קבוצת תמיכה

yamkachol

New member
כן, תחושה זו מלווה אותי גם כיום , כשנתיים

אחרי שהשתתפתי בה. אז יש את הימים, שקשים יותר לכולנו, כמו ימי הולדת, אירועים משפחתיים, אירועים שקשרים לאובדן, למשפחתיות. אך מעבר לכך, בד"כ ביום - יום, "חיי לבנים" ולא שחורים, כפי שהיו בתקופה שלפני הסדנא הזו. מדובר באשה שיודעת איך לעשות עבודתה נאמנה. זה לא "שיח אלמנים / אלמנות" - שאז זה משהוא אחד. פה מדובר באשת מקצוע, שיודעת מה עושה, וחושבת ומתאימה את מעשיה למתרחש בסדנא, למקום בו נמצא כל אחד מהמשתתפים בסדנא. אשמח להמשיך ולהסביר. חגי

לורי60

New member
קבוצת תמיכה

לא ביקרתי בפורום למעלה משבוע , מפאת חוסר זמן, השבח לאל שאני עובדת ולפחות ביום חייבת להיתרכז בדברים אחרונים ולא להיות שקועה באסוני הפרטי. ורציתי לספר כי אתמול הישתתפתי פעם ראשונה בקבוצת תמיכה של ניפגעי שכול עקב מחלת הסרטן. והירגשתי נוח בחברת אנשים שעברו ועוברים את מה שאני חווה . ולמרות שבכיתי והיה קשה ריגשית, אני חושבת שזה עשה לי טוב לורי

לורי60

New member
לים כחול

אמנם אני שמחה שמצאתי קבוצת תמיכה, אך ממש לא "יופי" לי, אבל אני מקווה שזה צעד נכון לפחות בכיוון הנכון. לך יש נסיון בקבוצה שכזו? אשמח לשמוע על כך, כי המטרה היא לשמוע על ההיתמודדות של אנשים שקרה להם מה שקרה לי תודה מראש לורי

yamkachol

New member
"יופי לך" במובן שאני שמח בשבילך שמצאת,

אני הייתי בסדנא להתמודדות עם אובדן בן / בת זוג, באונ. חיפה. (הועברה ע"י נירה דגני). נמשכת 30 פגישות, אחת כל שבוע. לנו היא עזרה מאוד. היינו 5 (התחלנו 6), אך אחרי פגישה או שתיים , אחת פרשה , משום שלא התאים לה. מדובר בתהליך איטי. כך קרה שלקראת סיום הסדנא, לפתע הרגשתי הקלה. לא שהיה לי פחות רע. אלא ההרגשה הפנימית. קודם לסדנא הרגשתי שחור, ואחרי הסדנא ׁ(כבר לקראת סופה, למעשה) הרגשתי לבן. הרבה אור נהיה לי בעולמי. הרגשתי מחוזק, עם כוחות, מרץ ובטחון. כאמור, כך חברי הקבוצה הרגישו שינוי לטובה. שינוי משמעותי. כן, שמיעת חברים אחרים בקבוצה, שכואבים את הכאב שאני מכיר, וכיצד הם מתמודדים עמו, ובקשיים אחרים - זה מוסיף לי כוח, הבנה. לא ברור כיצד זה עוזר, אך זה עוזר. מאוד משמעותי התפקיד של המנחה. צריך לדעת לעשות זאת. אשמח לענות לעוד שאלות. חגי

לורי60

New member
תשובה לים כחול ושבוע טוב לכל הפורום

תודה חגי על דברייך המעודדים, אמנם הייתי בינתיים רק בפגישה אחת בקבוצה אך אני מקווה שזה היה צעד בכיוון הנכון הדבר הקשה ביותר החא הגעגועים וההיתמודדות עם הבדידות. אולי בגלל גילי כי הילדים כבר אינם בבית ויש להם משפחות משלהן ולכן אני מרגישה מאד לבד. משתדלת להעסיק את עצמי בעיקר בערבים כי למזלי אני עובדת והימים עוברים באופן ניסבל פחות או יותר אשמח לשמוע ממך עוד לורי

yamkachol

New member
כל הכבוד לך על התמודדותך,

האובדן הוא קשה מאוד, איום ונורא - ואנו לומדים לחיות איתו, ולומדים לבנות לנו חיים אחרים, ליד הזכרונות, הגעגועים והכאב. (שלאחר הסדנא, נחלש, וכאמור מתחזק ב"צמתים" במהלך השנה), בסדנא בא השתתפתי, הייתי היחיד עם ילדים מתחת לגיל 18 שנה. להם היו ילדים אחרי צבא. מדובר בסדנא להתמודדות באובדן בן / בת זוג - איך חיים עם זה. כל אחד, הוא אדם אחר, ויש לו התמודדות אחרת (לפעמים יש דמיון), וכל אחד עם ההיסטוריה שלו ויחסי האנוש שלו.כמו כן , כל אחד עם רגישות שונה, וכלים אחרים לעבוד על עצמו. העזרה היא בהתמודדות של כל אחד ואחד באובדן שחי אותו. לא ברור לי התהליך -להגדירו מילולית, אך כאילו לקבל את האובדן - להפנים אותו, ואז אני רגוע יותר במובן מסוים. כך נראה לי להגדיר זאת כעת. (כך עלה כעת בדעתי להגדיר את התהליך). יתכן ומדובר ב"להתסתכל לכאב בעיינים" בצורה מבוקרת ע"י המנחה. המנחה שלנו , השרתה אווירת בטחון ושהכל נעשה מתוך שליטה, וגם אם יש הפתעה, היא מצליחה להתמודד, ולדאוג למטופל להתמודד בצורה ראויה. היא שם ויודעת מה עושה. שולטת במצב. תמיד. גם אחרי הפתעה, היא זו ששלטה , קבעה איך האירוע הסתיים, מרוכך, מעודן , אם כיווני חשיבה להתמודדות (שיעורי בית - אני מכנה זאת , את העבודה שלי על עצמי). עצתי לך, המשכי ללכת לסדנא, ותבדקי את המנחה שלך. היא הקריטריון ליעילות הסדנא.. אם יש לך כימיה איתה, מרגישה שקבלת משהוא בפגישה, שיצאת עם חומר למחשבה בעקבות הפגישה. נראה לי שכדאי לך להמשיך ולבוא לשם . הרי לשם כך באת לשם, כדי ליצור שינוי, ושינוי עושים , ע"י התמודדות בהוה. מסתכל להווה בלבן שבעיינים וכך מסוגל לבנות לי הווה חדש. מדובר בתהליך איטי, ממושך, כמו בפסיפס. לעיתים מענין, מרגש, ולפעמים גם כואב, או כואב מאוד. מדובר בתהליך של בניה - אם יש חשש , פחד - אין ממה . מתמודדים וממשיכים. מקוה ומאחל לך שיש לך זאת. את צריכה לבדוק את עצמך בסיום כל פגישה - איך מרגישה. אצלי, תמיד (יתכן שברוב המקרים) יצאתי עם הרגשה של "תזוזה". היה לי מענין. היתה התמודדות. הסתכלות פנימה . על הרגשותי, מחשבותי, תפיסת עולמי - לשמוע לפעמים גם את השותפים האחרים, לפעמים זה מדבר אלי ולפעמים לא. אך הידיעה , השמיעה הזו - באופן זה או אחר - הרגשתי שתורמת לי. שמח שיכול לעזור. ממשיך להיות פה...

למעלה