קבלה לאוק' 15

tal8202

New member
קבלה לאוק' 15

שלום לכולם :)
השתחררתי מצה״ל לפני שבועיים, וכרגע אני בניסיון לשפר את הציון הפסיכומטרי שלי כדי להתקבל שנה הבאה ללימודי רפואה.
רציתי לדעת מתי בערך נערכים הריאיונות בב״ש ומבחני מור והמרקם (או שזה השתנה) בשאר האוניברסיטאות. אני רוצה לטוס לטיול של חודשיים - שלושה בערך בדרום אמריקה ומעניין אותי לדעת מתי בערך הפרוצדורה מסתיימת לחלוטין כדי להביו מתי (אם בכלל) אוכל לנסוע.

תודה מראש לעוזרים!

PantherettePitz

New member
תאריכים

התאריכים קצת משתנים בכל שנה, אבל באופן כללי טווח הזמנים הוא מאי-יולי.
כדאי גם לקחת בחשבון שאם אכן תזומני למיונים התשלום על מו"ר/מרק"ם צריך להיעשות בצורה די מיידית ולכן אם את נמצאת בחו"ל באותו זמן צריכה להיות לך גישה לאינטרנט כדי לקבל את הזימון (הוא נשלח רק למייל) ולשלם, או שמישהו צריך להיות עם גישה למייל שלך בשביל לעשות את זה (כשאני הייתי מועמדת טווח הזמנים לשלום היה 72 שעות כך שזה משהו שרצוי לא לפספס איתו).

tal8202

New member
כן..

המור והמרקם גם אמורים להתקיים באזור מאי - יולי? אם כן יש לי את האופציה לטוס אחרי

PantherettePitz

New member
גם הם מתקיימים באותו זמן

אבל כדאי לקחת בחשבון שאם את מועמדת לת"א ואין לך 5 יחידות בפיזיקה ומתמטיקה ו-3 יחידות בכימיה, תצטרכי לעשות מבחני מעבר במקצועות שחסרים לך כתנאי לקבלה (מה שגם דורש להיות בארץ למבחן, שמתקיים בסוף אוגוסט-תחילת ספטמבר וגם ללמוד אליו במידת הצורך).

tal8202

New member
יש לי פיזיקה ומתמטיקה אבל

משהו לא מובן לי. אם אין לי תשובה מאונ' תל אביב שהתקבלתי, אני צריכה לעשות את המבחן בכימיה לפני קבלת תשובה ודאית? (הרי תשובות זה באזור סוף ספטמבר לפי הבנתי)

PantherettePitz

New member
כן

תשובות לגבי קבלה ניתנות בין סוף יולי (או תחילת אוגוסט) ועד שבועיים אחרי תחילת הלימודים. מכאן שיש קבוצה לא מבוטלת של אנשים שבזמן המבחנים לא יודעים עדיין אם הם יתקבלו או לא. גם מי שנמצא בהמתנה צריך לעשות את המבחן במועד הרגיל, אפילו אם לא יתקבל בסוף, ואם לא תעשי את המבחן אפילו אם מגיעים אליך ברשימת ההמתנה בהמשך לא תוכלי להתקבל.

למעלה