קבוצת הערות (3)

Talia E

New member
אני יודעת בדיוק כמוך

אני מבססת את ידיעותי על המאמר. מציעה לך לקרוא את המאמר בעיון ולהתייעץ עם עצמך (יש התייחסות שם גם להמשך דרכה של הקבוצה). לדעתי, אין שום הבדל מבחינת החברות בקבוצה אם השלמת שלב 1 או שלב 12. בכל מקרה בזמן כזה או אחר אנשים נוספים ישלימו את 12 השלבים והם עדיין יחשבו לחברי הקבוצה אלא אם הם יפרשו.

למית

New member
סיימתי את המשימות 1-12

סיימתי את משימה 8. בעזרת החמש דקות זכרתי לקרוא ביום הראשון את המטרות היומיות שלי בצהריים (אני כותבת את מטרותיי היומיות כל יום וקוראת אותם 4 פעמים ביום – בוקר, צהריים וערב ולפני השינה. זה תרגיל מהספר "מיליונר ברגע"). עברתי למשימה 9. ביצעתי את משימה 9. יצרתי בית של 20 דקות בחלק השני של היום. ביומיים הראשונים זה היה מוקדם באחר-הצהריים, וביום השלישי לקראת תחילת הערב. בכולם שהיתי בבית, ללא עיסוק מיוחד. הבחנתי בספרים רבים שברצוני לקרוא, ואני לא עושה זאת. הבחנתי ברצון ובצורך שלי לעשות, ומיד להגיב בפעולה ובתנועה ובמחשבה. הבחנתי שאי-העשייה מרדים אותי, ושאני נעשית אינסופית ורחבה. כמעט בכל הבתים, סיימתי את הבית במצב של תחילת שינה - - עם עירות של "נגמר, אפשר להמשיך...." ביצעת את משימה 10. זכרתי את המשפט במשך יום שלם. התחלתי בערב הקודם – לתפוס את עצמי כל שעה – ולהיות מודעת לזמן. הייתי עם שעון יש כל הזמן, וחיוונתי את השעון המעורר בטלפון לתזכורת, וזכרתי מה ייקרה בכל שעה עגולה ביום –כדיי לשים לב. הזיכרון הוא של תיקשור ראשון שעשיתי. ביצעתי את המשימה. חשתי איך ללא הזיכרון – המשפט סתמי, ואילו איתו הוא מיוחד ומשנה אותי. עשיתי זאת מ07:00 עד 24:00.... השעון נכבה לי לפעמים, ולפעמים פשוט מצאתי את עצמי בפוקס נזכרת ונהנית. כיוונתי את השעון לשלוש דקות לפני הזמן – כדיי שיהיה לי פנאי לסטות קדימה, ולהבטיח שלא אפספס. אמרתי את המשפט בלב, גם באמצע העבודה, באמצע שיחות עם אנשים, גם באמצע שיעור קונג-פו. פשוט עצרתי לרגע – ולאט ובעדינות – חזרתי על הנוסח המלא של המשפט. ביצעתי את משימה 11. התכוננתי יום לפני, והתחלתי לתרגל זאת. ביום אח"כ הרגשתי שאני לא מצליחה לגמריי, אך המשכתי בשביל התרגול – כדיי שניסיון יום המחר יהיה מושלם. ביום המחר הצלחתי. יכולתי כמובן יותר טוב, אך הרגשתי שאני מתייחסת שונה לגמריי מאיי-פעם בעבר לדמותי, לקולי, למחשבותיי וכו'. הקדשתי זמן מודע לחלקים מסויימים בי והתבוננתי עליהם במיוחד – כמו תנועות גוף, השפעה שלי על הסביבה. אנשים התייחסו אליי קצת שונה באותו יום, ואחד אף שאל אם ברצוני שיגיד לי איך אני נראית בעולם ואיזה רושם אני עושה... ראיתי דמות שונה בראי, וגם דמויות שונות בכל מצב בראי בשעות שונות. שמעתי את קולי. אני מרוצה מביצוע המשימה. ביצעתי את משימה 12. התחלתי לתרגל ביום קודם – בבית של חברה, ללא שום הצלחה. החלטתי מראש על האיזורים בבית. היום התחיל ולא הייתי מוכנה. החלטתי פשוט לנסות. סלון-1. אמבטיה-2. חדר שינה-3. התעוררתי בחדר שינה-1. הלכתי לסלון-חדר 2. ספירה 1. שירותים וחזרה דרך הסלון לחדר השינה. נאבקתי לזכור את זה שאני זהה, ואת התרגיל, את החללים ואת הספירה. ראיתי שאני מתבלבלת בין מיספור החללים למיספור כמות הכניסות אליהם. הורדתי את מיספור החללים. ראיתי שקשה לי לזכור איזו סיפרה שייכת לאיזה חדר- לכן יצרתי לי כלי בכל חדר שאליו אני זורקת "1" כשאני נכנסת לחדר. ראיתי שקשה לי לראות את כמות הספרות בכלי. יצרתי ספרות גדולות בכל חדר, והפכתי כל סיפרה לסמל – כמו שיצרתי סמלים בעבר לכל סיפרה. סמלים אלו נועדו להחתבר לסיפור עלילה שדרכו זוכרים ספרות. 1- עיפון, מוט 2- ברווז 3- איבר מין זיכרי 4- ספר, אוטו 5- יד 6- שבלול, כסא גלגלים 7- סופרמן 8- אינסוף שוכב 9- טלפון 10- ספרות 1+0 בסיום היום: 1. חדר-שינה: 10. היה לי ויברטור גדול || (כדיי לא להתבלבל עם כל מכשירי הכתיבה שבסלון...) על החלון, ומימינו גלגל גדול. O 2. חדר שינה: 17. היה לי מכחול גדול שחסם את הסלון //, ובד של סופרמן מימינו שחסם חצי מהסלון. [] 2. אמבטיה: 7. שם בד כחול עם סמל הסופרמן הפך להיות וילון האמבטיה וכיסה חלק גדול מהחדר. חשתי ממש הקלה, שאני זוכרת הכל לאורך כל היום. אותו יום הייתי מבולבלת מאוד יחסית לכרגיל, אך חלק בי התעקש לזכור ולהמציא שיטות חדשות ולבדוק מה קורה כל הזמן. לא הייתי בבית הרבה, אך כשעברתי בו – ונכנסתי לאמבטיה: כל הקירות מלאים בליכלוך של כפות ידיים צבעוניות (5), ורגל אחת לסלון ונזכרתי ששכחתי משהו באמבטיה – נורות היבהוב בראשי. אני מביטה בסלון ורואה במקום אינסוף שוכב על הרצפה (8), פלאפונים על הקירות (9). והאמבטיה נשארת עם לכלוכי הידיים (עדיין לא יצאתי מהחדר). אח"כ יהיו המון שבלולים צבעוניים זוחלים על הקירות לאיטם (9). עמדתי בפיתוי לנוע, רק כדיי להגביר את הספירה... ולא זכרתי לכמה יש להגיע. למחרת חשתי ממש הקלה, שאין לא צורך לספור כניסות לחדרים! יחד עם תחושה שאין לי שום בעיה להמשיך....

