קבוצות גיל בגן

yaelhac

New member
קבוצות גיל בגן

שלום לכולם, יש לי ילדון בן שנה ושבע, שבילה את השנה הקודמת במשפחתוןעם עוד 3 ילדים. אני מעונינת לרשום אותו לגן שנראה לי מצוין מבחינת הצוות והגישה ("זורם"), אבל יש שם 2 קב' גיל: 1 שקטנה עליו: גילאי עד שנה וקצת, וקבוצת גדולים בה הילדים הכי קטנים הם בני שנה ותשע ועד שנתיים וחצי (קבוצה המונה כרגע 8 ילדים ותגיע עד 12). האם העובדה שילדי המתוק יהיה הכי קטן בקבוצה עלולה להיות בעיה או לגרום לו תסכול? תודה מראש על העזרה.......

גם אני מתלבטת באותו נושא - שאלה.

זיו בן שנה ושמונה חודשים והולך לגן כבר 4 חודשים (מחודש מאי). הוא הצטרף לקבוצת הקטנים שהיו כבר בני שנתיים + והתאקלם מצויין - הוא מאוד אוהב את החברים שלו לקבוצה והם אותו. השנה, הקבוצה שלו עברה לגדולים וזיו שמתאים מבחינת הגיל לקטנים מוצא את עצמו עם קבוצה שהוא לא מכיר בגילאי 1.5-1.8. ילדי הקבוצה עדיין בשלבי התאקלמות, בוכים ונראים כל כך קטים ולא מפותחים לעומת זיו (הוא ילד מאוד גבוה ומפותח מאוד וורבלית ורגשית). הגננת של זיו ואני בהתלבטות לאיזה קבוצה לשייך אותו: בגדולים הוא יהיה הכי קטן (כמו בשנה שעברה) והתכנים שם אולי לא מתאימים לגיל שלו. בקטנים הוא יהיה כמעט כמו כולם בגיל, אבל גדול עליהם בכמה מידות מבחינת ההתפתחות. היות ובימים האחרונים הוא נדד מקבוצה לקבוצה איך שהתחשק לו, הגננת של הקטנים סיפרה לי שהוא עזר לה במפגשים,שר אתה את השירים ורקד אתה את הריקודים שהוא מכיר....היא אמרה שהוא היה ממש כוכב. זו בעיקר הסיבה שאנחנו מתלבטות (שתי הגננות ואני), האם לתת לו לטעום את טעם הכוכב והמוביל החברתי בקבוצת הגיל שלו, או לתת לו להמשיך עם הקבוצה שהכיר בשנה שעברה שבה הוא תמיד יהיה הילד הכי קטן. מה דעתכן? נקודה חשובה: קיימת האפשרות שהגננת תעביר אותו בכל מקרה באמצע השנה קבוצה - ככה זה מקובל עם ילדים מפותחים.

אז הנה, עונה...

אני חושבת שהתשובה של גאיה משקפת את המענה הראוי בעניין - השיקול הוא אינדבידואלי ונגזר מהילד/ה, קשרי עבר שלו/ה עם הקבוצה, מידת בגרותו/ה וכו'. במידה ואין שום דרך להחליט - הייתי הולכת על הקבוצה שהוא הכי קרוב לה בגיל. חשוב לקחת בחשבון לדעתי, שמבחינת ההרגשה - נעים יותר להיות ה"בוגר" של הגן מאשר ה"תינוק" של הגן, לפחות לטעמי וממעט נסיוני כאמא לילד הכי מבוגר בכתה (יליד ינואר).

גם זיו יליד ינואר

האם הבן שלך גם גדול פיסית? אחת ההסתייגויות שלי נובעת מהעובדה שזיו מאוד גבוה לגילו ונראה בן שנתיים+. הוא יראה ענק ביחס לילדים בקבוצה שלו בעיקר אלה שנולדו באמצע השנה....אבל הנטיה הטיבעית שלי היא לתת לו להיות עם בני גילו, בעיקר משום שהוא בן זקונים - יש מסביבו מספיק בוגרים.

עומר לא גדול פיזית

יע"ז הוא מאוד מפותח מנטלית, אינטלקטואלית ואישיותית ולא שמתי לב שההמצאות עם קטנים ממנו עשתה לו רע - להפך. רק טוב לאגו, למשל. שילוב נכון בעיני הוא גילאי והתפתחותי, לא פיזי.

