קבוצת הערות (3)

Talia E

New member
קבוצת הערות (3)

זהו השרשור השלישי במספר של קבוצת הערות, שהוקמה בהתבסס על המאמר הזה. הנה גם קישור לשרשור הקודם של הקבוצה. מבנה השרשור יהיה שונה הפעם (מנסה לשפר אותו מפעם לפעם...
), אך נותרת בעינה הבקשה לכתוב בצורה מסודרת כמה שיותר; ז"א שכל הודעה תשורשר למקומה המתאים... אני מאחלת לנו המון הצלחה וערות הולכת וגדלה

Talia E

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gifמקום למתעניינים../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

כאן יכולים אנשים שאינם חברי הקבוצה לשאול שאלות, להביע כוונה להצטרף וכיו"ב...

kung fu

New member
מעתיקה לכאן דיאלוג עם j u n o

במקור הוא נכתב במיקום לא נכון בשרשור, אז מחקתי את השרשור המקורי והעברתי אותו לכאן.

kung fu

New member
j u n o כותב

קודם כל שלום לכולם!
אני מתקשה ( עוד לפני שניסיתי) בתרגיל הראשון. אני יכול לדמיין שאני מגיע הביתה בסוף יום עבודה. אני יכול לדמיין שאני זוכר את התרגיל, אני מדמיין שאני עומד מול הדלת ומציף אותי רגש (סוג של ערות?!) והדבר הבא שאני חושב עליו, זה הידיעה שאיך שאני מתקרב לדלת הבית (אפילו עוד לפני) הכלבה שלי כבר קופצת ושורטת את הדלת וכל מה שאני רוצה (ובדרך כלל עושה) זה לתקוע את המפתח בדלת כמה שיותר מהר ולסובב ואז לפתוח את הדלת. האם התרגיל הזה לא מתאים לי? האם שווה לנסות בכל מקרה?

kung fu

New member
juno כותבת

ניסיתי! זה קרה אתמול בלילה אחרי ששכתי פעמיים במשך היום. זה היה שונה ממה שדימיינתי שזה יהיה. עמדתי מול הדלת קרוב ל 20 שניות. היה שם מין סוג של קושי כזה להחזיק מעמד. כאילו להתאפק לא לפתוח את הדלת. היה שקט וכל מה ששמעתי היה את הדופק שלי. איפה שהוא גם הרגשתי שהראש שלי קצת קצת מתמלא במחשבות על הדייט שחזרתי ממנו וזה קצת הפריע לי ואז נכנסתי פנימה. עכשיו אני מחפש את המדד להצלחת התרגיל. האם בכלל ניתן למדוד את הצלחות בתרגילים האלה?

kung fu

New member
kung fu כותבת

יופי. כל הכבוד
לגבי מדד להצלחה, אז ככה: לפני שאתה ניגש לבצע את המשימה הראשונה, אתה אמור להחליט מראש כמה פעמים שתצליח לעמוד מול הדלת מבלי לפתוח אותה (או לגעת בידית בטעות) זה ייחשב כהצלחה. למשל, אתה יכול להחליט ש-6 פעמים זאת תהיה הצלחה. או 5. או 10. או כל מספר אחר שמרגיש לך נכון. או שאתה יכול להחליט שאם תצליח לעמוד מול הדלת במשך 3 פעמים ברציפות זה יהיה הצלחה. (הכוונה, שיהיה רצף של 3 עמידות מול הדלת, בשונה למשל מסתם 5 פעמים שהצלחת לעמוד מול הדלת כשביניהן היו אי הצלחות) תיכנס שוב למאמר ותדפיס אותו. תקרא אותו בעיון. זה יעזור לך
בנוסף, כדאי שתהיה מודע יותר להתנהלות של השרשורים כאן. למשל, כל השיחה הזאת שלנו נמצאת במקום לא נכון בשרשור העירות. היית אמור לשרשר את ההודעה שלך למעלה, להודעה שנקראת:
מקום למתעניינים
כשעומדים מול הדלת אז לאו דווקא אמורים להרגיש עירות. אם כבר מרגישים את האינרציה בתוכנו שדוחקת אותנו להיכנס כבר. בכל אופן, הצלחה במשימה לא קשורה למה שאתה חווה בזמן שאתה עומד מול הדלת. התחוושת הפנימיות שלך בזמן העמידה מול הדלת לא קשורות לאי הצלחה במשימה או הצלחה במשימה.

