קבוצות למדיטציה

WMASTER

New member
קבוצות למדיטציה

אני מתרגל מדיטציה זה כ-15 שנה עם תוצאות חיוביות בכל המישורים. בעייתי הנה חוסר התמדה הגורמת לי להפסקות ארוכות מדי פעם. חשבתי לכן על מסגרת קבוצתית. האם ידוע לכם על קבוצות הנפגשות לצורך תרגול במשותף, תמיכה, דיונים וכדומה? תודה, WMASTER

היי

האם שמך הוא קיצור של web master?:) בכל אופן,דברים שעלו לי לראש כתוצאה מדבריך ואני מוצא אותם מקשורים לנושאים שמעניינים אותי במיוחד בזמן האחרון הם: אם המדיטציה היא כל כך טובה,למה קשה לכל כך הרבה אנשים להתמיד בה לאורך זמן? למה קשה לכל כך הרבה אנשים בכלל להתחיל לבצע אותה? למה כל כך הרבה אנשים מתאכזבים ומוותרים גם על טכניקות מדיטציה שבעיני כל המומחים הם ממש אחלה של טכניקות(אם כי הם חלוקים לגבי דרך העברתן)? באמת מעניין.האדם הוא ייצור מותנה ממש כמו כל הייצורים האחרים בטבע. ראי דבר מעניין,לפי דבריך הרי את ביצעת מעשה שנקרא לו להלן א.לאחר מכן, שוב לפי דבריך,ראית סביבך תוצאות שנרא להן להלן ב.בכל מקרה אחר בטבע, לא הייתה שום בעיה להמשיך ולהתמיד ב א היות וניתן היה לקבוע בודאות שלאחר א יימשך ב או יתרחש כל מה שאנו כוללים במה שאנו מכנים ב. אף על פי כן דבר זה לא מתרחש.לא נוצרת כל התנייה כתוצאה ממדיטציה. הדבר שכן מתרחש לפעמים,כנראה,כתוצאה משכנוע עצמי,הוא קישור של המדיטציה לכל מיני תוצאות שאינן ממש קשורות לביצוע המדיטציה או שאולי קשורות אבל ממש ממש בעקיפין כאשר גורמים אחרים היו בעלי השפעה גדולה יותר על יצירתם. כך למשל,האדם מצפה מלכתחילה מהמדיטציה שתביא לשינויים כאלה או אחרים בחייו.הוא מתחיל לבצע את טכניקת המדיטציה והנה הוא רואה שינוי כזה או אחר,לעיתים ממש משהו מינורי.הוא מייד מקשר את השינוי(במצב הרוח למשל) לטכניקה שאותה הוא התחיל לבצע ולכן ממשיך בטכניקה,אולם,אוי ואבוי,פתאום משהו קרה והטכניקה לא ממש מניבה עבורו פירות כפי שציפה והוא תקוע באותו מצב קיומי חדגוני שהוא הכיר בעצם מהעבר אלא שעתה הוא איננו ממש יכול לקבל על עצמו ואו אז הוא מפסיק לעיתים כתוצאה מאכזבה לבצע את הטכניקה ואת המדיטציה ולא מתמיד בה כפי שניתן היה לצפות ממשהו שהוא כל כך טוב ועשוי ליצור התניה חיובית שכזאת.אלא מאי,מייד לאחר מכן,מתחילים בו יסורי מצפון,שהנה,שוב הוא התחיל משהו ואינו יכול לסיים אותו,שוב אולי הוא מפספס ועשוי לאבד את כל מה שנראה לו כהישגים קודם לכן.והנה שוב הוא מתחיל לבצע מדיטציה ושוב הוא מצפה שהמדיטציה תפתור לו בעיות,אלא שהטכניקה שקיבל איננה מדיטציה והיא איננה אמורה ממש לפתור במטה קסם בעיות.מספיק שאדם אינו מבין מה בעצם קורה פה והוא עשוי להמשיך כך שנים על גבי שנים,כשהוא משקר לעצמו ומבלבל את עצמו יותר ויותר. מדיטציה נוגדת כל התניה.היא איננה נמצאת שם על מנת להניב פירות וכל מי שמצפה שהיא תניב לו פירות,לכן לעולם לא יתמיד בה.היא גםאיננה נמצאת שם על מנת לשפר את מצב הרוח או להפוך את האדם לעמיד.נהפוכו,ייתכן ותהפוך את האדם לרגיש יותר במרבית המצבים,לחד יותר מבחינה חושית ועל כן תחשוף אותו במוקדם או במאוחר לססבל גדול יותר בגלל פיתוח המודועת שלו. להיות מודע כתצאה ממדיטצהי הרי זה דבר ראשון להיות מודע לבלאגן.הנה סיבה מספיק טובה למה להפסיק מייד לבצע טכניקה שכזאת,שאמורה להביא למדיטציה,אולם בעצם מייד בהתחלה עושה הכל הפוך על הפוך. אז הנה לך משהו שעשוי לשפוך לך קצת אור על הבילבול של עצמך.שום קבוצת תרגול לא תפתור לך את הבעיה.איננו חיים כאן במנזרים וכל עוד יש אשליות תרגול של טכניקת מדיטציה רק עשוי לשרש אותם עמוק יותר באדמה במקום "לשרש" אותן מן היסוד. אבל אם בתמיכה עסקינן,אז הנה,הגעת למקום הנכון.לש מה את סבורה משמש הפורום הזה?אבל אל תטעי,זאת אינה תמיכה בסגנון של פוצי מוצי וכדומה. אנו משתדלים להגיע כאן בכל מאודנו אל האמת.ולפעמים,בהחלט,עושים מעצמנו צחוק לא קטן בדרך לשם,כי האמת איננה במיוחדת ממהרת להתמסר לאף אחד.היא אוהבת להיות חופשיה.אבל לא נורא,טוב לאגו שלנו שידע,שהאמת איננה רכוש נוסף שלו.ככל "שניפטר" מיותר "אניים" בעבודה שהיא עבודה לכל דבר ונפסיק לצפות לניסים ונפלאות שינחתו עלינו מהשמים כתוצאה מביצוע טכניקת מדיטציה,או אז האמת תהפוך להיות יותר ויותר נגישה לנו,יותר ויותר מתמסרת,יותר ויותר אנחנו.האמת תצמח מבפנים כמו עץ של שאלות ומשאלות. מוטי.

