קביעת שעות לסייעת.

schlomitsmile

Member
מנהל
נשלח מוקדם מדיי כנראה שזה חריג, אבל במקרה הצורך- אפשרי

קביעת שעות לסייעת.

האם המת"י יכול לקבוע שילדה לא תקבל שעות סיוע, כי כבר יש סייעת אחרת בכיתה? (בכיתה משולב כבר ילד פידידי נוסף).

מה באמת קורה, אם מתברר שבכיתה שבה הילד שלכם לומד, יש כבר סייעת אחת, לאותה מטרה לכאורה, אבל לילד אחר?

מי מדריך את הסייעות ,במקרה שהסייעת היא מטעם העירייה?

האם הסייעות מחויבות לעבוד גם בהפסקות (אז מתי הן נחות?)

אשמח לידע בנושא.

schlomitsmile

Member
מנהל
סייעת צמודה לילד המקרה הראשון שתיארת אינו תקין בשום אופן.
כל ילד בשילוב יחידני, זכאי למספר מסויים של שעות סייעת,
ובשעות האלה כל מעייניה נתונים לו ורק לו.

מי שמדריך את הסייעת זה המתי"א
(לפחות אצלנו זה כך, והסייעת מטעם העירייה).

לסייעת נקבעות מס' שעות עבודה, אפשר להחליט -
ההורים בעצה אחת עם המתי"א, איך לחלקן בין שיעורים והפסקות
לפי צרכי הילד, כמובן שמגיעות לה הפסקות.

זו בעיה.

הילד שלנו חדש בבית הספר, היות שעברנו דירה רק בתחילת השנה הנוכחית לכאן.

כך שאם הוא יצטרך לעבור כיתה, אז נראה לי שיהיה לו קשה. הילדה שמקבלת סייעת בכיתה שלו מקבלת סייעת כבר מכיתה א'. כך שאותה בטח לא יעבירו.

המחנכת של הכיתה גם אמרה בוועדת השילוב שלא כדאי להעביר את הילד שלי כיתה, גם בגלל המעבר וגם בגלל שבכיתה הזו, אליה הגיעה במקרה, הילדים יותר מקבלים. ולכן יהיה לו פי שתיים קשה לעבור כיתה.

כמו כן, היא אמרה שהיא לא מסכימה לסייעת שניה בכיתה שלה.

בעיה. אני כבר לא יודעת מה לעשות.

לא. אנחנו חדשים פה. אני אפילו לא ממש יודעת מי

היא.

כל מה שאני יודעת עליה זה מה שהמורה של הבת שלי אמרה, שהכיתה שלהם פחות מתאימה לשילוב.

זה נראה לי מוזר, שהמורה תתעקש להשאיר את הבת שלי אצלם, במיוחד כשאין בינינו הרבה חיבה, ולכן הנחתי שטובת ילדתי לנגד עיניה.

זו אחת הבעיות.

אנחנו לא יודעים איזה דרגה קבעו לה וכמה שעות.

את מי צריך לשאול?

schlomitsmile

Member
מנהל
ואם לילד אחד נקבע שמגיעות 16 שעות ולשני נאמר 12 , אין בעיה ששניהם יקבלו סייעת צמודה אישית,
לכל השעות שנקבעו להם.
כמו שכתבתי למטה, לבן שלי נקבעו 16, יש בכתתו ילדה נוספת
שיש לה סייעת אישית, אחרת, לא יודעת לכמה שעות.
בקיצור- כדאי לבדוק כל מקרה לגופו, וכנראה שיש כלמיני משתנים שמשפיעים כאן, זה לא שחור-לבן.

cheri10

New member
למען הדיוק...

שלומית סמייל,
תבדקי שוב בחוזר מנכ"ל... הם יכולים לעשות זאת לשיקול דעתם.
מצב הילדים המשולבים בתי הספר בכי רע... לפחות בחלק מן המקומות.
בבית הספר שלנו לא יכולנו להתערב בבחירת הסייעת, והסייעת היא מטעם העיריה.
בהתאם לכך, רמתה של הסייעת נמוכה להחריד (היא אינה מסוגלת לסייע לילד בחלק מן החומר...), שלא לדבר על הצד החברתי.
הילד יושב דרך קבע בבית בימי ו' ומפסיד שעות לימודים, כי אין מספיק שעות סייעת, והמנהלת אינה מוכנה ל"מתנדבים"...
הסייעת כמעט שלא מקבלת הדרכה.
הסייעות בבית הספר מקבלות הנחיה לא לדבר עם הורים!!!
כך נראה שילוב ילדים נכים במדינתנו המתוקנת בשנת 2012...

