קבלו סיטואציה

rrredshay

New member
קבלו סיטואציה

השעה 6 בערב, מתכונן למנוחה לפני היציאה בערב, טלפון על הקו, הבת שלי (בת 9 וחצי) בוכה, "בוא תיקח אותי עכשיו, אני פוחדת" שאלתי אותה מה קרה, אמא שלה ןבעלה נסעו לאמא של הבעל לארוחת ערב, ובגלל שהיא התחצפה ולא רצתה ללכת איתם הם השאירו אותה לבד בבית עד הלילה. לקחתי את הילדה אלי, בוכה ומבולבלת, פוחדת להישאר לבד, צילצלתי לאמא שלה לשאול מתי הם חוזרים כי אני צריך לצאת באיזשהו שלב, אז היא אמרה לי שהם חוזרים מאוחר ושאני אשאיר את הילדה לבד כי היא צריכה להיות אחראית למעשים שלה!!! כמובן שאני לא אשאיר אותה לבד, אבל תגידו, אני טועה, או שהיא (ואני משתדל לא להיות יותר מדי בוטה) התחרפנה? מה הייתם עושים במקומי? אני רק חייב לציין שהיא אפילו לא ביררה אם אני נמצא בבית למקרה שהילדה תתקשר..

../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif

ואת השאר בפרטי.

Bubble Girl 27

New member
מההההה?

שי למה לא התקשרת?! אני בשוק! אדבר איתך פנים מול פנים הערב!

felka

New member
מביא עובדת סוציאלית ומדבר עם עורך דין

אני שוקל לעשות את זה עם Xית שלי! אין מקום לדבר כזה

rrredshay

New member
אם הייתי חושב שזה יהיה טוב לילדים...

לא הייתי מהסס לרגע. היא אמא טובה בדרך כלל, אבל הפעם היא הגזימה.

../images/Emo201.gif אתה ממש לא טועה

אין שום סיבה שבעולם שהבת שלך תישאר לבד, ועם תחושות כל כך קשות

shon שון

New member
יקירי, מקסים שכמותך!

בחינוך או שמשלבים ידים או שעוצמים עיניים, הצעד אולי מעט דרסתי אבל הילדה הרי לא באמת פחדה להיות בבית לבד אחהצ , אולי היה לה קצת לא נעים, לגבי הלילה זה סיפור אחר, אבל בעיקרון אם אתה הולך להיות מבטל הסנקציות יקשה עליכם לחנך אותה בדרך כלשהי, דיברת עם הילדה על המקרה ? ראית שבאמת ובתמים אין פרופורציות בין המקרה לעונש ?

felka

New member
יקירי אמרו לך פעם שלחשוב בשביל

או במקום אחרים שז דבר לא בריא?! פחדה או לא ילדה בוחרת מה ואיך לתקשר. הורה מקבל את הילד כמו שהוא. לגבי הסנקציות: נראה לך שזאת סנקציה לגיטימים?!!!!!!!!!!!!!! לעונש הזה אין שום פרופורציה. בוקר טוב לך

shon שון

New member
קח אויר ידידי

קל מאוד להלאים ולהסלים עניינים אני בקלות יכול לראות בעיניים שלך ועוד יותר בקלות בעיניים של הילדה , נסה אתה לראות דרך העיניים של האם, ואל תהיה נעול , אתה כמוני לא מכיר את ההתנהלות היום יומית וכמה פעמים הילדה לבד אחהצ , כפי שכתבתי הלילה זה סיפור אחר, נסה להגיב מהראש ולא מהבטן

felka

New member
טוב שאתה ממשיך להחליט אבל הפעם בשבילי

מה אני יודע ומה לא. אני מבין ילדים מצוין ואני חסיד של לראות עולם דרך עניים של אותו בן אדם. תבדיל בין עונש לענישה. ילד לומד מניסיון. הניסיון בלעזוב אותו לבד יהיה שכל פעם שלא מסכימים הוא ישאר לבד. נוסחה מנצחת ללמד ילד תלותיות אני מגיב מכל מקום שאני חושב (אכן אני עושה את זה לפעמים) לנכון. הרצון שלך לנסות ולא לגרום למהומות מבורך אבל לא בכל מחיר

shon שון

New member
יופי הפעם , אהבתי

גם אני לא הייתי משתמש בסנקציה או ענישה כזו, אני חסיד של דיבור וזה מגיל 0 , אני יכול לצעוק, לאיים , אבל בתוכי לנסות ולהבין את המניעים לכל התנהגות, לא לכולם היכולת שלך, ומה יעשה זה שאין לו את הכלים שלנו יש ? מה יעשה זה שלא ניחן בכשרונות שלך? דבר איתו! תסביר לו! פקח את עיניו! תן לו כלים! תריב איתו , לא השגת דבר, ופגעת עם הריקושתים מסביב

rrredshay

New member
דיברתי עם הילדה...

