קבוצות "רעים"

חפירו

New member
קבוצות "רעים"

סקרתי את הפורום ומוזר לי שאין בו את המידע בדבר תכנית "רעים". התכנית פועלת בכל רחבי הארץ ומספקת מענה חברתי גם לאנשים עם תסמונת אספרגר. האם למישהו יש מידע נוסף?

asprgr59

New member
האם התכנית בכלל פעילה?

ביולי התקשרנו למתנס, והפנו אותנו לעיריה. הבחורה בעיריה נתנה לנו את הטל של רעים, לשכת המנהל, השארנו הודעות במשך חודשיים - שום מענה. חזרנו לבחורה מהעיריה, שנתנה את הטל הסלולרי של המנהל, איתו דיברנו פעמיים (הוא ממש לא רצה לדבר) והוא אמר ש"יתקשר עוד חודש, אין כרגע פעילות". חלפו חודשיים ושום דבר. האם מישהו פה משתתף ב"רעים"? זה בכלל פעיל?

dd19

New member
התוכנית כעקרון פעילה אבל לא בכל

מקום. למשל בחיפה בשנים קודמות היו שתי קבוצות במתנ"ס הדר והשנה פותחים רק קבוצה אחת בליאו בק. היתה קבוצה בקריות לפני שנתיים והסתיימה. בשני המקרים זה קרה כי המנחות עזבו.במשך שנתיים לפרויקט הזה היתה תמיכה של ביטוח לאומי.בפרויקטים מהסוג הזה ביטוח לאומי מפסיק את התמיכה אחרי שנתיים.יש לי הרגשה גם שהמתנסים לא מתלהבים לתת מקום לקבוצות מהסוג הזה. הם מעדיפים חוגים יותר יוקרתיים.

rutimay

New member
לא הייתי מתייחסת בצורה גורפת

לכל המתנ"סים. אצלנו ברחובות קבוצת רעים פועלת זו השנה השלישית, וכרגע ישנן שתי קבוצות לפי חלוקה גילית, ועוד קבוצה של בוגרים. הבן שלי הצטרף לקבוצה השנה והוא מבסוט עד הגג. מעבר לפעילות הדו-שבועית במתנ"ס עצמו יש להם פעילויות חיצוניות כגון סרטים, הצגות וטיולים - בעיקר בחופשות. כמו כן פעלתי לפתיחת חוג דניס-השרדות לילדי הקבוצה - פעם בשבוע בתשלום נוסף, וזו הצלחה מסחררת, כפי שכבר סיפרתי לא פעם. לו הייתי מקבלת אישור מההורים, הייתי רוצה לצלם שיעור כזה ולפרסם אותו באמצעי התקשורת כדי שיראו כמה רחוק אפשר להגיע עם ילדינו - שרובם לא עונים על הגדרה של אספרגר, דווקא, אלא בעלי טווח רחב של לקויות - תקשורתיות ומוטוריות. ממליצה בחום להורים שילדיהם בגיל ביה"ס להתאגד ולפעול להקמת קבוצות דומות. בשבילנו זה אויר לנשימה.

dd19

New member
כשקבוצה פעילה זו הצלחה מסחררת

הבעיה היא עד שמצליחים להקים קבוצה. ניסו להקים בנהריה ולא הצליחו. בקריות זה היה במועדון קשישים ששייך למתנס אופירה נבון בקרית מוצקין.ברגע שהמנחה עזבה מסיבות אישיות הקבוצה התפרקה וזה בדיוק מה שהיא אמרה לי לא בעיה למצוא מנחה בעיה למצוא מקום למרות שהפרויקט שייך לחברת מתנסים. בחיפה היו קבוצת נוער וקבוצת בוגרים במתנס הדר.לפני שנתיים ניסו להעביר לנווה יוסף אבל ההורים הצליחו להשאיר במתנס הדר. בסוף שנה שעברה גם המנחה במתנס הדר עזבה ועברה לשוק הפרטי. אז רק עכשיו בדצמבר הוא פותחים בליאו בק.לכן אני אישית חושדת במתנסים הדר אופירה נבון ונהריה שהם לא כל כך רוצים קבוצות כאלה.

rutimay

New member
מבינה אותך בחשדותייך

לצערי, גם אני נוטה לא פעם לחשוד ב"חריגופוביה" אצל אנשים וממסדים. העניין הוא שלא תמיד מדובר בקונספירציה נגד האוכלוסיות החריגות אלא בסיבות פרוזאיות הרבה יותר - היעדר תקציבם, למשל. או סתם חוסר הבנה וחוסר עניין. אצלנו, ברחובות, הנושא מטופל יפה מאוד בזכות אנשים שאכפת להם ואני מכירה את הנהלת המתנ"ס ורואה עד כמה הם נכונים לקדם את העניין ולתת מענה לילדים ולבוגרים בעיר. בכל אופן, אני חושבת שבמקרה שאין היענות מוסדית, אנחנו ההורים צריכים להיכנס לתמונה, ולא לחכות שהמתנס"ים או המועצות המקומיות "יעשו לנו טובה". הבעיה, המון פעמים, היא אחרת: הורים רבים מעדיפים להכניס את ילדיהם אחד-אחד למסגרות של חוגים המיועדים לילדים "רגילים", ולא מעוניינים לפתח רשת קשרים חברתית עם ילדים חריגים אחרים. זה קצת כמו נושא השילוב - במהדורה מוקטנת. במקרה כזה אז אין להורים עניין לפתוח מסגרות חברתיות או חוגים של ילדים מיוחדים בלבד, כמו שאין להם עניין להכניס את הילד לחינוך המיוחד. אני אישית מכירה המון ילדים שהיו יכולים להיתרם מקבוצת "רעים" ולא משתתפים בה בגלל התנגדות ההורים.

למעלה