kung fu

New member
Talia E כותבת

יקירתי, נראה שהתבלבלת... במאמר לא ניתנה שום הנחייה לקבוע מדד מראש, ובטח שלא לקבוע מספר פעמים מראש... הוא יכול לעשות את התרגיל כמה פעמים שבא לו ולעבור הלאה כשנראה לו נכון: בין אם זה כאשר התרגיל הופך להיות קל ובין אם כאשר הוא הרגיש שהוא עשה התקדמות מספקת ובין אם... לפי המאמר הוא לא צריך אפילו להצליח לעשות את התרגיל הזה ברצף... ההנחיה היחידה שניתנה במאמר היתה: "הצלח בתרגיל זה מספר פעמים." וזהו
אני קבעתי לעצמי מראש מדד להצלחה, פשוט כי יותר קל לי לעבוד ככה... משום מה זה יצר בלבול שגרם לאנשים לחשוב (אני משערת שאת לא היחידה) שזה חלק מהמשימה

kung fu

New member
אגב, קראת את המאמר?

תסתכלי בשרשור הזה בכותרת: חתימה על ההסכם.

Talia E

New member
נא קראי בעיון

את המאמר ואת ההודעות בשרשור הזה (בפרט אלה שבכותרתן יש
...
). אני משערת שזה יענה לך על שאלותייך...

Talia E

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gifרשימת קשיים../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

כאן נוצרת בהדרגה רשימה משותפת של קשיים (כלליים - לאו דווקא אמיתיים או של מישהו ספציפי), שעשויים לעלות בחתירה להשלמת 12 הצעדים.

Talia E

New member
רשימת הקשיים נכון לעכשיו:

רשימת הקשיים שנוצרה עד כה: 1. אני לא מצליח לזכור לבצע את המשימות בגלל סדר היום העמוס שלי. 2. אני מתקשה לבצע את המשימות. אני בא לבצע משימה ואז דוחה את ביצועה. 3. יש לי התנגדויות לבצע את המשימות. הן פתאום נראות לי מעצבנות
פנייה אל חברי הקבוצה: נתקלתם בקושי מסויים? ראיתם קושי שעשוי לעלות אצלכם או אצל מישהו אחר? פשוט העלו אותו כאן, כרשימה, מבלי לציין אם הוא קושי "שלכם" או קושי שהגיתם מדמיונכם... אם אתם חשים קשיים ורוצים עזרה - אתם מוזמנים לעשות זאת במקומות שיועדו לכך (שיתוף בחוויות / בקשת עזרה); מה שקורה כאן זה פשוט רשימת קשיים כללית ובלתי-אישית.
הנחיות להמשך הרשימה: כאשר אתם מעלים המשך לרשימה, אנא המשיכו את המספור בסדר עוקב ואל תתחילו אותו מחדש. זאת אומרת שמהנקודה הנוכחית, הקושי הבא ימוספר "4" (ולא "1"). הקושי הבא אחריו, גם אם ייכתב ע"י מישהו אחר, ימוספר "5" וכן הלאה.

Talia E

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gifרשימת תירוצים../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

כאן הולכת ומתהווה רשימת תירוצים להפסקת העבודה בקבוצה (כללית - לא של מישהו מסויים) שהולכת ומתארכת ככל שחברי הקבוצה מוסיפים עוד ועוד תירוצים.

Talia E

New member
רשימת התירוצים נכון לעכשיו:

רשימת התירוצים שנוצרה עד כה: 1. אני מאד עסוק/ה בימים אלה, אין לי פנאי להוסיף עבודה על ערות 2. למרות שבהתחלה זה הרגיש לי נכון - זה כבר לא מרגיש לי נכון עכשיו 3. אני כבר מרגיש/ה ער/ה - אני לא זקוק/ה למשימות האלה יותר 4. זה קשה מדי; אני צריכ/ה משימות בסיסיות יותר, כי זה יכול לקחת לי המון זמן. 5. אין לי זמן 6. אני עושה יותר מדי דברים במקביל/מעמיסה על עצמי יותר מדי 7. אין לי כח 8. אין לי חשק
פנייה אל חברי הקבוצה: גיליתם תירוץ מסויים? - פשוט העלו אותו כאן, מבלי לשייך אותו לאף אדם. רשימת התירוצים היא כללית ובלתי-אישית.
הנחיות להמשך הרשימה: כאשר אתם מעלים המשך לרשימה, אנא המשיכו את המספור בסדר עוקב ואל תתחילו אותו מחדש. זאת אומרת שמהנקודה הנוכחית, התירוץ הבא ימוספר "9" (ולא "1"). התירוץ הבא אחריו, גם אם ייכתב ע"י מישהו אחר, ימוספר "10" וכן הלאה.

