קבלה

קבלה

מהפורום הבנתי שתנאי הקבלה הממשיים גבוהים בהרבה מאלו המפורסמים על ידי האוניברסיטאות. אשמח לעצות מה לשפר עם נתוני האישיים כדי להתקבל לשנת הלימודים הבאה 2007 2008 בגרויות: תנ"ך 92 הבעה עברית 88 ספרות 79 אנגלית 91 מתמטיקה 95 פיסיקה 91 הסטוריה 78 אזרחות 86 פסיכומטרי 764 להסטוריה וספרות כבר נרשמתי.... לאיזה ממוצע בגרויות אני בכלל צרכה לשאוף? תודה תודה לכל העונים

שיפור בגרות

אם פיסיקה היא מקצוע הבחירה היחיד שלך היית ממליץ לך להוסיף לפחות עוד אחד כמו גאוגרפיה ואןלי להרחיב אחד מהמקצועות החובה. הבעיה היא שיש רק במועד קיץ וזה לא יתפוס לשנה הבאה

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

כדאי בעיקרון לשאוף לממוצע בגרויות של 110 ומעלה. כדי שנוכל לתת לך ייעוץ נכון ומדויק, עלינו לדעת לכמה יחידות ניגשת בכל מקצוע.

בגלל שזה מועד קיץ ואין מוגברים

בגלל שזה מועד קי לצערי אני עושה בשניהם רק 2 יחידות. למרות שנרשמתי להרחבה לחמש בספרות אבל זה יחכה עד החורף. כדאי לשפר עוד משהו כדי לא להפסיד עוד שנה?

התכוונתי לפירוט הציונים הנוכחיים

שלך. לא כתבת שם כמה יחידות עשית בכל מקצוע, וזה קריטי לחישוב, במיוחד באנגלית ומתמטיקה.

צודקת (-:

תנך 92 2 הבעה 88 2 ספרות 79 2 אנגלית 91 5 מתמטיקה 95 5 פיסיקה 91 5 הסטוריה 78 2 אזרחות 86 1 פסיכומטרי 764

טוב, הרחבת מקצועות חובה באמת

הכרחית כאן. במועד החורף כדאי שתשפרי את יחידות החובה בספרות ובהיסטוריה ל90 ומעלה. בנוסף, שווה לנסות לשפר גם את אנגלית ל95 ומעלה ואם בהבעה הציון של חיבור נמוך מ85, לא יזיק לנסות לשפר גם את זה. לחיבור אין ממש מה ללמוד, ככה שזה שיפור כמעט בלי השקעה.

שיפורים

היי אם את מתכוונת להתקבל לשנה הבאה אז זה יכול להיות מעט בעייתי. אם תשפרי היסטוריה וספרות ל90+ בחורף יש מצב שתגיעי לסכם של ב"ש אם תשפרי גם אנגלית יתכן שתגיעי לסכם של י-ם אבל תצטרכי להגיע למעל 90 בהיס' ובספרות ומעל 95 באנגלית. לת"א ולטכניון יהיה לך בעיה להגיע לסכם לשנה הבאה אבל אם תדחי את הלימודים לעוד שנתיים תוכלי להרחיב 2 מקצועות חובה (או אפילו שלושה) ולהגיע לסכם שיספיק לת"א וטכניון. לדעתי את צריכה לשאוף לסכם שיספיק לך לי-ם וב"ש לשנה הבאה ולקוות לטוב בראיונות/מרק"ם. בגדול יש לכם סכם קצת פחות מ104 עכשיו ולי-ם ולב"ש את צריכה לכוון לאזור ה107-108 שחקי עם המחשבונים של ב"ש וי-ם בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

תודה על העצות. אולי באמת אני אעשה א

אנגלית והבעה. אולי אתם יודעים אם יש מסגרת הכנה להבעה?

ללשון יש קורסים במכונים השונים

לחיבור אין הרבה מה להתכונן, רק להתעדכן בעניינים אקטואליים, כי הם מופיעים אח"כ כנושאים לחיבור בבגרות, ואולי לקחת שיעור פרטי או שניים כדי לרענן את הכללים הבסיסיים של כתיבת חיבור. בכל מקרה, הבעה צריך להיות בעדיפות האחרונה שלך. אם הלמידה לזה מפריעה לך בלמידה לדברים אחרים, עדיף לוותר על זה.

למעלה