קבלה ודת

אילן123

New member
קבלה ודת

היום כידוע לכם מותר לכולם ללמוד קבלה ולמי שעדיין לא מעודכן אני ממליץ לקרוא מאמר "מה אמרו המקובלים על החיוב בלימוד הקבלה" בכל אופן למי שמעונין לדעת מהי קבלה באמת ואיך "אוכלים" את זה אפשר להכנס לאתר ולקרוא את המאמרים תחת הכותרת "מהי קבלה"

שחף -בת

New member
כידוע?????

מאיפה הבאת את זה שהיום ידוע שמותר לכולם ללמוד קבלה?? נכון שהיום לימודי הקבלה מאוד מקובלים אבל עדיין בציבור הדתי לימודי הקבלה מותרים רק למי שהוסמך לעסוק בכך מפני שביהדות יש בעיה עם כל מה שלא מממשים,ולכן כל מי שלא יודע קבלה מעשית רצוי שלא ילמד קבלה "לשמה". חוץ מזה שרמת האמונה שלנו אינה מספיקה בשביל להתעסק עם כאלה חומרים גבוהים דומה למישהו שבא לעשות דוקטורט במתמטיקה כשבעצם אין לו עדיין בגרות. לא נקטתי כאן עמדה,רק הבאתי כמה הסברים למה יש בעיתיות עם לימודי הקבלה אצל הציבור הדתי. מבחינתי הקבלה יכולה להלמד על ידי כל אחד שיש לו את הכוחות והרצון לכך.

giingiit

New member
הבעיה עם לימודי קבלה שפתוחים לציבור

שאינו שומר מצוות זה, שהחומר כשנלמד שלא מתוך אמונה בבורא עולם, יכול מאד לבלבל והיו מקרים לא מעטים של אנשים שאיבדו אחיזה במציאות או אפילו שפיות בזמן שלמדו קבלה במקומות כמו המכון לחקר הקבלה של ברג. כמו בכל דבר, גם פה יש שרלטנים ומי שמתימר להיות מקובל דבר אחד הוא איננו וזה מקובל. הוא הכי הרבה מלמד קבלה - קבלה בתמורה לתשלום. נשים חושבים שלימוד קבלה יפתח בפניהם את העתיד וגילוי העתיד אבל זה לא. הם סתם מעמידים את עצמם בסכנה. לפעמים אני רואה אנשים חותמים הודעות ב "באור ואהבה" לאחר כמה שנות לימוד במכון למשל, ולשאלתי בעבר מה זה "אור" הם ענו לי שזה האור מהמקור ומה זה המקור שאלתי ולא זכיתי לתשובה כי אם אין אלוקים, מה הוא מקור האור? איך אפשר ללמוד על אור אלוקי בלי אלוקים? לדעתי לימוד קבלה לא מבוקר הוא פשוט מסוכן ואלו שמלמדים לא בוחנים את מי שבא ללמוד אם מבחינה נפשית הוא מתאים. לדעתי - לא מומלץ!

אמיתי 21

New member
לא צריך לדאוג יש כמה רמות של קבלה

דמ"י עש"ו דבר ראשון אצלנו קוראים לזה תורת חן ולא קבלה זה מוסג של חילונים דבר שני רק בנים צרכים ללמוד קבלה כי כמו שיודע שהאשה היא רק משמפעת וגבר הוא משפיע ( ח"ו אני לא שובניסט או משהוא רק מה מסביר את האיסור ללמד קבלה לנאשים ) וגם צריך לדעת מי המלמד אם זה רב גדול או סתם איזה טיפש שנולד לפני חודש וראה את סבא שלו בחולם והחליט להיות מקובל וגם יש כמה מרגות של לימוד קבלה כמה רבדים כמו שיש בתורה פרד"ס גם בקבלה כמה עומקים וב"ה הרבדים העומק האמתי רק נפטח למי שיש זכות ולמי שאין זה הוא בחוץ לחיים ושלום

למעלה