קבוצת מסנג'ר.

The Evil Rabbit

New member
קבוצת מסנג'ר.

הנה כמה נקודות שקשורות לקבוצה: 1. אני מניח שהסכמנו על הרעיון המרכזי של המערכה. (הדמויות הן חברות בארגון שמעוניין להחזיר את הכסף לעולם) יש מישהו שמתנגד לזה? 2. בהנחה שהסכמנו בסעיף 1, אני מעוניין לקבל עוד חומר רקע על העולם. הסטוריה כללית, דתות, וכו'.אני ספציפית רוצה עוד מידע על הארגון דמוי-מוסקיטרים. 3. יש לי בינתיים את המסנג'ר של אמיר ושל פנדמוניום. אני מחכה לזה של דני וערן...

The Evil Rabbit

New member
LOL. כסף צ"ל קסם.

אני צריך להתחיל לקרוא את ההודעות לפני שאני שולח. יש לי יותר מדי שגיאות הקלדה בזמן האחרון. ועכשיו גם הייתה שם שגיאת כתיב. כנראה שחשבתי על משהו אחר.

NacroMittler

New member
מצטרף ל-2

גם אני מעוניין במידע על אותו ארגון מוסקיטרים, כמו גם במידע כללי על האצולה בעולם ועל ההירארכיה השלטונית בארץ המוצא שלנו.

DDN

New member
תשובות

אם תשרשרו כאן רשימת שאלות, ביום שלישי אני אגיע לענות על כולן. מי שרוצה דברים חסויים - במסרים. נא לשלוח לי (מי שטרם שלח) במסרים את כתובות המסנג'ר. ביום שלישי, אני גם אחזור להיות מקוון במסנג'ר.

DDN

New member
רקע כללי - דברים שידועים לדמויות

העולם אכזר ובהחלט לא מקום גדול מספיק להכיל את כל תושביו. מי שרוצה לשרוד, מתרכז בדרך כלל בערים גדולות של מדינות חזקות. ארילן חבל ארילן, במערב היבשת, הוא המקום שהצליח להשתמר הכי טוב עם השנים, ולמרות שהאיחוד הארילני אינו גדול כמו בימים עברו, רפובליקת ארילן היא עדיין המדינה הגדולה במערב. חורף שש השנים לפני כמה מאות שנים, היכה חורף בן שש שנים ביבשת. החורף הגיע בעיתוי טוב להפסיק מלחמת עולם שהתפרשה על רוב היבשת. לאחר החורף, לתושבים היו עיסוקים קצת יותר לחוצים מלהלחם אחד בשני. ככל שהזמן עבר, החלו להמציא יותר אגדות ומעשיות על דברים שהיו לפני החורף. ישנם הטוענים שלפני אותו חורף, היה קסם בעולם! גובלינים גנבים בני בליעל! צרת האנשים ההגונים. מי יכול להרוויח כסף ביושר, כשהגובלינים גובים עמלה דרקונית מכל גרוש שמופקד בבנק שלהם. מצד שני, הבנק הוא המקום הטוב ביותר והבטוח ביותר לשמור על הכסף שלך. אסטוריה מדינה לא גדולה, שעוד מימי קדם שומרת בקנאות על העצמאות שלה מול הרפובליקה של ארילן. לאחר החורף, היו אלו האסטורים שהגישו עזרה לשאר העולם. כמו כן, מאסטוריה יצאה גם הדת החדשה, שקראה לאנשים לשפר דרכיהם ולהמתין לאל החדש שיגיע. ארגוסיה יבשת חדשה שהתגלתה בטעות על ידי ימאי אסטורי, ארגוס בוראן. באותה יבשת, מצאו שטחים ענקיים לא מיושבים, ואנשים מהיבשת הישנה, החלו להפליג בהמוניהם לתפוס את השטח הזול. אותם אנשים, גילו גם שהשטח הזה מסוכן. עוד יגיע בהמשך.

0Pandemonium0

New member
תודה. זה בהחלט עוזר להגיע להחלטה

לגבי דמות. אני אחשוב על משהו, אבל שאלה לשאר השחקנים: אנחנו יוצאים ליבשת החדשה? יש טעם להיות קפטן או משהו כזה?

DDN

New member
היות שסיכמנו

שאתם משחקים דמויות שהן חלק ממסדר מסויים, אין לזה חשיבות. וחוצמזה, אתם תלכו לאן שצרכי הארגון ישלחו אתכם, לא ככה?

ננסק

New member
אפשר לפרט עוד על המסדר?

איזה תפקידים יש בו, מה הפילוסופיה שלו, באיזה כלים הוא משתמש, את מי הוא מגייס?

DDN

New member
אפשר.