זה נכון.

רק שבמקרה שלנו הפער יהיה מאוד בולט - זיו יהיה ילד מאוד גבוה (כבר עכשיו הוא בערך 86 ס"מ ואולי כבר יותר).

יע"ז לא תוכלי לגונן עליו לעולמים

אז אולי עדיף שאם זה הנתון הטבעי שלו - הגובה שיוצר שוני מהסביבה - אז דווקא שיעשה את מאמץ ההשתלבות בין בני גילו כבר מעכשיו.

לא עונים?

מ ק פ י צ ה לדעתי התאמת ילד לקבוצת גיל הוא נושא חשוב שראוי לדיון. במיוחד אצל ילדי החורף ילידי נוב'-ינואר שמרווחים/מפסידים שנה.

אפרתש

New member
היעזרי בצוות הגן

(ותזכרי שלהם יכול להיות אינטרס). אנחנו היינו במצב דומה, ביקרו אותנו בבית, ואחרי בילוי עם הילדה שלי, החליטו לאיזו קבוצה היא מתאימה. אחרי כמה ימים בגן, ואני חושבת שהם צדקו. עצה שקיבלתי - מישהי אמרה לי שלילד שהוא הקטן בבית, טוב להיות בגן שבו הוא בין הגדולים, ככה גם תהיה לו החוויה של להיות הגדול, המוביל. ולהיפך - לילד בכור, כדאי להיות בגן שבו הוא יהיה בין הקטנים. האם הילד שלך מראה יכולות שיותר קרובות לילדים בקבוצת הקטנים או הגדולים? איך הוא מגיב אם ילדים חוטפים לו או פוגעים בו? הוא מסוגל להחזיק בפעילויות "של גדולים" (ישיבה בשעת סיפור, השתתפות בשירה וריקודים)?

yaelhac

New member
היעזרי בצוות הגן

קודם כל תודה......... מבחינת הצוות זה לא נראה בעייתי בכלל. לי נראה שהילד יותר מתאים לקבוצת הגדולים כי הוא הולך,מדבר משחק ומתנהג בסה"כ יותר כמו הגדולים. האמת שבסיטואציית ה"חטיפה/פגיעה" לא כ"כ יצא לנו להיות כי הוא בד"כ יותר אקטיבי בקטעים האלה (חוטף/דוחף)בעצמו, לרע ולטוב. מבחינת פעילויות הוא משחק קצת עם ילדים, אבל כידוע בגיל הזה זה לא נמשך הרבה זמן ובד"כ מעסיק את עצמו. הוא ישמח להשתתף בפעיליות כמו ריקוד, ציור והשתוללות, לגבי סיפור - לא יודעת אם ישב משך סיפור שלם. בסה"כ נראה לי שיוכל להסתדר בקב' "הגדולה" אבל ממש הייתי רוצה לשמוע מנסיון של אמהות.