Talia E

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gifחברי הקבוצה../images/Emo70.gif../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

לכאן אשרשר מיד הודעה עבור כל אחד מחברי הקבוצה; מעכשיו חבר/ת הקבוצה ישתף בחלק שלו לגבי התקדמותו בשלבים, ידווח כאשר הוא משלים שלב, ישתף בחוויות (לא כולל תצפיות על עצמו) ובתצפיות על עצמו (ברוח משימת המעקב על עצמי), יבקש עזרה ועוד... יתר חברי הקבוצה יכולים לכתוב לאותו חבר ולייעץ לו בחופשיות בתוך המקום שלו בשרשור
זה יהיה פשוט חלק בשרשור שנוגע לאותו אדם. אני מקווה שארגון השרשור בצורה הזו יקל עלינו לראות את מיקומם המדויק של כל חברי הקבוצה כל העת ושהעבודה תהפוך לפוריה ויעילה יותר

Talia E

New member
../images/Emo41.gifנוכח מתעורר-השלים שלב 2../images/Emo41.gif

וכעת חותר להשלמת השלב ה- 3
תאריך תחילת המסע של נוכח מתעורר: 13.7.04
בקשה מנוכח מתעורר: אנא שרשר להודעה זו 4 הודעות כדלקמן (כולל האייקונים): כותרת:
דיווחי השלמת שלב תוכן: ריק (שיופיע עיגול ריק ליד כותרת ההודעה) כותרת:
בקשות עזרה תוכן: ריק (שיופיע עיגול ריק ליד כותרת ההודעה) כותרת:
שיתוף בתצפיות על עצמי תוכן: ברוח משימת המעקב על עצמי ותוך הפרדה בין תצפיות שמתבצעות בהווה ולבין תצפיות שהתבצעו בעבר. כותרת:
שיתוף בחוויות תוכן: לא כולל תצפיות על עצמי תוכל גם להוסיף הודעות נושא אחרות, כראות עיניך - אבל אלה תהיינה 4 הודעות הנושא הראשונות
בהצלחה בהמשך המסע

