קבוצת הערות בארגוני יוצאת לדרך!

אני ערה

New member
קבוצת הערות בארגוני יוצאת לדרך!

(זו אני, טליה, החלפתי ניק: אני אשתמש בניק הזה עבור כל מה שנוגע לקבוצת הערות) אני פותחת כעת קבוצת ערות לפי ההנחיות במאמר. שרשור זה יהווה שרשור ראשי לקבוצה, ובו אפתח תת-נושאים. מכיוון ששרשור זה עתיד להיות ארוך, אני מבקשת מאלה שיכתבו בו לשרשר בצורה מסודרת - כלומר, לשרשר אך ורק להודעה שאליה רוצים להגיב, ולא להודעה של מישהו שהגיב להודעה הנ"ל... דוגמה להתנהלות לא מסודרת: * חתימה על ההסכם ** חותם על ההסכם *** חותם על ההסכם **** חותם על ההסכם ***** חותם על ההסכם ** חותם על ההסכם *** חותם על ההסכם דוגמה להתנהלות מסודרת: * חתימה על ההסכם ** חותם על ההסכם ** חותם על ההסכם ** חותם על ההסכם ** חותם על ההסכם ** חותם על ההסכם כך גם במדור בקשת עזרה: אם מישהו מבקש עזרה ואתם מגיבים לו, שרשרו זאת להודעה שלו. אך אם אתם רוצים לבקש עזרה בעצמכם, שרשרו זאת להודעה הראשית של אותו מדור. אז הנה אנחנו מתחילים...

אני ערה

New member
שאלות על הקבוצה

מי שמעוניין לשאול שאלות בנוגע לקבוצה, מוזמן לעשות זאת בשרשור להודעה הזו.

lexigali

New member
שאלות:

(אני משרשרת להודעה הנכונה? אמא'לה!
) על מה מדובר? איפה ההסכם? מה עושים? מה פה קורה פה?

Talia E

New member
../images/Emo6.gif

כן, חשבתי לעצמי שכל הדיוקים האלה עשויים להרתיע
בהודעה הפותחת בשרשור יש קישור למאמר שמכיל משימה רב-שלבית לערות. איזו ערות? מה ערות? איזו קבוצה? איזה הסכם? ... - הכל במאמר
מזה כמה ימים אנחנו משתפים ונעזרים אחד בשני בפורום בשרשור הזה (אבל זה לא מהווה קבוצת ערות לפי ההנחיות שבמאמר). השרשור שאנחנו כותבות בו עכשיו הוא למעשה הזמנה לפתיחה של קבוצת ערות לפי ההנחיות שבמאמר. למען האמת, בדיעבד זה נראה לי אולי מוקדם מדי - וכשנכנסתי לפורום עכשיו התכוונתי לשאול בשרשור ה"ישן" לדעתם של האנשים (אם זה מוקדם ומכביד יותר מאשר עוזר...). כעת כשיש הודעות בשרשור (השאלות שלך והתשובה שלי) - אז נראה לי שבכל זאת נשאיר את השרשור...

kung fu

New member
ליהשרשור הרגיש מוקדם מידי.

אני מתכוונת להצטרף לקבוצה, אבל לא בימים הקרובים. כשארגיש מוכנה יותר. קצת הרתיע אותי הניסוח במילים שלי של ההסכם, אבל אעשה זאת בקלות כשאצטרף לקבוצה.

kung fu

New member
עדכון

אני לא בטוחה שאני רושמת את זה במקום הנכון. כדאי לרשום את זה תחת "דיונים חופשיים", או שכאן זה בסדר? כמה דברים: 1. קראתי שוב את כל המאמר וראיתי שזה קל לרשום את ההסכם במילים שלי. זה ממש קל ופשוט. משום מה בתודעתי ההיא זה נתפס כמסורבל וקשה. 2. ראיתי שבן בהנחיותיו למארגן/ת הזכיר זאת שזה אפשרי לעשות את זה. (לבקש מהמשתתפים לנסח את ההסכם במילים שלהם). 3. באמת כדאי שכל משתתף ינסח במילים שלו למניעת אי הבנות. 4. קראתי במאמר משהו ששכחתי. שאני אמורה להסתכל על הקבוצה למשך זמן מסויים, לראות שזה מתאים לי, ורק אז להצטרף.

