חלומות ואשליות
מצב מסוכן מאוד בעיניי.
הנה המחשבות שלי, ואני מתנצלת מראש אם אני בוטה או לא מבינה נכון את הסיטואציה.
הוא משחק בחלומות שלך, ועלול לשחק בחלומות של הילדה. את כמהה לשינוי כלשהו, למישהו שיציל אותך, והוא משחק: זורק קצת כסף, הבטחות, סיפורים. משתמש בילדה כדי לפתור איזו קארמה רעה בחיים.
אבל אי-אפשר לשחק כך באנשים.
הייתי תופסת את עצמי חזק, כי את מגיעה ממקום מוחלש: חוקית הוא האב, והאשליה שהוא מוכר היא בין השאר גם משהו שאת רוצה בעצמך, לעצמך, לילדה, אולי גם למשפחה כולה.
1. הייתי מתייעצת עם עורך דין. קודם כול חשוב לברר מהם מזונות ריאליים לילדה. לזרוק כמה מאות שקלים לא מקנה זכות אוטומטית לאבהות. ויש גם חובות, לא? אני חושבת שזה עשוי להחזיר לך קצת מהשליטה על הסיטואציה, כי פתאום גם לך יש כוח.
2. ייעוץ פסיכולוגי נצרך כאן. מה יודעת הילדה? איך משתנה הנרטיב? מה יקרה כשייעלם אל האופק?
3. יש עוד אחאים נכון? אני מניחה שכדי להסיר את קללת הקארמה הרעה פנה גם אליהם. מה עומד לקרות? כמה ילדים יש? הוא מתכוון להכניס את כולם לחייו? באיזה סטטוס? לבחור מי מוצא חן בעיניו יותר?
הייתי מנסה ליצור פגישת חירום עם כמה שיותר אימהות, ואולי לעמוד מולו ביחד. כשאת לבד, את מאוד חלשה, הוא יכול לשחק בך. אל תגיעי לפגישה איתו לבד, בכל מקרה. אבל הוא יכול למכור אשליות. אם אתן כמה אימהות שפוגשות אותו ביחד, הוא יימצא בעמדת נחיתות. כולכן באותה הסירה.
בכל מקרה, אם הוא עומד על דעתו לייצר קשר קבוע, תדרשי שיממן פסיכולוג, לבחירתך, שילווה את התהליך. אבל המימון שלו. הוא יצטרך לעבוד כדי להוכיח רצינות ואחריות. אי-אפשר להגיח, לספק יצר מציצני, ואז להיעלם ולהשאיר אתכן עם לב שבור.