קביעת כללים

• פותח הנושא ha6
  • פורסם בתאריך

ha6

New member
קביעת כללים

שלום , יש לי בת בת 22 שמערכת היחסים ביננו הולכת ודועכת לפני שנתיים החלטתי ללכת לטיפול פסיכולוגי כדי לדעת להתמודד ואכן אני מודה שזה עזר לי מאוד ורמת האימפולסיביות בשיחות איתה ירדה כמט ב80% לצערי אני חייבת לציין שבבית גם כשמבקשים היא לא עושה כלום ומה שאפשר לדחות למחר היא תדחה למחרתיים , התקשורת שלה היא רק כשהיא צריכה משהו כמו " אמא את יכולה לאסוף אותי מהתחנה ?" , "אמא אפשר לקחת את האוטו?" וכיוצא בזה, כמשהו לא מתאים לה היא צועקת מתפרצת ואפילו מדברת בשפת רחוב כמו: " את צריכה ללכת לרופא, את לא בסדר" או " את ממש דפוקה" לשים לזה סוף . בעלי ואני הצענו לה ללכת לטיפול ואפילו הצענו שנלך איתה אם זה נוח לה , שתבחר מה שהיא רוצה, כמובן שסרבה בתוקף ואמרה שלה אין בעיה וטוב לה איך שהיא ולמי שיש בעיה שילך בעצמו, לאור עובדות אלה , החלטנו להכין כללים בבית שאותם לא עוברים ושיהיו מקובלים על כולם, שאלתי כיצד לבנות את זה והכי חשוב כיצד מתמודדים עם חריגה של אחת מבני הבית מהכללים?

גרא.

New member
ha6,כללי התנהגות,חובות וזכויות,נהוג לקבוע

כשהילדים בבית,הרבה יותר צעירים,בגילאי בי"ס יסודי ומטה,וזה נעשה בהתיעצות לכאורה עם הילדים,אבל ההורים הם שקובעים את הכללים. בגיל 22 יש צורך בהמון שתוף פעולה הדדי בכדי לבנות מערכת חוקים וכללי התנהגות שלא היו עד עתה.וכלל לא ברור אם הנערה הזו תשתף פעולה.לכן ההצעה הדרך הנראית לי סבירה ואפשרית,זה לפנות למאמן אישי (קוצ'ינג) שיוכל לגשר,לפשר ולבנות יחד עם כולם כללי התנהגות מוסכמים.פנייה למאמן אישי,יכולה להפיג את חששותיה והתנגדותה של הנערה לטיפול פסיכולוגי,כי זה לא טיפול פסיכולוגי,אלא מגשר שיוכל לבנות יחד עם כולם,מערכת יחסים תקינה יותר הנתמכת בכלים,גבולות וחוקים.לנסות תמיד אפשר.ההצלחה תלוייה ברצונה הטוב של הבת.

ha6

New member
תודה רבה

תודה רבה אנסה את זה ושוב המון תודה !

6 - נזכרתם "קצת" מאוחר להנהיג גבולות לביתכם.

ביתכם מתחצפת כי היא הורגלה שמותר לה הכל בבית כבר מינקותה,ואיש לא עמד בדרכה כדי לומר לה בצורה ברורה - עד כאן .וחבל שכך.

מסכימה איתך

והאמת -- בכלל לא ברור לי: למה בחורה בת 22 עדיין גרה עם ההורים? גם למגורים משותפים יש גבול, לא?

ha6

New member
שתיכן צודקות

ראשית תודה, אין לי ספק שאתן צודקות אך כרגע יש מצב נתון וכל כוונתי היא לשפר את האוירה ולא לשקוע בה, אשמח לעצות אקוטיות כי נואשתי

למעלה