קבוצות ייעוץ

whitethunder

New member
קבוצות ייעוץ

נמסר לי על ידי יועץ פסיכולוגי שאולי מוטב ואפנה לקבוצת ייעוץ פילוסופי. כנראה יש שאלות שהפסיכולוגיה לא יכולה/צריכה לענות עליהן. אבל, לא כל כך ברור לי על מה מדברים שם. ז"א, איני בא להתפלסף על עצם הפילוסופיה עצמה או להתנצח עם אנשי אקדמיה מהפקולטה למדעי הרוח. אני מחפש תשובות פשוטות, אבל אולי לשמוע גם מאחרים אם מפיהם זה אכן מתבטא באותה אנחת ייאוש. אולי לחפש הזדהות מסויימת? לא יודע. אפשר לקבל אינפורמציה על קבוצות כאלו והיכן יש מפגשים? תודה

ממ דווקא יכול להיות מעניין

בלי קשר למובן הפילוסופי באופן ישיר,פשוט לדבר על דברים שהם ברוח הזו זה נחמד..אם יש כזה דבר בכלל. (ישראל?)

קבוצת יעוץ פילוסופי

גם אני חושב שהרעיון נחמד, ואפילו יותר מנחמד. אלא שאין כרגע קבוצה כזאת יש צורך לארגן קבוצה, שתיפגש פעם בשבוע או פעם בשבועיים, תקרא טקסטים פילוסופיים (ושירה, ספרות יפה וכו') ותשוחח על החיים מנקודת הראות הייחודית שלנו. אתם יודעים מה? לפחות בתל אביב זה יחסית פשוט. אם תתארגן קבוצה של שמונה חברות וחברים לפחות, שלא רק תיפגש אלא גם תתעד את המפגשים ותעשה נפשות לרעיון- המכון יעמיד מקום לטובת היוזמה הזאת. מה דעתכם? מי תרים את הכפפה?

בוקר נפלא... ../images/Emo13.gif

אשמח לקחת חלק- בכפוף למגבלות המקום והזמן. אפריוריתי...? את אתי?
גילת

mayayahe27

New member
מצטרפת לרעיון

רק תגידו מקום ושעה !!! נשמע מעולה, אני תמיד מחפשת את השיח או אם ניתן לקרוא לו - ה"דיבייט" הפילוסופי אליו עדיין לא הגיעו. אני מגיעה לפעמים להרצאות בנושאי פילוסופיה היישומית ומאוד מאוד חסר לי השיח בין האנשים במקום ההרצאות הפרונטליות הללו, וחס וחלילה אינני מזלזלת, אני מאוד נהנית אך זה משאיר בי מילים חנוקות בגרון שמתות לצאת ואז אני מתפלספת שעתיים אחרי ההרצאה לאדם שהכי קרוב לידי באותו רגע, (תחשבו על זה שהאדם הזה הקשיב לפני כן לשעתיים של הרצאה.. לא נעים... ). ואני לא חושבת שצריכים לדבר, כמו שאמרת, על עצם הפילוסופיה או להתנצח וכו' - אלא באמת לדבר על דברים ולא מן ההיבט הפסיכולוגי או הסוציולוגי בלבד. אבל יהיה מישהו שינחה אותנו?? לאיזה מספר אנשים זה יכול להגיע? יש רעיון ?? מאיה

הנחיית קבוצה

לא שאלתי את חבריי מהמכון אבל לדעתי הם ישמחו להנחות (לסירוגין) ביחד אתי (שגם אני אסרוג) את הקבוצה לכשתתארגן. שמחתי לקרוא את השרשרת הזאת. ופשוטים הדברים וחיים ומותר בם לנגוע... (השיר הזה מתנגן בי כבר כמה ימים)

תודה

לא הכרתי את הביצוע הזה (אני קשור לזה של ח"א) אבל נהניתי מאוד. שוב תודה! להתראות ישראל

ממש מסכימה איתך..

אני מוכנה לנסוע לת"א...אני מוכנה גם לקחת חלק פעיל בארגון של כל זה.

עלי והצליחי!

אני מעריך את הנכונות. אולי כדאי שתנסי לפנות לאנשים גם בפורומים אחרים?

למעלה