לאה_מ

New member
מסכימה שזה מאד תלוי בילד ובגן

ואני חושבת גם שהשבועות הראשונים של השנה הם זמן פחות טוב לקבלת החלטות. כשאומרים שהילדים בקבוצה נראים קטנים ובוכים - לפעמים זה עניין של הסתגלות, ובעוד שבועיים שדברים פחות או יותר יכנסו למסלול - זה יראה אחרת. בסופו של דבר, אני מסכימה עם ליליה ועם אפרת, שאין כלל אצבע בתשובה לשאלה הזו, ובאמת צריך לבחון היטב מה עדיף עבור הילד המיוחד שלך. אישית, אני לא אוהבת קבוצות גיל שתחומות בטווחים של חודשים, משום שאני חושבת שהשונות בין הילדים בגילאים האלה יכולה להיות תהומית, והן משום שאני אוהבת שהילדים נחשפים למגוון גדול יותר של גילאים (אחר כך יש להם לפחות 12 שנים, בדרך כלל יותר, כדי להיות עם בני קבוצת הגיל שלהם בלבד...). בני הצעיר נמצא בגן שהקבוצה בו היא יותר הטרוגנית - הצעירים בקבוצה הם בני 1.4. אורי הוא הגדול ביותר בקבוצה והוא בן 2.9 (בשנה"ל שעברה היה ילד גדול ממנו בשנה). אין לי שום ספק, בהכירי את אורי, שהוא היה משתלב מצויין גם בקבוצה של בני שלוש, השיקול שלי בגן השנה לא נגע דוקא לקבוצת הגיל, אלא לאווירה הכללית ולחוסר רצון שלי לעשות שינוי לשנה אחת. ככלל, אני חושבת שלהיות מהגדולים בקבוצה מעניק הרבה בטחון עצמי, הרבה פעמים יוצר גם סוג של קרבה עם הצוות, יוצר אצל הילדים שיש להם גרעין כזה יכולות הנהגתיות (זה בא לידי ביטוי בעצמה גדולה מאד אצל הבן שלי), ומשכלל את כישורי האמפתיה והחמלה. הבן שלי, כמו שכתבה גאיה (אם אינני טועה) הוא יליד סוף נובמבר, ומאד יתכן שיהיו לו הרבה שנים להיות "הצעיר" בקבוצה (או הגדול מכולם, לא? אם בסופו של דבר אחליט לחכות עם העליה לכתה א'), וגם בבית הוא ילד שלישי, ומוקף בגדולים ממנו. הגן נראה לי גם כהזדמנות מצויינת לאפשר לו להיות "הגדול". אין ספק שלא כל ילד יפיק מזה את אותה מידה של תועלת. להיות מהקטנים בקבוצה יוצר לעתים סביבה תחרותית יותר, הישגית יותר - יש ילדים שזה באמת "מצעיד" אותם קדימה, יש כאלה שזה מתסכל אותם. נראה לי, שוב, שהאידיאלי הוא תמהיל שיאפשר לילדים להנות מכל העולמות (ובשביל זה צריך קבוצה רב גילית). בהרבה גנים זה בלתי אפשרי, וחבל.

yaelhac

New member
אגב הוא יליד פברואר

כך שיהיה רב השנים הגדול, אם זה משנה ???

אני נוטה להסכים אתך.

יש לי את ההתלבטות שאת מתארת. ילד מפותח שיכול להתאים לקבוצה גדולה, אבל יש לזה הרבה חסרונות. אני חושבת שאתן לו בשלב זה לדלג בין שתי הקבוצות (בהסכמת הגננת). בינתיים הילדים בקבוצה שלו יתאקלמו ואפשר יהיה לבחון את רמת הקבוצה טוב יותר - מוקדם מדי לשפוט באיזה רמה הילדים. כולי תקווה שהוא ימצא את צמו עם בני גילו ויהיה הבוגר (הוא בן זקונים כשאחיו הצעיר ביותר בן 11). יש לזיו אח גדול ומחונן בן 19 ש"הרוויח" שנה והיו לו המון בעיות חברתיות - אני די חוששת מהתסריט הזה. נקודה נוספת שחשבתי עליה תוך כדי כתיבה...אם זיו יהיה בקבוצת הבוגרים, זה אומר שבשנה הבאה הוא ילך כבר לגן עירוני....אני רוצה שהוא ישאר בגן הזה שנה נוספת ויגיע בשל לגן עירוני ולכיתה א'. אגב, הקישורים מצויינים. מומלץ לקרוא.

לאה_מ

New member
נשמע תהליך קבלת החלטות הגיוני מאד.

תעדכני אותנו, בבקשה

דסי אשר

New member
ליעל הוגם לגיאה - כתבו כאן הרבה...

ורק אוסיף , מנסיון ותפיסת עולם- זו חוויה נפלאה, לילד שהיה קטן- להפוך להיות הגדול בקבוצה. זו חוויה חשובה, לילד בכור, להפוך להיות מקטן לגדול. בבית- הוא הקטן, במסגרת- הוא מהגדולים- זו חוויה שונה לגמרי. אני בעד לאפשר לילדים לחוות את כל המצבים, ולכן תמיד נשארים אצלי הקטנים ביותר לשנה שניה, ואז הם נמצאים במצב חדש- של גדולים... דסי

דסי אשר

New member
לילעה- לא יקרה לו כלום, לדעתי

והוא לא יוחחה תסכול- אל אאם גדל באווירה מאד תחרותית. אבל בגיל כזה, הילד עדיין לא תחרותי, ובקבוצת הגיל של הגדולים - אולי יהיו ילדים קצת גדולים ממנו בחודשים- אבל פחות מפותחים ממנו. לפעמים בני אותו גיל- יכולים להיות בפערים גדולים מאד זה מזה. דסי

למעלה