קבלו סקר של הרשות

אז מה יש לנו? ../images/Emo37.gif

הנתונים שאני אציין פה מתייחסים לגילאי 18+ בלבד (בטבלאות המקושרות - ניתן לקרוא נתונים נוספים, גם אודות העדפות המאזינים בגילאי 10+).
27.4% מהמאזינים האזינו בשנת 2004 לרדיו האיזורי. זאת מול 25.4% לרשת ב', 18.7% לגלי צה"ל ו- 18% לגלגל"צ.
רדיו צפון ללא-הפסקה מאבד מאזינים וכ- 10.1% מכלל המאזינים באיזור הזיכיון שלה מאזינים לתחנה. זאת מול 16.4% אשתקד.
רדיו קול רגע צובר מאזינים חדשים: 25.9% מהמאזינים האזינו לתחנה - זאת ביחס ל- 22.7% אשתקד.
רדיו חיפה איבד מאזינים בעליות של הכרמל: 15.9% ביחס ל- 20.7% אשתקד.
רדיו אמצע-הדרך שמר על אהדת המאזינים: 17.7% מול 15.2% אשתקד.
רדיוס צברה מאזינים חדשים: 9.4% מול 6.5% אשתקד.
99ESC נשארה עם 6.1% מכלל המאזינים באיזור הזיכיון.
ברדיו תל-אביב יאלצו לעשות חשבון נפש עם עצמם: 5.6% מהמאזינים כיוונו את מקלטיהם ל- 102FM השנה. בשנה שעברה היו: 9.5%.
רדיו קול-חי יכולים להיות אופטימיים: 20.1% האזינו לתחנה השנה, בשנה שעברה היו 16.4%.
ברדיו לב-המדינה קיבלו תוספת של אחוז ביחס לשנה שעברה: 8%.
עובדי רדיו ירושלים יכולים להיות גאים בעצמם: 11.9% מהמאזינים היו מכוונים ל- 101FM. בשנה שעברה היו הרבה פחות: 6.9%.
23.2% מתושבי הדרום האזינו לרדיו דרום השנה. עלייה של כשני אחוזים ומחצה.
קול הים-האדום, למרבה ההפתעה (בהתחשב בכניסת גלגל"צ לסקאלה האיזורית), זוכה באהדה של 32% מהמאזינים, עלייה קלה של כאחוז וחצי ביחס לשנה שעברה. כפי ש"תחנה אחת" ציין, מדובר בסקר של הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו.

א ו ח נ ה

New member
תודה על הסיכום המסודר נועם../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

ותודה ל"תחנה אחת" על הסקר העדכני

א ו ח נ ה

New member
ועוד 2 שאלות אם אפשר ../images/Emo92.gif

1 - מבין כל התחנות האיזוריות, האם ישנה אפשרות לדעת היכן רדיו ירושלים ממוקם ביחס אליהן? האם יש דירוג של התחנות האיזוריות מהמצליחה ביותר לפחות מצליחה? 2 - שמתי לב שרשת ג' מפגרת בצורה ברורה באחוזי האזנה ביחס לשאר התחנות הארציות. האם אפשר לומר שהמהפיכה הישראלית שלהם לא השיגה שום הישג משמעותי? תודה מראש לכל מי שעונה.

תודה ../images/Emo70.gif

האמת שאנחנו באמת, כמו שכתבת נועם, מאוד גאים בתוצאות. כפי שניתן לראות, רדיו ירושלים 101FM היא אחת התחנות שעשתה את הזינוק המשמעותי ביותר באחוזי הרייטינג שלה. כנראה שמשתלם לעבוד קשה
כמובן שתמיד צריך לשאוף ליותר, לכן אני מקווה שזוהי רק ההתחלה ושבשנה הקרובה "נזנק" לפחות באותו אחוז ואפילו יותר... תודה לכל המאזינים, כי הרי מה אנחנו בלעדיהם...

פּלפּל

New member
אבל השורה האחרונה, ידידיי, עגומה:

סל כל ההאזנה לרדיו השנה הגיע לשיעור הנמוך ביותר ב-5 השנים האחרונות בשתי קבוצות הגיל. בתוך העוגה אפשר לראות שחלה עליה לתחזה הזו וירידה לתחנה ההיא, אבל בסך הכל, העוגה קטנה יותר, ופחות אנשים מאזינים לרדיו. על זה "צריך לעשות חושבים".