Talia E

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gifחתימה על ההסכם../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

כאן יש פירוט בנוגע לחתימה על ההסכם
את הטיוטות להסכם יש לשרשר הנה

למית

New member
לא ממש הבנתי

אני עושה את המשימות, וכרגע בשלב 8. ברצוני מזה זמן להצטרף לקבוצה, אך לא ברור לי איך. להעתיק הסכם - איזה הסכם? בכל -מקרה, התחלתי לדווח לעצמי עד שאבין לאיפה לדווח בפורום: דיווח: סיימתי את משימה 2 ביום שישי. תיכננתי לקרוא ספר של אוספנסקי שיש לי – להתחיל לקרוא, ולהרגיש שאני מבינה קצת על טיב הספר, כך שאם הוא מעניין אותי- יהיה לי מעניין לחזור אליו, ואם הוא לא – אז, הוריד אותו מרשימת הספרים שאני רוצה לקרוא שיש לי. חשבתי לקחת על עצמי משימה אחרת, שהייתה לי יותר מעניינת, אך רציתי להספיק אותה עוד ביום חמישי – בו בחרתי את המשימה. בסופו של דבר לא עשיתי את הדבר ההוא (ביום חמישי ועדיין). היה לי יותר חשוב לעמוד במשימת העירות. כאילו שאם אני עושה משימת עירות על חשבון דברים אחרים שרציתי- אז, אני ערה יותר. משעשע. עברתי למשימה השלישית. תרגלתי בנתיים רק פעם אחת. ארתרגל שובו ואגיע למצב שאני מכפילה את משך הזמן. אדווח בהמשך. סיימתי את משימה 3. ראיתי שהזמן שלוקח לי בממוצע הוא 10 דקות. עם חריגות של בין 8-12 דקות. שזה הבדל גדול, אך רציתי להכפילו. דיברתי על זה עם לירן והוא אמר – מה הבעיה, הריי לא מדובר על הצלחה בריכוז בנשימה, אלא בלהמשיך בתרגיל גם אחריי שנמאס!- וכך אפשר להמשיך גם שעות... אז עשיתי חצי שעה. בלי הרבה ריכוז, ועם הרבה מחיאות כפיים לעצמי – אבל, המשכתי עוד ועוד אחריי שנמאס. וגם השתפרתי בסבלנות, וגם בהתבוננות בנשימה. סיימתי את משימה 4. עשיתי זאת! סיימתי את משימה 5. תיכננתי עשייה ליום המחר, וזכרתי זאת למחרת – אך, כשהייתי בתוך פגישה אישית ובחרתי שלא לצאת מהפגישה לצורך ביצוע המשימה. איפשרתי לעצמי למצוא את עצמי עושה זאת, אך כשהתעוררתי למחרת- הבנתי כי לא כך קרה. החלטתי שאם לא אצליח, אעשה זאת ביום המחר – ולמחרת היום - זכרתי. ניגשתי למחשב, וקראתי את תוכן אתר חלומות צלולים שרציתי לקרוא. איפשרתי לעצמי לקרוא חלק, אך מצאתי את עצמי קוראת הכל - כמו שרציתי בצורה השלמה של ביצוע המשימה. סיימתי את משימה 6. מחאתי כפיים בין 12:00 ל 15:00. סיימתי את משימה 7. בחרתי לטפח את עור פניי במשך שלושה ימים. הדבר כלל התייחסות שונה מבדרך-כלל לעור פניי, וכלל גם טיפוח עם אפשרות לפעולות נוספות שונות. עשיתי ונהניתי. אני עכשיו במשימה 8.

Talia E

New member
פירוט לגבי החתימה על ההסכם

כפי שקראת במאמר, על-מנת להצטרף לקבוצת הערות עלייך לחתום תחילה על הסכם כניסה, הכולל מספר סעיפים. כפי שמוסבר ביתר פירוט כאן, עלייך לכתוב את ההסכם במילותייך שלך (ולא להעתיק), וזאת על-מנת לאפשר למארגנת הקבוצה לקבל עוד נתונים אודות הבנתך את ההסכם (אנא קראי את ההודעה ששמתי אליה את הקישור במלואה ועקבי אחר ההנחיות שנתנו בה). סחתין על ההתקדמות במשימות

למית

New member
האם יש טעם להצטרף לקבוצה?

האם יש טעם להצטרף לקבוצה שנועדה לעזור בביצוע המשימות, אחריי סיום ביצוע המשימות? מה יש בהמשך למי שסיים? יש משימות נוספות?

למעלה