Talia E

New member
../images/Emo41.gifבוקר טוב שחף-השלימה שלב 2../images/Emo41.gif

וכעת חותרת להשלמת השלב ה- 3
תאריך תחילת המסע של בוקר טוב שחף: 13.7.04
בקשה מבוקר טוב שחף: אנא שרשרי להודעה זו 4 הודעות כדלקמן (כולל האייקונים): כותרת:
שיתוף בתצפיות על עצמי תוכן: ברוח משימת המעקב על עצמי ותוך הפרדה בין תצפיות שמתבצעות בהווה ולבין תצפיות שהתבצעו בעבר. כותרת:
שיתוף בחוויות תוכן: לא כולל תצפיות על עצמי תוכלי גם להוסיף הודעות נושא אחרות, כראות עינייך - אבל אלה תהיינה 4 הודעות הנושא הראשונות
בהצלחה בהמשך המסע

Talia E

New member
../images/Emo41.gifrafider-השלים שלב 2../images/Emo41.gif

וכעת חותר להשלמת השלב ה- 3
תאריך תחילת המסע של rafider: 19.7.04
בקשה rafider: אנא שרשר להודעה זו 4 הודעות כדלקמן (כולל האייקונים): כותרת:
שיתוף בחוויות תוכן: לא כולל תצפיות על עצמי תוכל גם להוסיף הודעות נושא אחרות, כראות עיניך - אבל אלה תהיינה 4 הודעות הנושא הראשונות
בהצלחה בהמשך המסע

Talia E

New member
../images/Emo41.gifTalia E-השלימה שלב 3../images/Emo41.gif

וכעת חותרת להשלמת השלב ה- 4
תאריך תחילת המסע של Talia E: 7.7.04

Talia E

New member
לא ברור לי משהו בקשר לשלב 4

כשאין לי שעה מסויימת שאני אמורה לקום בה (כלומר, כשאני קמה בלי שעון מעורר) וגם לפעמים כשיש לי כזאת, אז תהליך ההתעוררות שלי קורה בשלבים של התעוררות-שינה-התעוררות-שינה וכיו"ב. כלומר, אני יכולה נניח להתעורר ב- 6:30 בבוקר, להחליט לישון עוד. להתעורר שעה אחרי זה, לישון עוד 20 דקות, להתעורר אחריהן ולישון עוד חצי שעה וכן הלאה... לא ברור לי אם מספיק שאני אומרת את המשפט פעם אחת (בהתעוררות הראשונה), או שאני אמורה לומר את זה בכל התעוררות. במאמר נכתב שאני אמורה לבצע את זה במשך שלושה ימים ברציפות. נכון לעכשיו אמרתי את המשפט גם אתמול וגם היום בהתעוררות הראשונה וגם בהתעוררויות שאחריה (יצא לי להגיד 5 או 6 פעמים בכל פעם) - אבל בשני המקרים היתה איזו התעוררות-שתיים שפספסתי (בד"כ בהתעוררויות המאוחרות יותר, כשכבר הייתי יותר ערה ופקיחת העיניים קרתה בצורה מהירה). אז אני לא יודעת אם להחשיב את היום ושלשום כאילו אמרתי ואז מחר זה היום האחרון, או אם מפני שפספסתי בחלק קטן מההתעוררויות, זה לא נחשב... למישהו יש רעיון איך לפתור את הקושיה הזו?...

kung fu

New member
תשובה

לפי הבנתי, את אמורה להגיד את זה בהתעוררות הכי אחרונה שלך. הכוונה, לפני שאת מתעוררת סופית ופוקחת עיניים. אז את אמורה להגיד את זה בכל פעם שאת מתעוררת עד להתעוררות האחרונה. כך גם אני נהגתי. אני גם לא קמה עם שעון ברוב הימים, ואז יצא שאמרתי הרבה פעמים את המשפט עד הפעם הסופית שבאמת קמתי ופקחתי את העיניים. נקודה חשובה: אם שכחת להגיד את המשפט ופקחת את העיניים אז לא לחזור לישון בכוונה על מנת להצליח להגיד את המשפט בהתעוררות. אם אמרת בשני הימים הקודמים את המשפט לפני שפקחת את העיניים, אז זה נחשב.

kung fu

New member
אופס זה נשמע מבלבל

"לפי הבנתי, את אמורה להגיד את זה בהתעוררות הכי אחרונה שלך. הכוונה, לפני שאת מתעוררת סופית ופוקחת עיניים. אז את אמורה להגיד את זה בכל פעם שאת מתעוררת עד להתעוררות האחרונה" התכוונתי לכך שבגלל שאת לא יודעת מתי באמת תתעוררי סופית, אז כדאי להגיד בכל פעם שאת מתעוררת את המשפט.