Talia E

New member
מגניב ../images/Emo13.gif

אכן נראה לי שהמקום הראוי לעדכון הזה הוא לא כאן (כי אין בו שאלות ואין בו תשובות), אלא תחת "דיונים חופשיים" או לחילופין מחוץ לשרשור הזה (אפשר למשל בשרשור הראשון שפתחתי).

rafrider

New member
שירשרתי למקום הלא נכון../images/Emo9.gif

טעות של מתחילים, בכל מקרה אני רוצה להצטרף באהבה רפי

The Daydreamer

New member
תיאור מצב...

אני מעוניינת לקחת חלק בפרוייקט הזה, להיות חברה בצוות שעובד בשיתוף פעולה למען השגת אותה מטרה. כמובן שכל אחד עושה עבודה אינדיבידואלית, עם עצמו. זה לא סותר. אני רוצה לקרוא שוב את המאמר ואת ההסכם שבן כתב ולהרגיש מוכנה לצאת לדרך. באופן עקרוני אני מביעה את התענינותי.

who is in

New member
אולי כדאי להוסיף מקום למתענינים

מקום להצהרת כוונות, כמו של אורן ורפי ומיכל ו... שלי מעין "לובי" של מי שנמצא בשלב הסקירה של הקבוצה, לפני השלב של ניסוח הטיוטה להסכם. אני כבר מכירה וסומכת על המארגנת... וכבר מרגישה מאד חזק שרוצה להצטרף לקבוצה. למרות הדחף לנסח את ההסכם ולהתחיל את תהליך ההצטרפות, אחכה קצת ואצבור קצת קילומטרז' בהרגשה הזו ובהתבוננות בקבוצה. גם אשמח לראות יותר היסגרות מבחינת המארגנת, שזה העיתוי הנכון למשל, לפני שאנסח טיוטה להסכם. בכל מקרה בינתיים חותרת (באופן לא רשמי) להשלמת שלב 1. ילא ערות ילא!

Talia E

New member
העיתוי שבו הקבוצה תתחיל לפעול

יהיה העיתוי הנכון. הסיבה שחשבתי שזה אולי מוקדם, היא שהקבוצה עוד לא התחילה לפעול
במילים אחרות - הרגישי חופשייה לחתום על ההסכם בזמן שירגיש לך נכון. מאחלת לך הנאה והצלחה

אני ערה

New member
חתימה על ההסכם

מי שמעוניין להצטרף לקבוצת הערות בארגוני מתבקש כעת לקרוא שוב בעיון (בבקשה לא לרפרף
) את כל ההנחיות בנוגע ליצירת הקבוצה (החל בכותרת "קבוצת הערנות יוצאת לדרך") ובפרט את ההסכם בניסוחו של בן. כדי לוודא שההסכם הובן כהלכה, נבצע את התהליך הבא לפני החתימה: לאחר שקראתם, אנא כתבו את ההסכם עליו אתם חותמים - במילותיכם שלכם - תוך שאתם כוללים בו את כל הסעיפים החשובים. אני אקרא את הנוסח שכתבתם ואוודא ששום דבר לא נשמט / סולף ואז אפשר יהיה לחתום עליו, או לחילופין לחזור להכין טיוטה נוספת... שימו לב: כל אחד שכותב את הטיוטה להסכם במילותיו שלו, יכתוב בכותרת ההודעה שלו את הניק שלו+מס' הטיוטה (ולשרשר את זה רק להודעה הזו, זוכרים?
). הנה דוגמא: נוכח - טיוטה מס' 1 לאחר מכן, נמשיך את הדיאלוג עם אותו אדם בשרשור שייצא מאותה טיוטה (כלומר, לא לשרשר את הטיוטה השנייה, אם תהיה כזו, להודעה הראשית של חתימה על הסכם). גם אם ההנחיות האלה נראות מסורבלות בתחילה - הן נועדו רק כדי שיהיה לנו כמה שיותר קל ונוח להתנייד בתוך השרשור ולהבין מה קורה בו. אני בטוחה שזה יהיה מאד ברור ופשוט כשנכנס לזרימה של עשייה

