קבלה וכו'

nonameasking

New member
קבלה וכו'

1. רציתי לשאול על נושא הקבלה לאוניברסיטה העברית אל מול תל אביב:
ציוני הבגרות שלי הינם 108.36 בתל אביב ו111.5 בירושלים. פסיכומטרי 760
שאלתי היא האם במידה ואתקבל לתל אביב לאחר ביצוע המו"ר/מרק"ם, משמעות הדבר היא שבהכרח אתקבל גם בירושלים? (בגלל שציוני הבגרות שלי גבוהים יותר בירושלים)
אני שואל זאת כדי להבין האם כדאי להתכונן למבחני המתמטיקה, פיזיקה וכימיה שנדרשים בתל אביב, או שאפשר לצאת מנקודת הנחה שקבלה בתל אביב, משמעותה גם קבלה
בירושלים, ואז יווצר מצב שאוכל ללכת לירושלים ולחסוך את כל הבחינות הנוספות. (אין לי 5 יחידות במתמטיקה, פיזיקה וכו')

2. בנוסף, האם בבאר שבע בעצם סיכויי הקבלה הכי נמוכים בשבילי, בעקבות כך שהחל ממעבר סף הקבלה הראשוני למיונים, הקבלה מתבצעת לפי מיונים וריאיונות בלבד,
ללא קשר לציוני הבגרות והפסיכומטרי?

RBD1

New member
התשובה בעייתית

1. במקרה של מו"ר קיצוני אז כן, אם תקבל 240 כנראה שתתקבל בשתיהן. אם תקבל מו"ר שהוא באיזור ה210 שזה פלוס מינוס מעין כלל אצבע לקבלה במקומות האלה אז זה מאוד בעייתי לומר. קח בחשבון שבסה"כ מדובר כמעט כל שנה בכמות 1000 פלוס נרשמים שמתמודדים על כל המקומות הקיימים ולכן אם יש שנה שיש למשל ההעדפה של מועמדים שהתקבלו למקום אחד אז זה יצור ביטוולים במקום אחר ויאפשר קבלה גם בציונים נמוכים יותר. קיצור זה יכול להסתבך יותר מזה.
העצה שלי תשפר את הבגרות שלך..
&nbsp
2. לגבי ב"ש, סטטיסטית הסיכויים נמוכים, בפועל אתה בא לראיון ראשון (בהנחה שהרוב עוברים את המבחן הממוחשב) אם הרשמת אתה עובר לשני אם לא אתה כבר יודע שלא עברת. להבדיל משאר המקומות שלפעמים חסרה נקודת פסיכומטרי./בגרות כדי לעבור מהמתנה לקבלה ויש כאלה שלא מתקבלים בסוף על רבע הנקודה.
&nbsp
המסקנה, תרשם לכל מה שאתה יכול, ותעשה את המיטב כדי להתקבל בכולם ומשם כבר לבחור לפי העדפה. ברפואה אין את הפריבילגיה של לבחור את המוסד שאתה רוצה ולא להרשם לשאר המוסדות

למעלה