כעיקרון, כשהכנסייה הוקמה לראשונה, זה היה ממש לאחר החורף הארוך. הרעיונות של הכנסייה התחילו מ"עשינו משהו לא בסדר, וצריך למצוא דרך לתקן את זה" (אחרי הכל, לפני החורף היו כהנים רגילים של מו"ד, שיכלו להטיל לחשים ולעשות ניסים, ואחרי החורף זה לא עבד). לאט לאט, הכנסייה עברה לדבר על ה"כוח של הפרט" ודיברה יותר על אמונה בקוד ערכים מאשר באלים שמשחקים בברוגז מתי שבא להם. הבסיס של האמונה, הוא שיש אל גדול וחזק, שמחכה לראות שהעולם "ראוי" לו, ואז יגיע ויושיע את כולם. מחלקה קטנה הוקמה בכנסייה, שהתפקיד שלה היה לחקור ולמצוא את הסיבות לחורף (אם קיימות), ולחפש כל זכר לקסם בעולם. ככל שהדת התפתחה והשתנתה, המחלקה הקטנה הזו, התרחקה ממנה, וכיום רק מעטים יודעים על המחלקה הזו בכנסייה. המטרה של המחלקה הזו כיום: לחקור כל פעילות על טבעית שמתרחשת בעולם, כדי להוכיח את קיומם של כוחות עליוניים כלשהם. היות והכנסיה הגדולה הפכה לעיתים קיצונית בדעותיה (כמו הנצרות בתקופות מסויימות), המחלקה הזו (שכבר אפשר לכנות אותה באמת מסדר) שנשארה נאמנה לערכי הבסיס שלה, פועלת לפעמים נגד העמדה הרשמית של הכניסה. ככה למעשה, ישנו מסדר סודי בכנסיה, שמקבל את המימון שלו מהתורמים של הכנסיה (אשרי הבירוקרטיה הסבוכה והטרחנית, שנותנת לך להעלים כספים בלי שאין אדם ספציפי שיודע בדיוק מה כל שורה בדו"ח התקציב השנתי אומרת), שלמעשה פועל לפי הוראות שהכנסייה חילקה לו לפני כמה מאות שנים. כמובן שכולם יודעים שישנה מחלקה לחקר קסם בכנסייה, אבל אף אחד לא יכול להוכיח את זה. חברי המסדר, אינם בהכרח חברי כנסייה אלא בחלקם הגדול עובדי קבלן. מה שכן, המצטרפים למסדר עוברים פיקוח ובחינות של אחראיים, כדי לוודא שהסודות הכמוסים שלהם לא נופלים בידי אוייבים כאלה או אחרים. איזה תפקידים יש במסדר? אנשי "משרד" ואנשי "שטח" (אתה יכול לנחש, שדמויות שחקן יהיו מאנשי השטח) אתה יכול לראות את המסדר הזה כמעין גוף של X-COM, רק שבמקום לחפש חייזרים, הארגון מחפש הוכחות לכוח עליון. כלומר, כששומעים שאיזו זקנה מטורפת מתחילה לדבר שטויות, אנשי המסדר מגיעים ראשונים למקום כדי לרשום את השטויות שלה ולבדוק אם יש כאן נבואת אמת או זקנה משוגעת, לפני שהכנסייה הגדולה תקבע אותה כמשוגעת (ותאשפז אותה) או כמכשפה (ותשרוף אותה). אם תושבי הכפר מתלוננים שמפלצת כלשהי אוכלת את הכבשים שלהם בלילה, המסדר יהיה זה שיגיע לבדוק אם זה סתם זאב, או אדם-זאב. הקו שמנחה את המסדר, הוא שהקסם עדיין קיים בעולם, וצריך לטפח אותו מחדש, ולחיות איתו בהרמוניה כי קסם זה חלק מהחיים, ולא לפחד ממנו או להשמיד אותו, כמו שדוגלת הכנסייה הגדולה (שאומרת משהו בסגנון של "אדם טבעי הוא האדון לעצמו, וכל קסם, או שטות מעבר לזו, מחלישה אותו ולמעשה כפירה בשלמות האדם"). כמו כן, שצריך לדעת לשלוט בקסם, ולא לתת לו לשלוט, או להפחיד את העולם. המסדר עדיין קיים, מה שמראה שכן הייתה לו סיבה לשרוד את השנים הללו, אך הוכחה יציבה לקסם קבוע, לא נמצאה (כן נמצאו שרידים לספרי קוסמים שעבדו פעם, או גופה של יצור קסום כזה או אחר) מקווה שעניתי על הרוב.

ננסק

New member
מגניב! אני אוהב.

אם אף אחד עוד לא לקח את התפקיד הזה, אני רוצה להיות מומחה לחקר מערות ושרידי תרבות עבר. (ומבחינה מכאנית, נוכל כמקצוע עיקרי).

DDN

New member
יענו,

אתה רוצה להיות אינדיאנה ג'ונס? בסדר גמור. מתאים.

DIDGIN

New member
זה לא העולם בו שוחקה הבלוקסיאה?

יהיה נחמד לשחק בו שוב, אולי אפילו את הדמות ששיחקתי שם

DDN

New member
הוראות ליצירת דמויות

צאו מתוך הנחה, שהדמויות אינן מגוייסות חדשות למסדר, אלא שייכות אליו לפחות שנה. השאלה הגדולה - האם הדמויות מכירות אחת את השנייה, וכבר עובדות באותו צוות? (לדעתי זה מועדף) הוראות טכניות: דמויות בדרגה 3 מקצועות: כמעט כל מקצוע שאין בו קסם (לדבר איתי אם ישנן שאלות מיוחדות) מיומנויות ב"מתנה": 4 רמות ידע בהיסטוריה מקומית 4 רמות ידע בהיסטוריה עתיקה 4 רמות ידע באתיקה של המסדר והכנסייה. כשרונות. היות וקיימים רובים ואקדחים עתיקים, ניתן לבחור בכשרון "מיקוד נשק" עבורם.

ננסק

New member
המלצה על תוכנת יצירת דמויות

בשם Redblade, להורדה מכאן: http://www.redblade.org/redblade35e.zip

ננסק

New member
תוספת הנחיות על גובלינים

בהנחייתו של רב-אלוף דני, אני מציג את הנתונים הבאים: גובלינים הם גזע שחקן, ופועלים לפי מה שמצויין כאן אך עם השינויים הבאים: 2+ לחוכמה (הם שילוב בין הגובלינים של הארי פוטר לבין פרנגים מסטאר טראק) במקום ראיית חושך, ראיית אור קלוש. כמו כן גלגולי תכונות מבוצעים על בסיס ארבע קוביות לכל תכונה, כשמורידים את הקוביה עם התוצאה הנמוכה ביותר.

למעלה