מוטי יקר

אני כן הייתי ממליץ שילך לקבוצת מדיטציה... להזכירך, עצי פרי מתחילים לגדל בחממות ורק לאחר שצמחו והתחזקו מספיק הם ננטעים בנפרד, כך שכל אחד מהם מסוגל להתמודד עם הקור, הרוחות, מזיקים למינהם וכו...כו... סיבה נוספת שכן הייתי ממליץ על קבוצה, היא לדעת (מתישהוא) שאתה כלל לא צריך אותה... וזה (הידיעה הזו) אינה טריוויאלית כלל... יום יפה לך

שמע,

קבוצות מדיטציה קיימות תמיד ובדרך כלל מאוגדות סביב מורה או גורו מסוים. אז אינני חולק על דעתך שכדאי לאדם שיהיה לו מורה מסוים,אלא על כך שקבוצה עשויה לפתור אדם מאשליות שתרגול של 15 שנים לא פתר אותן. מורה בהחלט יכול ואפילו מורה שסביבו יש קבוצה,אז אם על זה אתה ממליץ והוא ירצה לנסות דבר שכזה,אז הוא יעשה זאת "כרצונו" :) בכל מקרה,כשירות לציבור שרוצה למדוט בקבוצה ולארח מכן אולי לספר על חוויות המדיטיה שלו לקבוצה או למורה,שמעתי שקיימים מורים כאלה בארץ המאגדים סביבם תלמידים.מי שירצה אותם מספיק יוכל גם למצוא אותם בכוחות עצמו. מוטי.

למעלה