קבוצת מסנג'ר.

DDN

New member
והנתונים על אורקים נמצאים כאן

גם אצלם, מדובר על ראיית אור נמוך ולא ראיית חושך. היות שהאורקים "עמידים" יחסית, אצלם יש תוסף של 2+ לכושר.

DDN

New member
מעט רקע על האורקים והגובלינים

אורקים לפני החורף הארוך, האורקים והגובלינים נחשבו למטרד, למפלצות, לאיום על העולם. למעשה, שתי המלחמות הגדולות הזכורות בעידנים הקודמים, שמו את האורקים בצד אחד, בדרך כלל הצד שהתחיל. מונהגים על ידי המנהיג הקדוש הדגול שלהם, חשבז (במלחמה הראשונה, ואורק שטען שרוחו של חשבז מנחה אותו בשנייה), האורקים ניסו להביא את העולם לכריעה מתחת לכוחם ההרסני. בין מלחמת העולם הראשונה לשנייה, לאחר שהובסו האורקים, הם התפזרו לשבטים שלהם. ללא מנהיג מרכזי, לא היה דבר שאיחד את האורקים ביניהם. לקראת תום העידן השני של העולם, אחד משבטי האורקים התכחש למסורות העתיקות, והחל לבנות מסורות חדשות. אותם אורקים, עזרו לג'וואן הדרומית במלחמת האזרחים שפרצה בה (מול ג'וואן הצפונית), ולמעשה, יחד עם ג'וואן, היו כוח חזק במזרח היבשת. כשפרצה מלחמת העידן השני, היה שבט אורקים זה לצד המדינות המתורבתות ונגד שאר האורקים ובני בריתם. לאחר החורף הארוך, קם מנהיג שאיחד את השבטים האורקים בפעם השלישית. מנהיג שלא היה קשור למסורות העתיקות, ולמעשה היה חדשני בדעותיו. מדינת האורקים של היום, זה מקום שהכבוד וכוח הזרוע שולטים בו, והדיעה השלטת שם, היא שהמנהיג הותיק של האורקים, הביא רק חורבן והחזיק את הגזע אחורה, בזמן ששאר העולם התקדם קדימה. האורקים נחשבים לוחמים, ציידים וימאיים מצויינים. אין להם טאקט, והם לא מנומסים. הם לרוב אינם משקרים, ואומרים הכל בפנים, בפשטות הבוטה ביותר שיכולה להיות. גובלינים הגובלינים כמעט ולא שרדו את החורף. בתור גזע שתמיד היה בחסדי האורקים, הם מצאו את עצמם חסרי בית ויכולת כששלטון האורקים התפורר לאחר ההפסד במלחמה. בפיקחותם, שרדו הגובלינים כשסחרו עם גזעים אחרים, כשלעצמם עומד המשאב היחיד שהיה להם לשכור בו: הם עצמם. הגמדים יטענו עד היום, שהגובלינים גנבו מהם שיטות חישוב, ושהם לימדו את הגובלינים את היתרונות בחשיבה עסקית. הננסים יטענו שהם אלו שלימדו את הגובלינים ליצור. בני האדם טוענים, שהגובלינים קיבלו מהם את כוח הרצון, והנחישות לעשות דברים. כך או כך, הגובלינים למדו מכל הגזעים האחרים. "פטנט גובליני", הפך להיות סלנג לתיאור משהו חדש, שכל אחד היה קרוב מרחק אצבע מלפתח, אבל מישהו אחר הגיע ועשה זאת לפניו. הגובלינים שרדו בעזרת פיקחותם, ויכולתם להסתגל. הערך העליון של הגובלינים הוא להגדיל רווחים מכל מצב נתון, ולהפוך כשלונות לנצחונות. דבר קטן שתמיד הפריע לגובלינים, הוא העובדה שהם נחשבו כ"עבדים של האורקים". לקח לגובלינים הרבה זמן להיות מוכרים כישות עצמאית, ולהצליח להתברג למוסדות בשאר העולם. כיום, הגובלינים עומלים קשה על זכותם להקים מדינה משל עצמם, מופרדת ממלכות האורקים או בני האדם.

0Pandemonium0

New member
רק כדי שאני אבין...

איך אני קובע תכונות (כוח, זריזות וכו') ואילו תכונות יש? יש עוד מיומנויות חוץ מאלה שנתת? כמה? כמה כשרונות לבחור? מאיפה? מה זה רובים ואקדחים "עתיקים"? מה עם חפצים, נשק או ציוד? סלח לי, אבל השיטה של מו"ד כבר מסובכת מדי בשבילי

DDN

New member
אתה לא מכיר את השיטה?

לא שיחקת מו"ד בעבר מעולם?

DDN

New member
אין הרבה מסובך בשיטה של מו"ד

אתה רק צריך את הSRD, סט קוביות ושיהיה לך מושג כללי מה שאתה רוצה. קובע תכונות: מגלגל קוביות. 4ק6, מתוכן בוחר את ה3 המוצלחות לתכונה. התכונות הרגילות של מו"ד: כח, זריזות, כושר, תבונה, חוכמה וכריזמה. מקצועות: מהספר לשחקן, מהSRD, או כל מקצוע אחר שלא משלב קסם, ועובר אישור שלי. מיומנות? מהספר לשחקן. כנ"ל גם כשרונות. חפצים, נשק, ציוד - היות שהדמויות שלכם שייכות לארגון, אתם תקבלו מהם.

0Pandemonium0

New member
שיחקתי מו"ד בעבר, אבל בשנים

האחרונות פנתה דרכי למרוצי צללים למיניהם וקצת שכחתי את השיטה. אין לי את הספרים, אז מיומנויות אני פשוט אמציא לי לפי מה שנראה לי ואתה תאשר, בסדר? ואני מבין גם שאנחנו לא משחקים בעולם מו"ד "רגיל", דמוי ימי-הביניים, כי יש אקדחים. אני מניח שאנחנו אי שם במאות ה-15 וה-16?