rafrider

New member
טיוטה מס 1

אני רפי מעוניין להצטרף לקבוצה זו אני מתחייב על: 1. שקיפות לגבי השלמת המטרות וקצב התקדמותי 2. לא לשקר לגבי אף פרט שאני מציין (כהרגלי) 3. אני מבטיח במידה של פרישה אני אכתוב הודעה ואני מודע שהפרישה היא לצמיתות. 4. אני מודע לחשיבות ההתמדה בניק 5. אני מתחייב להישמעות להוראות המארגן

Talia E

New member
מקצה שיפורים קטן ../images/Emo13.gif

חסר לדעתי: 1. התחייבות/הסכמה לשמור על אותו ניק לכל אורך החתירה בקבוצה (כתבת שאתה מודע לחשיבות ההתמדה, אך לא בטאת התחייבות או הסכמה אכן להתמיד...). 2. לגבי השמעות להוראות המארגן: יש לשפר לדעתי את הניסוח, כך שהוא יהיה מפורט ומלא יותר. דברים שלא קיבלו ביטוי, למשל, ושאני חושבת שיש לתת להם ביטוי הם: 1. שההשמעות הינה מוחלטת ובתוקף גם אם לא תסכים עם דעתו של המארגן. 2. הסכמתך לפרוש מהקבוצה באופן מיידי וללא כל קובלנות באם המארגן יחליט על כך. 3. לגבי הסעיף של לא לשקר: אני חושבת שכדאי להוסיף גם "לא לסלף" (הרי יש אפשרות לא לשקר, אבל עדיין להציג את הדברים בצורה כזו שהם ייראו אחרת ממה שהם...). אני שמחה מאד שאתה מצטרף
אני רוצה להבהיר שהחתירה שלי לדיוק בההסכם לא נובעת מתוך חוסר אמון בך, אלא פשוט כי אנחנו משתנים כל הזמן ויכול לקרות מצב שבו כל מה שיישאר כדי לקשר בין ההתכוונות וההסכמה של ה"אני" הנוכחי שלך ל"אניים" הבאים שלך - הן המילים האלה, אז כדאי שהן תהיינה כמה שיותר מלאות ומדוייקות

Talia E

New member
אה, ועוד משהו ../images/Emo13.gif

בהסכמה להשאר עם אותו ניק - נא ציין מהו הניק שבו תתמיד לכל אורך החברות בקבוצה.

Talia E

New member
אה ועוד משהו...

בהסכמה להתמיד עם אותו ניק - נא ציין מהו הניק בו תתמיד לכל אורך החתירה בקבוצה.

rafrider

New member
טיוטה 2

אני רפי מעוניין להצטרף לקבוצה זו אני מתחייב על: 1. שקיפות לגבי השלמת המטרות וקצב התקדמותי 2. לא לשקר או לסלף לגבי אף פרט שאני מציין (כהרגלי) 3. אני מבטיח במידה של פרישה אני אכתוב הודעה ואני מודע שהפרישה היא לצמיתות. 4. אני מודע לחשיבות ההתמדה בניק ומתחייב להתמיד בשימוש בניק:rafrider 5. אני מתחייב להישמעות להוראות המארגן גם עם דעתי תהיה שונה . במידה והמארגן ירצה שאני אעזוב את הקבוצה אני מתחייב לעזוב.

למעלה