קבילה

מיכל3121

New member
קבילה

היי, אני באמת צריכה עזרה למי שמבין בנושא הזה
התגייסתי לפני 5 חודשים ולפני חודש וחצי הגעתי ליחידה שלי אחרי קורס. נפלתי במקום עם מפקדת שכבר הזאת לפני הגישה עלייה קבילה ויצאה משם.
המפקדת מתעללת בי, משפילה אותי מול אחרים וגם הייתה לי הפניה מביקור רופא לקבל אותי למחרת לרופא והיא לא שיחררה אותי ושלחה אותי ל"משימה"
באמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות. אני בוכה כל היום לוקחת כדורי הרגעה ובכללי אני אובדת עצות. המפקדת שמעליה גם השפילה אותי ואיימה עליי שאם אני יצא מהתפקיד הזה אני לא יהיה אפילו פקידה בשום מקום אחר בחיל.
אני יביא כמה דוגמאות למה שהיא עושה:
נשפך עלי כוח תה חם והתחלתי לבכות מולה והיא צחקה עליי אמרה שאני שלומיאלית ושאני ינקה. פשוט ככה כשאני בוכה.
כשבאים אנשים למשרד היא מדברת אליי מגעיל ומשפילה אותי ליד אחרים
צועקת ללא סיבה
באמת שאני ממררת לי את החיים
ובנוסף גם אני לא כלכך עוסקת במקצוע שלי וגם היא עושה לי הסבת מקצוע לפקידה שלה כשהיא אומרת לי שאני יביא לה דברים מהחדר השני יסרוק לה דברים וילך להביא דברים ממשרדים אחרים.
אין לי למי לפנות ובאמת שלא יודעת מה לעשות
אני ממש חייבת עזרה !!

אושי231

New member
היי מיכל, אם את מרגישה שהמפקדת שלך

עושה לך עוול ומתנהגת איתך בקשיחות יתר, אני מציעה לך בשלב הראשון לגשת לשיחה איתה. תסבירי לה מה את מרגישה. יכול להיות שהיא לא מודעת למעשיה.
אם השיחה לא עוזרת אני מציעה לך לכתוב בצורה ברורה ומפורטת, לפי סדר התרחשויות את כל מה שקרה ולהעביר את זה לנציב קבילות החיילים. הם ייקחו את הטיפול משם.

מיכל3121

New member
עשיתי הכל

דיברתי איתה ודיברתי עם המפקדת שמעליה. שתיהן מאיימות עליי בדרך כזאת או אחרת.
אני מפחדת שהקבילה לא תתקבל ואז אני אשאר תחתיה והיא תתעלל בי עוד יותר

ori239

New member
לגבי קבילה

במידה ואת מחליטה לפנות לדרך הזאת,
אני ממליץ (כמי שהשיב לכמה קבילות):

1. לפנות בכתב (לא בטלפון ולא במייל) במכתב רשמי (כמו שלמדנו בתיכון: תאריך בצד שמאל, מימין "מאת" ו"לכבוד" וכו').

2. לנסח עניינית:
בפסקה הראשונה לכתוב שאת פונה בעקבות יחס משפיל ומבזה שעליו את מוחה ועל העסקתך שלא במקצוע אליו הוכשרת.

בפסקה השנייה לתת דוגמות קונקרטיות: בתאריך כזה וכזה במשרד המפקדת נשפכה עלי כוס עם משקה חם, לא יכולתי לשאת הכאב ופרצתי בבכי, המפקדת בתגובה פרצה בצחוק, כינתה אותי "שלומיאלית" ודרשה שאנקה זאת.
חשוב לתת 2-3 דוגמות קונקרטיות (השפלה ליד אחרים, לעג וכו') כאלה שממחישות היחס, ולא להיתפס לקטנות ("היא לא אומרת לי בוקר טוב בבוקר ומחמיצה פנים", לדוגמה).
כמו"כ לציין בשורה אחת שההתנהלות היא בצעקות ובאופן לא מכובד.

בפסקה השלישית לכתוב למי פנית (בתאריך X פניתי למפקדת, בשיחה לא רק שלא ניתנו פתרונות אלא אף אוימתי ש...). משראיתי שלא עלה בידי לפתור זאת מולה, נכנסתי למפקדת הממונה עליה בתאריך X לשיחה. גם בשיחה זו לא ניתן פתרון וספגתי איומים. באין מנוס, אני פונה בזאת לנציב קבילות החיילים, ע"מ למצוא פתרון למצב, שבגינו אני נוטלת תרופות הרגעה, פורצת בבכי לעיתים תכופות, ומתקשה לשרת שירות מועיל ומשמעותי כמו שרציתי (הכל לדוגמה).

המטרה היא להראות שאת עניינית ולא מונעת מתוך שנאה אישית או תחושות נקם. גם לבקש לעבור תפקיד/משרד מנציב קבילות זה לא לעניין - הוא יכול להורות על כך אם הוא סבור שזה הפתרון אבל ככלל לא פונים לנציב *בשביל* לעבור תפקיד.

בהצלחה!

למעלה