קבוצות בפייסבוק

נירונת

New member
קבוצות בפייסבוק

דף הפייסבוק שלי מוגדר לחברים בלבד, למען שמירת פרטיות מירבית.
יש קבוצות שאני מעוניינת להצטרף, אך חוששת שבכך אני מוותרת על הפרטיות, וכל מאות החברים בקבוצה רואים את כל התמונות והחברים.
האם זה נכון, או שבקבוצות זה אחרת ?
תודה רבה !

פרטיות של פרסומים בקבוצה

בהקשר של הפרטיות, קיים הבדל יסודי וחשוב בין פרופיל פרטי לבין קבוצה. בפרופיל הפרטי שלך את יכולה להחליט לגבי כל פרסום שלך (פוסט, תמונה, אירוע וכו') מי הקהל שיהיה רשאי לצפות בו ולהגיב ומי לא. לדוגמה את יכולה להחליט שרק החברים שלך בפייסבוק יוכלו לצפות בפוסט מסוים (או בכולם). לעומת זאת כאשר את מעלה פוסט (או מגיבה על פוסט) בקבוצה, הפרטיות נקבעת לפי סוג הקבוצה ולא לפי ההחלטה שלך.

למה הכוונה "סוג הקבוצה"?
קיימים בפייסבוק שלושה סוגים של קבוצות: פתוחה, סגורה וסודית.
כאשר את כותבת או מגיבה בקבוצה פתוחה, כל אדם בפייסבוק יוכל להיכנס לשם ולקרוא מה שכתבת (אלא אם כן הוא חסום מהקבוצה). גם מי שאיננו "חבר" בקבוצה. זו הסיבה שלקבוצה קוראים "פתוחה" - היא פתוחה לעיני כול.
לעומת זאת כאשר את כותבת או מגיבה בקבצה סגורה או סודית - אך ורק חברי הקבוצה הזו יוכלו לקרוא מה שכתבת, ומי שאיננו חבר בה - לא יוכל לעשות זאת. אין לך אפשרות להחליט על קהל ספציפי שרק הוא יוכל להיחשף לפוסטים שלך בקבוצה.

הערה נוספת:
כשאת מצטרפת לקבוצה מסוימת (ולא משנה מה הסוג שלה) - זה לא משפיע במאומה על הפרטיות בפרופיל הפרטי שלך. לדוגמה, אם הפוסטים שלך בפרופיל מוגדרים רק לחברים, חברי הקבוצה הזו לא יוכלו לצפות בפוסטים האלה (אלא אם כן הם במקרה חברים שלך בפרופיל הפרטי).

נירונת

New member
תודה רבה על תשובה מפורטת !

כל הכבוד על ההסבר ! אם כך,כל עוד לא שיניתי את הגדרת פרטיות שלי, אוכל להצטרף לקבוצות, וכל מה שיראו הם רק פוסטים שאכתוב בקבוצה עצמה. חברי הקבוצה ( אם איני חבריי ) לא יוכלו לראות תמונות, חברים ושאר פוסטים שלי.
הבנתי נכון ?

למעלה