קבלה רוחנית

קבלה רוחנית

מה אתם אומרים על קבלה? מה אתם אומרים על אנשים שלומדים קבלה גם אם הם לא יהודים???

אני לא ממש מבין בקבלה בכלל

וברוחנית על כמה וכמה, לכן אני קצת מתקשה להביע דעה.. בכ"א, זה נשמע לי כמו סתם איזה חרטא..

DeAth ScrEaM

New member
טוב

אז אני לא כלכך מסכימה עם כל אלה שמעלי ואני דווקא כן חושבת שזה עוזר. חברה מאוד טובה שלי לומדת קבלה כבר כמה שנים, וחוץ מעצם העובדה שהיא מתבגרת בגלל השנים, היא השתנתה מאוד אודות לדבר הזה. בנוסף לכל זה קראתי מאמרים בנושא, ראיתי סרט של לייטמן שהוא אחד מהקבליסטים היותר גדולים פה והוא זה שגרם לקבלה להיחשב כמדע (לא מזמן נתנו אישור לזה).ברור שאי אפשר להכריח את כולם ללמוד את זה, אבל מי שבאמת מאמין שזה יעזור לו ויש לו זמן והוא מוכן לזה, אז שיהיה לו סבבה. זה רק יתרום לו. לגבי אנשים לא יהודים שלומדים קבלה. אז נכון שהקבלה קשורה ליהדות וכל זה, אבל המהות שיותר נלמדת וניקלטת במוח זה דברים שממש לא קשורים ליהדות ולמנהגים שלה, ומדובר בסך הכל בדרכים לשיפור עצמי ולהבנה גדולה יותר כלפי העולם ועצמך. בגדול, אם כל כל כל כל העולם היה לומד קבלה ומשכיל ממנה, הוא היה נראה לגמרי אחרת. אבל שוב- לא כל אחד מתחבר לזה ולא לכל אחד זה מתאים מסיבות שונות. חפרתי מספיק? =]

../images/Emo45.gif

החבר שלי הוא נוצרי שהוטבל והוא לומד קבלה כבר איזה 3 שנים הייתה לו ילדות מאוד קשה וכשה הוא התחיל לילמוד קבלה הוא השתנה לגמרי לפי דבריו אם לא הקבלה הוא לא היה בעולם הזה. הוא גם מספר על החבר שלו שלומד גם קבלה שבזכות הקבלה הוא הישתנה לטובה . הקבליסטים הם אנשים יוצאי דופן . הקבלה היא קשורה ביהדות אבל זה קצת אחרת מהדת זה משהו יותר רוחני ולפחות בקבלה מסברים לך למה צריך לשמור על מנהג מסוים בדרך יפה וחכמה(ואם יש בעיה איתם אז מסבירים איך להתרגל לזה בשלבים) זה לא כמו החרדים ששומרים על מנהגים כי ככה צריך והם נולדו למשפחה יהודית בלי לדעת למה... נכון אני לא מאמינה ביהדות ועם כמה מהמנהגים אני לא מסכימה ואני לא יסכים אף פעם אבל אני מודה קבלה משנה אנשים ובקבלה יש משהו מיוחד ואני מסכימה עם החבר שלי! וזה ממש לא בולשיט... מי שלומד קבלה מבין מה באמת חשוב בחיים....:) מיכאל לייטמן החבר שלי למד אצלו(במוסקבה כמובן) פעם וקניתי לחבר שלי ספר שהוא כתב DUHOVNI POISK :)

DeAth ScrEaM

New member
כן..

זה סידרת DVD... אני ממש לא זוכרת איך קוראים לזה, אבל אם תעשי חיפוש אני די בטוחה שתמצאי.

למעלה