קבלה לבן גוריון

bsomthing

New member
קבלה לבן גוריון

אני עוד לא סגורה על משהו ומתכננת ללמוד בשנה הבאה, אבל חושבת לאחרונה גם על רפואה.
לא מזמן קיבלתי את ציון הפסיכומטרי שלי, ולאחר בדיקה של סכם בבן גוריון זה נראה לי קצת חשוד. עקרונית בגלל שיש לי ממוצע בגרות מאוד גבוה- לרפואה בעברית ובת''א הייתי מתקבלת עם בערך 720 שזה לא גבוה במיוחד ביחס לפסיכומטרי שדרוש לרפואה, טכניון אולי טיפה יותר.
לעומת זאת, בבן גוריון, מעבר לכך שאין לי מושג איך הם מחשבים את הממוצע בגרות שלהם, למשל בת''א יוצא לי 112.5 בערך, ובבן גוריון בערך 114.8 (קצת מוזר), הסכם עובר בכמה עשרות נק' את הדרוש לפי מה שהם רושמים לרפואה. בנתונים שלהם רשום - סכם 754 ובנוסף פסיכומטרי 680. הסכם שיוצא לי הוא בערך 785 עם פסיכומטרי 698.
האם נפטרתי מלעשות שוב פסיכומטרי? משהו חשוד בקבלה שם? (למשל מציבים מבחנים נוספים שקשים מהמבחנים בשאר האונ' וכו'?)
קצת מוזר לי שלת''א וירושלים חסר לי 20 נק' בפסיכומטרי, ובבן גוריון אני בהרבה מעל הסף קבלה (כך נדמה)

RBD1

New member
הגישה בפקולטה לרפואה בבן גוריון

זה פחות דגש על הציונים ויותר דגש על מי המועמד. בגלל זה על מנת להתקבל לבן גוריון יש צורך לעבור 2 ראיונות .כמו כן ,עם השנים הפקולטה בבן גוריון מאפשרת ליותר מועמדים לגשת לראיונות (על ידי הורדת הסכם) .
גם בטכניון זה 100 אחוז המיון שאחרי הסכם וגם הם התחילו לנקוט בגישה הזו .ובשנים האחרונות מזמנים קצת יותר ממה שזימנו פעם.

למעלה