היא לא מתנערת זה שהיא היתה לא בסדר... אל תשכח שחשוך בחוץ וילדה שאומרים לה שהיא תישאר עד 12 בלילה לבד, בלי שיש מישהו באיזור למקרה שהיא תצטרך... אני לא מבטל שום סנקציות, והילדה יודעת שהיא לא תלך לחוגים כל השבוע הבא, אבל אני עדיין חושב שלנטוש (וזאת נטישה) עד 12 בלילה בפחד בבית בתור עונש זה גובל בטימטום.

shon שון

New member
מסכים איתך חשוב היה לי

שלא תהפוך למנטרל אוטומטי, לגבי המקרה הספציפי לדעתי מחייב שיחה שמסבירה את ההשלכות של טאומה כזו שיכולה להווצר , ושוב לשלב ידים כי אחרת אין לך מה לעשות, שום רווחה ושום גוף לא יצא מגידרו בגלל המקרה הזה, טוב שהצדדים ידעו שאתה שם לפקח ולשמור , אבל חברים תכנסו לפרופורציות משטרה, כלא? בחייכם. בעיות פותרים בדיבור ומעשים כמו שעשה ידידינו האדום, לא במלחמות!!!

3 שרונית

New member
אני תוהה אם אתה מבין פרופורציות אצל ילדים....

אתה מבין איך נתפסה הסיטואציה בעיני הילדה? ומה היה קורה עם הוא לא היה שם?אם הוא לא היה זמין?? נכון לא צריך מלחמות אבל אסור שמקרה כזה יחזטר על עצמו ואת זה חייב להבהיר!!!

לא יודעת מה איתך, ואני מקווה שאתה לא מעניש

את הילדה שלך בצורה כזו, אבל פרופורציונלי זה ממש ממש לא. אתה מדבר על ביטול סנקציה, מה ציפית שהוא יעשה? יגיד לבת שלו שבוכה לו בטלפון שהיא לבד ושהיא מפחדת שהיא צריכה לחשוב על ההתנהגות שלה קודם?

shon שון

New member
עזבי אותי, אני לא האישו פה

לא משאיר את הבנות אפילו עם ביביסיטר, אבל מזל שמדובר כאן באדם חושב , עם אופי! אני כן מצפה מהתגובות פה לא להיות מתלהמות ! הדרכים לפתרון לא תמיד עוברות בצינורות הרווחה ואכיפת החוק וזה בטח לא הפתרון פה!

א. התגובות פה לא מתלהמות- אנשים מגיבים מהבטן

מהמקום שהכי קרוב אליהם- הילדים שלהם. ב. אתה אומר שאתה לא משאיר את הילדות עם ביביסיטר אבל שואל את האדום אם הוא לא חושב שהעונש פרופורציונלי?

shon שון

New member
הפרדתי בין הלילה לאחר צהרים

האינסטיקט שלנו לגונן על ילדינו במצבינו לא ברור ומובן מאליו כמו בבית נורמלי, לפני שאני מבצע אקט של שבירת כלים אני מנסה לרגע להבין מה המצב ומה ההשלכות, יופי , אז היא מחנכת גרועה, אז להסביר לה ולנסות להבין מאיפה זה בא לה? אפשר תמיד לפוצץ אחרכ , כשהתמונה שלמה יותר

tintong

New member
שישי שבת אמור להשרות ..

מנוחה , שלווה של מלאכי שרת בבית . סיטואציה זו הביאה לי עצבים , קורא מתעצבן , רותח. אן לי מושג ביחסים שבנך לבינה , בזוגיות שאן זוגיות (ביחסים בהסדרי ראייה וכו) על עצמי אני יכול להגיד , אם זה אני בסיטואציה כזאת , והשיחה עם ה אקסית היתה נגררת לשלילה. אני מסוגל לעשות סוויטץ בראש , להקצין , לומר לביתי החמודה שתיתקשר 100 (בלאיו הכי אני בדרך אליה) ותאמר לפקידה המישטרתית בצורה הישירה ,אמא עזבה אותי לבד בבית !!! לא רק שהיו מזמנים את האמא לחקירה על מה ומי . הייתי מוציא את הדוח הזה , וממשיך הלאה ....עד להעברת המישמורת אלייייייייייי. אני יודע שאולי זה הקצנה, מוגזם וכו' . אבל הילדים שלי לא אמורים להיפגע , ולא יפגעו משום סיטואציה. להבדיל , חינוך . היתחצפה לא נהגה כראוי , יש "בת הילל", ילדה קטנה . מה חסר עונשים חינוכיים. דעתי בלבד . יכול להיות שכתבתי אותה מהבטן ולא מהראש. נכון לרגע זו דעתי!

למעלה