ואם כבר בסייעות עסקינן - בקיץ ההנחה של המדינה היא שהילדים המשולבים מפסיקים להיות נכים ויכולים להסתדר לבד... וההורים צריכים להפסיק לעבוד או לחילופין לשאת בעלות בלתי נתפסת.
אם הילד אינו רוצה ללכת לקייטנה עירונית אלא לקייטנה אחרת, עלות קייטנה ל- 3 שבועות - 2200 ש"ח ל- 5 ימים, 5 שעות ביום. על כך יש להוסיף גם שעות סייעת פרטית (העיריה אינה מוכנה להעסיק סייעות בקייטנה שאינה שייכת לה) - עלות סייעת פרטית באזור המרכז לילדים בכיתות היסודי הגבוהות - כ- 40-50 ש"ח לשעה לפחות!!! בסיכום - מדובר על עלות של כ- 12000 ש"ח לחודש וחצי !!!! ביולי-אוגוסט לחצי יום בלבד, לא כולל הסעות!!!

schlomitsmile

Member
מנהל
מה קורה בכל מקום ואתר זה דבר אחד ומה אמור לקרות- דבר אחר...

כל ילד אמור לקבל מה שהועדה החליטה שעליו לקבל.
בחוזר מנכ"ל יש הגבלה למספר שעות הסייעת שיינתנו בכתה אחת,
אבל כמו שראינו בשירשור זה- לפעמים אין עם זה בעיה כי השעות
של שני הילדים לא חורגות מזה, ולפעמים הן חורגות מזה אבל יש מנהל בי"ס לעניין, שדואג שהילדים לא ייפגעו ומוצא פתרונות יצירתיים.
בשורה התחתונה- כרגיל המימוש תלוי בנפשות הפועלות.

Navva

New member
נכון שסייעת צמודה לילד אבל יש הגבלה במס' שעות

סיעת לכיתה.

אנחנו עברנו דירה לפני כיתה א'. בביה"ס בו בני לומד יש חטיבה צעירה. כל בית שהוא גן + כיתה א', יש אותו סימול מוסד/כיתה. כשבני היה בא' בגן חובה שולב ילד עם CP שגם קיבל שעות סייעת. כשנרשמנו לביה"ס במתי"א אמרו לנו לדאוג שבני לא ישובץ בכיץה א' שנמצאת באותו הבית עם אותו הילד, כי יש נגבלה בכמות שעות סיוע שכיתה מקבלת כולל סיעות אישיות, שהן בעצם גם הסייעות של הכיתה.

גלירון1

New member
אכן לפי חוזר מנכ"ל גם אם יש שני ילדים

במסגרת חינוכית אחת (כתה/גן) מגיעה לשניהם סייעת אחת...וחשוב לקחת את זה בחשבון ולוודא שבכתה או בגן אליהם רושמים את הילד, לא רשום כבר ילד הזכאי לשעות שילוב (במידה ומעוניינים בשילוב יחידני). למתי"א בכל עיר, אמורים להיות מכלול הנתונים בנושא ואפשר לברר מולם.

schlomitsmile

Member
מנהל
בכתה של בני יש עוד ילדה עם סייעת אחרת הוא לומד בכתה ז', זה לא פגע בשעות שלו,
אולי כי קיבל רק 16 או שזה שוב עניין של הנפשות הפועלות- תלוי במתי"א.

השאלה מה בדיוק כתוב בחוזר מנכ"ל- כי אם מגיעה לשניהם סייעת אחת, זה לא בהכרח אומר שהשעות של מי מהם תפגענה- יתכן מצב שבחלק מהשעות הסייעת תעבוד עם ילד אחד ובשאר עם הילד השני.
בכל מקרה, אם נקבע שמגיעות לילד X שעות, אז זה מספר השעות שמגיעות לו.

איך אני יודעת לכמה שעות זכאי הילד שלי?

במת"י אמרו לי שהם עוד לא יודעים עדיין.

רחל119

New member
האם התקיימה ועדת שילוב?

באם מדובר על שנה הבאה הרי שהיית אמורה להיות מוזמנת לועדת שילוב הדנה ביכולות ובצרכים של בנך ו'תרגומם' לרמת תפקוד. בכל רמת תפקוד יש טווח שעות סיוע אפשריות. הועדה יכולה להמליץ גם על מס' שעות ולרוב המתיא נותנים את המינ'...אם את חושבת שזה לא מספיק אז אפשר לפנות, רצוי בתמיכת בית הספר, ולבקש תוספת שעות (שוב, בטווח השעות של רמת התפקוד שנקבעה).
לדוג': רמת תפקוד ב', בין 8 ש"ש ל-15 ש"ש. המתיא יתנו לרוב 8....

schlomitsmile

Member
מנהל
ולמעוניינים- טבלת דרגות התיפקוד לצורך שעות סייעת, מופיעה במאמרי הפורום, בסעיף 'מסמכים הנוגעים לשילוב יחידני'.

למעלה