קביעת מזוזה

אאאאפרת

New member
קביעת מזוזה

שלום אני ישראלית המתגוררת בחו"ל ומבקשת עזרה בנושא קביעת המזוזה. חזרתי מהארץ השבוע ועימי מזוזות כשרות וחדשות. אני רוצה להתקינן במהרה אך נאמר לי שיש להתקינן בימים מסויימים ובשעות מסויימות, לא הצלחתי לברר אלו הם בדיוק. את הברכה יאמר בעלי. האם מישהו יודע מהם הימים והשעות בהן רצוי להתקין? כמו כן השיפוע צריך להיות כשראש המזוזה פונה לעבר הבית? אודה לכם לתשובה מהירה שכן אני רוצה כבר לישון בבית בו מותקנות המזוזות כראוי. אם יש לכם עצות או הערות נוספות, אלו יתקבלו בברכה. תודה!

mgb

New member
קביעת מזוזות

בס"ד ראשית ברוכים הבאים! 1. קביעת מזוזות איננה תלויה בזמן, מי שאמר הלכה זו טעה והטעה! 2. כל אדם יכול לקבוע מזוזוה כ-ו-ל-ל נשים. 3.מיקום המזוזה בתחילת השליש העליון של המשקוף. 4. יש נוהדים לקבוע אנכית לגמרי ויש מטים מעט לצד שמאל. 5. עיצות נוספות: א) לקבוע בכל חדר המשמש א תבני הבית ובתנא ישיש בו לפחות 2.4 על 2.4 או שטח חדר שסיכום חשבון אורכו ורוחבו תואם למידה הנ"ל למעט חדרי אמבטיה \או שירותים. ב) המזוזה תהיה מקובעת בצד ימין הנכנס לחדר העיקרי בלי קשר למיקום צירי הדלת. ג) חדרים הקטנים במידתם ממידות הנ"ל ראוי לקבוע בהם מזוזה וכשמברכים בקביעת מזוזה בחדרים שודאי מחוייבים לכוון לצאת ידי חובה גם במקומות אלה. 6. נוסח הברכה: "ברוך אתה א-דוני א-לוהינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו, וציוונו לקבוע מזוזה" בברכה מגב

למעלה