DDN

New member
לגבי המאות, הבנת נכון.

לגבי המשחק עצמו, מצורף קישור לאתר ההיפרטסט של הSRD. אתה יכול להיעזר בו לחוקים מהירים. זה גם מה שהאחרים (סביר להניח) עושים. שים לב גם לכשרונות (FEATS) הדמות היא בדרגה 3 לפי מו"ד. באופן כללי, נראה לי הגיוני מה שכתבת.

DDN

New member
זמינות שלי במסנג'ר

בין השעות 20:45 ל22:00 אני אהיה זמין במסנג'ר למסור יותר פרטים ולעזור ביצירת דמויות למתקשים. כמו כן, הייתי רוצה שנתחיל לתאם לגבי המשחק.

DDN

New member
בקצרה על ארגון המוסקיטרים

"חרבו של אראמיס" ו"מגנו של אראמיס" הם שני המסדרים שמרכיבים את הצבא של רפובליקת אַרִילֵן. המלך אראמיס הרביעי, מלך קַרְסִילִיוׁן, שכבש את המערב, ונשא לאישה את נסיכת דַאוּסִיל היה הנגיד הראשון של הרפובליקה, כשאיחד רבות ממלכות המערב, והקים את הסנאט. הרבה שאלו למה שיוותר על השלטון האישי, והוא ענה - לאדם אחד זה כאב ראש גדול מדי לשלוט על שטח כל כך עצום. למה לא להאציל סמכויות, ושלכל אזור יהיו נציגים במועצה שלטת, שתגיע לתת דין מול ראש מועצה? החברים במועצה השלטת, הסנאט, הם אצילים מהמחוזות השונים במדינה, ראשי הכנסייה והצבא. "חרבו של אראמיס" הוא צבא שמורכב ממגוייסים, חיילי מילואים וכאלו שלא הבריקו דיו במבחנים כדי להתקבל אל מסדר ה"מגן", שאינו פעיל במלואו רוב הזמן, וקיים רק לעיתות מלחמה, וכדי לתגבר את מסדר ה"מגן" במקרה הצורך. "מגנו של אראמיס" הוא כוח השיטור במדינה וכוח עילית צבאי לשעת חירום, שמורכב מכמה אלפי חיילים שמאומנים בצורה מיוחדת לשלוט בחרב קלה, באקדח, בלחימה ללא נשק, וגם בקודי הנימוס של אצילים. אותם חיילים מובחרים, מקבלים מעמד שווה לאצילים לאחר שנתם השישית בכוח, וכשיפרשו מהכוח המדינה דואגת להם. ה"מגנים" (המוסקיטרים) הם שומרי השלום, הצדק, והשלווה ברפובליקה הגדולה של ארילן. המפקדה שלהם נמצאת בעיר הבירה אראמיקה והם נחשבים כוח אדיר בקרב. יש לציין את העובדה, שב200 השנים האחרונות לפחות, לא היו מעורבים ה"מגנים" במלחמה רצינית, ועיקר העבודה שלהם הייתה בשיטור פנימי ופתרון סכסוכים (בדומה לפלאדינים או לג'דיי - תבחרו את הדוגמה שנראית לכם). בעבר, הרחוק, ה"מגנים" היו מסדר דתי, שהיה מורכב מפלאדינים, אך כיום הוא אינו תלוי בכנסייה, ורק מבקש את ברכתה.

DDN

New member
פאשלה רצינית - מקצוע חדש

אנשים, שכחתי לגמרי שבניתי מקצוע מיוחד לעולם הזה, שהוא מקצוע שנותן יכול לבנות מקצוע כמעט "מותאם אישית". הוא מצורף. תודה לעמית שהזכיר לי.

ננסק

New member
דווקא חשבו

ב-BESM D20 יש דברים דומים מאוד, רק בתחכום עמוק יותר - כי הם לקחו את כל השיטה והמירו אותה למבוססת נקודות.

ננסק

New member
זה נורא לא מתאים למו"ד

לספרים הרשמיים של השיטה, כלומר - שאני מניח שאליהם את מתכוונת. כל המקצועות מנסים לתת ארכטיפים כלשהם, שניתן לפתח למספר כיוונים אבל להישאר עדיין באותו גישה כללית (חוץ מהברברי, הוא די תקלה). מקצוע ההרפתקן הזה הוא כל כך גנרי, שהוא מאפשר הכל ולכן בעצם לא אומר כלום. אין שום דבר שאפשר להגיד על כזה מקצוע. זהו כלי מטא-גיימינג שימושי למי שכבר מבין את המכאניקה ורוצה לעשות שימוש בגנריות הזאת, אבל אין לו מקום במוצר רשמי של השיטה.

DDN

New member
בדיוק

זה מקצוע שמחייב הבנה מצויינת של השיטה

DDN

New member
גם היום אני אהיה במסנג'ר בערב

מי שטרם שלח אליי את המסנג'ר שלו (או שלא אישר אותי) מתבקש לעשות כך. לערן ועמית (גם הוא מצטרף אלינו כנראה) כבר יש דמויות כמעט מוכנות.

NacroMittler

New member
הדמות שלי בדרך

אולם מכיוון שביום ראשון יש לי מתכונת בספרות אני לא חושב שהיא תהייה מוכנה לפני כן. בטח ביום שני-שלישי אני אשלח לך אותה. ד"א, אני ממציא שמות של מקומות על ימין ועל שמאל, אז כשאני אשלח לך תרגיש חופשי לשנות בהתאם.

למעלה