קבלים שוב,

קבלים שוב,

השאלה שלי היא כזו. אני יודע שכאשר מודדים את הקיבול של קבל, הוא מוגדר כמנת המטען על *אחת הדפנות* חלקי המטח שנוצר. השאלה היא, אם יש לי לדוגמא קבל הבנוי מ-2 ספרות האחת בתוך השניה וחומר דיאלקטרי ביניהם, ומקנים למערכת מטח V (תרגיל מהספר כמובן), איזו סיבה יש לי להניח שהמטען על 2 הספרות זהה? אחרי הכל, הספרות מוליכות ולכן מקטבות את החומר הדיאלקטרי ככה שהמטח ייתאזן, אבל כל קליפה מייצרת פוטנציאל אחר על התווך, אז איך אני אמור להגדיר את Q בהגדרה C=dQ/dV? ובכלל, איך אפשר להסיק מהמטח את התפלגות המטען? ובאותו נושא, באופן כללי כשאר יש לי 2 גופים מוליכים במקנים מטח כלשהו ביניהם, יש דרך להסיק מהנתונים ת התפלגות המטען, או שצריך להשתמש ב-"טריקים" לעקוף את הנתון של ההתפלגות לחישובי שדה וכ'ו? דוגמא נוספת היא לחשב את הכח בין 2 דיקסות מוליכות שמחוברות במעגל מוארק בצד אחד, שנושא מטח V... שוב, אני לא יודע איך לגשת לזה... אני כמובן לא מחפש פתרון, רק איך לפצח דברים מהשוג הנ"ל... תודה על כל העזרה, אגב
, לא יודע מה הייתי עושה בלעדיכם, אני דיי בודד במערכה...

Rus Almighty

New member
תיקון קטן

C=Q/V יכול להיות שאני טועה אבל אף פעם לא ראיתי קבל שהוא לא לינארי. שנית לא נתון לך שהקבל טעון(מטען כולל) אז בהכרח על לוחות/ספרות הקבל חייב להיות מטען מנוגד כדי שסה"כ הכל מטען יהיה 0 כי יש שימור מטען. התפלגות מטען היא אחת ויחיד עבור המקרה הסטטי ולכן היא היחידה אשר מקיים את משוואת לפלס(או צפיפות מטען שווה לנגזרת שניה של פוטנציאל לפי מיקום, לפלסיאן/ זהו חוק גאוס) ולפעמיים אתה יכול להשתמש בכל מיני סימטריות כדי להפוך את הבעייה לפשוטה. עבור שאלת הכוח, אתה פשוט יכול לחשב את השדה ולהכפיל אותו במטען או במילים אחרות אינטגרל של שדה כפול צפיפות על פני אחד הלוחות.

אחלה,

ממש עזרת לי, תודה... באמת לא הגיוני שפתאום יצוץ מטען משום מקום
... לגביי חישוב הכח, ובכן, טוב לא למדנו את משוואת לפלס (למראת שאני מכיר אותה, אבל לא יודע לעבוד איתה ממש, וזה "מחוץ לסילבוס", מכאן שאני אצטרך למצוא דרך אחרת... אבל עכשיו, כשנפתרה בעיה אחת, אפשר להתחיל לשבור את הראש על הבאה בתור
....

למעלה