אני חושב לצערי,

והאמן לי שאני אומר זאת בצער, זהו פשוט תהליך טבעי בעקבות התעצמות האינטרנט. אני חושב שאותה בעיה קיימת גם עם טלויזיה, עיתונות וספרות, בעקבות האינטרנט אנשים נחשפים פחות לתרבויות התקשורתיות המעט יותר "וותיקות". אולי תחנות הרדיו צריכות לשדר מעט יותר "עדכניות" ו"צעירות"-אולי זה יעזור...

לדעתי יש לקחת את סקרי הרדיו בערבון

מוגבל מאד.ראשית,ההבדלים התהומיים וחסרי ההגיון בין סקר ה-tgi לסקר של הרשות השנייה.למשל רשת ג' זכתה ל-18 אחוזי ההאזנה בסקר של tgi ורק ל-8 אחוזים בסקר של הרשות השנייה... שנית,כדאי לבדוק מהם האינטרסים של כל אחד ממזמיני הסקר.למשל,האם התחנות האזוריות משדרות בחסות הרשות השנייה?מהי מערכת היחסים בין שפ"מ ל-tgi?ובכלל,שאלה בנוסח...לאיזו תחנת רדיו האזנת אתמול בין 12 ל-13 בצוהוריים,אינה רצינית.רמת הדיוק של התשובות שואפת לאפס. ובאשר לירידה בהאזנה לרדיו בשנים האחרונות,ובכן הדבר הגיוני בעקר בכל הקשור להאזנה בבית.חישבו למשל על כל אלה שנהגו להתכוון לרדיו בין 7 ל-8 בבוקר כדי להאזין לחדשות וכעת עושים זאת דרך הטלביזיה... במכוניות עדיין אין תחליף לרדיו,אלא אם כן אתה חולה דיסקים... ואגב,הקידמה יכולה גם לעזור לההאזנה לרדיו.כאשר בכל מכשיר סלולארי יהיה גם רדיו באיכות גבוהה,למשל דיגיטלי,הרי מספר המאזינים הפוטנציאליים יעלה בצורה דרמתית. בקיצור,אל תמהרו להספיד את הרדיו...

chemical beats

New member
../images/Emo122.gif שאלה קצת מפגרת

אבל אין לי שפיץ של מושג בעניין... איך בכלל מודדים את האחוזים בסקרים האלה?

בואו נסדיר כאן כמה דברים חשובים!

1. סקר TGI הוא סקר חשיפה לא ממוקד ולא רציני דיו כדי להתייחס אליו ברמה הרדיופונית. 2. לעומת זאת, סקר הרשות השניה הוא סקר ממוקד מאוד, מפולח היטב לשכבות גיל וקהלי יעד ומתייחס לכל תחנה באופן פרטני ולכלל התחנות עפ"י חשיפה וזכרון של המאזין מתוכניות הרדיו, שדרי הרדיו ושמות התחנות אותן הוא זוכר. 3. הרשות השניה לא מתשתשת או מסתירה גם ירידה בהאזנה (ראו רדיו חיפה, צפון ללא הפסקה, א-שאמס ורדיו תל-אביב), כך שהסקר הוא הוגן והקלפים פתוחים. אל תשכחו שהרשות השניה היא רשות מפקחת סך הכל, היא לא הבעלים של אותן תחנות והאינטרס היחידי שלה הוא איכות התוכן, שמירה על כללים והצלחת הרדיו האזורי כגוף מול התחנות הארציות. 4. אני חייב לציין כי אני מאושר לראות שלמרות כל המקטרגים, הלכלכנים, חסרי הידע וההבנה וכו'... התחנה בה אני עובד בגאווה רבה מזה 3 שנים "רדיו קול הים האדום", לא ירדה בהאזנה ולו ברבע האחוז אלא עלתה ב-2אחוזים נוספים. קראתי פה דברים כמו "אילת גילתה את גלגל"צ" וכו'... כמי שמשדר תוכנית שכל כולה בנויה על אינטרקציה עם קהל המאזינים אני יכול לספר לכם בוודאות שכמו שאילת התלהבה מגלגל"צ בשנה שעברה במובנים מסוימים, אילת גם מתחילה "לחזור הביתה", לתחנה היחידה בארץ שבאמת משרתת את אינטרס הפרובינציה הקטנה שלה ועדיין שומרת על שידור איכותי, אריזה יפה ועל המותג החזק ביותר באיזור. כן ירבו תחנות שמעיזות לעשות רדיו אזורי ולא עוד איזה "ג'וק-בוקס" חסר אופי.

למעלה