קבלה רוחנית

M a r U s k A

New member
חברה שללכם מעלה דיון...

ואתם עושים ממנה צחוק! חבר'ה תראו למה הפכתם את הפורום הזה, תתביישו לכם ותתביישו לפני סוניה על התגובות שלכם! "בולשיט" , "שטויות" ... דברו, תרחיבו, תסבירו...

טוב נו זה פורום ופורום אמורים להיות

דיונים ובדיונים תגובות מורחבות ועיניניות... אם אין את זה אז למה הפורום קיים בכלל?=\

T a u r u s

New member
תגובות מורחבות וענייניות

לא מאחרות לבוא בעקבות נושא מעניין. והנושא שהעלת, כפי שאת רואה, לא מעניין כ"כ.

טוב...

אבל אפשר לענות תגובות מורחבות וענייניות גם כשה הנושא לא מעניין וגם כשה אתה נגדו אפשר להסביר למה נגד... טוב אני לא מכריחה אף אחד להגיב תעשו מה שבא לכם

../images/Emo45.gif

תודה מריש! באמת ציפיתי לתגובות קצת יותר עניניות ומורחבות ... חבל שזמן האחרון בפורום רק מסוגלים לתגובות כמו בולשיט ושטויות למה לא להסביר את עצמך??=\ טוב תעשו מה שבא לכם אבל זה מעצבן..

SpyKid

New member
בפעם הראשונה ב~4 חודשים

האחרונים אני נתקלת במשהו שמזכיר לי כ"כ את אוירת ביה"ס. לעניות דעתי, אף אחד לא עשה מאף אחת צחוק, ולאף אחד גם אין סיבה להתבייש. אם יש לך תגובה עניינית, את מוזמנת להציג אותה במקום לגעור בחברי הפורום.

SpyKid

New member
לא ההודעה שלך,

ההודעה של מרינה. זה נשמע כמו נזיפה של מורה בתלמידים.

SpyKid

New member
בעקבות קריאה בויקיפדיה

נתקלתי בציטוט הבא: "מי שבנגלה לא מאמין בנסתר, יש לחשוד בו שבנסתר אינו מאמין בנגלה". משפט בעל מבנה יפה, אבל טיפשי בצורה יוצאת דופן. ראשית, יש להגדיר מהו נסתר ומהו נגלה, וכמו כן מהו המושג "להאמין" או "אמונה". אני מניחה שהכוונה ב"נסתר" היא במושגים שאף אחד לא מבין* כגון "אלוהים" או "מאגיה". "נגלה" - הכוונה כנראה לעובדות פשוטות כמו "השמש זורחת" או "אם תעזוב פרוסת לחם היא תיפול למטה". בנוגע ל"מאמין", זה כבר קשה יותר. אבל נניח שהכוונה ל"משער שמשהו נכון". עכשיו, ניקח את אלה שלא מאמינים בנסתר. איזו סיבה יש לחשוד שאינם מאמינים בנגלה? הרי מלכתחילה אינם מציבים עובדות חד משמעיות בנוגע לדברים. הגישה המדעית (עפ"י הפיזיקאי ריצ'רד פיינמן) אומרת שלעולם לא יודעים שמשהו בהכרח קורה. אפשר רק להחליט מה סביר יותר ומה סביר פחות שיקרה. * למקרה שמישהו יגיד משהו בסגנון "אבל אף אחד לא מבין גם את המשמעות של תיאוריות מדעיות", התשובה שלי היא שהבנה פירושה הסבר בשפה האנושית (כלומר, במילים, נוסחאות או כל דרך אחרת שבה בני אדם מסוגלים להעביר מידע. כפי שאמר מישהו שאני מכירה, אין דבר כזה הבנה מוחלטת, וההבנה תלויה במי שמנסה להבין). אף אחד לא יכול אפילו לתאר באיזשהו אופן את המושגים המופשטים, קל וחומר להבין אותם.

למעלה