבלנים. ועדיין תחסכי כסף רב. פליאה אחזה בי שמפקח אינו יכול להעריך עלויות בנייה ( אלא אם הבית האחרון שהוא בנה היה בימי הפלמ"ח )

nureetd

New member
אני מרגישה נימת עוינות?../images/Emo2.gif

אז קודם כל- מתנת פיוס
שנית, אנחנו בונים בעמק חפר, בית של כ-250 מ"ר כולל מרתף. נפגשנו עם מספר מפקחים בעלי שם (עם המלצות חמות מחברים) ואף אחד מהם לא היה מוכן להכין איזשהו פירוט על המחיר של הבניה. (רק אחרי שנסגור איתו/ה - יכינו) במקביל, כולם הצהירו שהבניה תעלה פחות או יותר כמו הסכום שקיבלנו כהצעה מקבלן המפתח. כלומר - אם אני אמורה לחסוך 25% - איך ייתכן שכולם מגיעים לאותו סכום?

בינא

Member
פיטנגו...מה אמרתי? איזה נימת עוינות? ענייניות

מה פתאם עוינות? כולם רוצים לעזור אבל לא יודעים איך...כי היו חסרים נתונים. אז מה היה לנו עד כה: > הצעת מחיר של קבלן מפתח בעלות העולה בהרבה על התקציב... > בית גדול מאוד כולל מרתף בעמק חפר (מי צריך מרתף בעמק חפר?) > מפקחים שיש להם מספיק עבודה ולכן רוצים קודם חתימה על הסכם כדי שלא יעבדו לחינם, מריחים שיש בעיה כספית ולכן מנסים להתחמק מהעניין בטענה שתקבלי אותו סכום של קבלן המפתח...או בקיצור - לכי לאחרים כי אני לא מעוניין בעבודה הזאת. אז מה עושים? 1) קוראים את התגובות בלי רגש ובלי להפעיל רגש אלא ענייניות בלבד ; 2) מוותרים על המרתף ובכך חוסכים המון כסף שאין (כולל המע"מ) ; 3) במידה והממ"ד במרתף מעלים אותו לקומת הכניסה ; 4) מתקנים את התוכניות, מגישים מחדש, מקבלים היתר מחודש ; 5) מחפשים מחדש מפקח/מלווה בניה (לא בהכרח אלו שפניתם אליהם, אבל מותר לנסות שוב), מוסרים להם את התוכניות, במפרטים והכמויות וסוגרים איתם שהם יביאו את הצעות המחיר. (לא פונים לבד לקבלנים) ; 6) אם מלווה הבניה/מפקח מראה לכם תוצאות שעדיין גבוהות מהתקציב שלכם, יושבים איתו ומחפשים את הדרכים לרדת מדרישות מסויימות, למתן אחרות ולהחליף שונות, עד שנסגר על התקציב שיש.

למעלה