מהמאמר יוצא ש...

כאילו יש התעוררות אחת. מהי התעוררות זאת? אם ההתעוררות מפוצלת, אני מציע להתייחס לראשונה (זו שאחרי השינה הרציפה) ואל האחרונה (זו שבעקבותיה קמנו) כאל ההתעוררות המלאה. כלומר, לעשות זאת בהתעוררות הראשונה - ובהתעוררות האחרונה.

Talia E

New member
../images/Emo26.gifשיתוף בתצפיות על עצמי

ברוח משימת המעקב על עצמי ותוך הפרדה בין תצפיות שמתבצעות בהווה ולבין תצפיות שהתבצעו בעבר.

Talia E

New member
חווה פחד

מסויים מהמשימה ה- 4. אינני יודעת בדיוק מדוע. ניחושים: - חלקים במערכת שלי יודעים שימותו אם אצליח להגשים אותה - חלקים בי מרגישים שהמשימה הזו היא קשה ביותר ואפילו כמעט בלתי אפשרית! (מזל שלא כל החלקים שלי מרגישים ככה
- אגו ודימוי - מה יהיה אם לא אצליח? יכול להיות שהגורמים לפחד הם כל השלושה הנ"ל ויכול להיות גם שזה לא אף אחד מהם...

../images/Emo42.gif הצעה...

במידה וניחושייך נכונים, אולי יעזור לך לעשות עבודת דימיון של הרפייה והודיה פשוט עצמי את עינייך, התרכזי במשימה ותני לכל החלקים המתנגדים לצוף ולעלות כאשר הם בתודעתך ,התבונני בהם , הגדירי אותם , תני להם שמות בחני האם הם משמשים אותך כעת [ כלומר האם אם נחוצים לך ברגע זה ולמשימה זו] במידה ותבחיני שהם אינם נחוצים לך [או לפחות לא לכרגע] הודי להם פשוט אמרי להם תודה על כך ששימשו אותך והיו בתוכך כל זמן שזימנת אותם לאחר מכן פשוט הפרדי מהם, את אינך זקוקה להם יותר והם רשאים ללכת לדרכם דעי שאם אי פעם תזדקקי להם שוב , הם יחזרו לבקשתך עם ההפרדות או/ ו לאחריה את יכולה לבצע עבודת נשימות שבה את נושפת החוצה את החלקים שאינם נחוצים לך ושואפת אור זהבהב ורדרד של אהבה ונוחות לתוך אותם איזורים שהתפנו לאחר שאת מסיימת את יכולה לפקוח את עינייך ובקלות ובפשטות פשוט לעשות את המשימה , פשוט גשי ועשי אותה ללא מחשבה מקווה שזה יעזור

charlila

New member
ואולי גם לך יש בעייה עם ניסוח הטקסט

כפי שלי היתה - יש לי בעייה עם הגוף השלישי שבו נאמר הטקסט (את אמורה להתייחס אל עצמך כאל "יצור\ה מופלא\ה זה"...) - שמכניס דובר נסתר - -מיהו דובר נבתר זה? -האם אני באמת רוצה לתת לו שליטה כזו? אני לא רציתי; נדמה לי שאת מגלה אותה בעייה. יש התנשאות, או שתלטנות, או ניכור מסויים באמירה "אני ערה – ואני עושה כמיטב יכולתי על-מנת לטפח יצור מופלא זה ולקדם אותו ביותר, בכל המישורים, עכשיו ותמיד" ייתכן שאת מפחדת לתת לגנב, שמנסה לחמוק דרך הפרצה שהעניק לו הגוף השלישי, ולתפוס את עמדת הדובר הנסתר, שליטה כזו. וייתכן שאת צודקת לחלוטין, מפחדת מסכנה אמיתית, לא מאגו ולא מדימוי. איך את יכולה לברר את העניין? עשי גשטלט עם עצמך ועם הדובר הנסתר. כלומר: שבי מול כיסא ריק, הושיבי בו את טליה המפחדת, שאלי אותה ממה היא מפחדת. -החליפי כיסאות, היי היא, עני לטליה השואלת. -המשיכו לשוחח ביניכן עד שתקבלי תשובות ברורות די הצורך. עכשיו שימי על הכיסא הריק את הדובר הנסתר (זה שאומר את הטקסט בגוף שלישי עלייך, במהלך התרגיל.) שאלי אותו מיהו, מה רצונו ממך, מה כוונותיו כלפייך, וכל מה שאת רוצה לברר. עברי כיסאות לסירוגין, תני לו לענות והמשיכי לשאול עד לבירור העניין. ייתכן שתצטרכי שינוי בניסוח כדי לא להינזק - כפי שאני הצטרכתי.

למעלה