קבוצה סגורה

קבוצה סגורה

היי,
אני חברה בקבוצה סגורה. אם מתייגים אותי שם, האם כל חבריי -מחוץ לקבוצה- רואים את התיוג שלי??
ועוד שאלה עקרונית וחשובה - האם יש דרך להסיר תיוג שמישהו תייג אותך?
מה עושים אם לא רוצים שיתייגו אותך? זה מאוד מעצבן..
תודה רבה

תיוג

כל אחד ממכרייך בפייסבוק (חברים, חברים של חברים ולפעמים אפילו אנשים קשורים נוספים) יכול לתייג אותך בכל מקום בפייסבוק, כמה ואיפה שהוא רוצה. אין לך שום אפשרות למנוע מאחרים לתייג אותך, ואף הגדרה או בקרה לא תעזור לך.

פייסבוק מעמידים לרשותך רק שתי אפשרויות כדי קצת "להמתיק את הגלולה המרה":
ראשית, את יכולה להפעיל אצלך בהגדרות שלך "בקרת ציר זמן" (Timeline Review ) . מה עושה הבקרה הזו?
בדרך כלל כשמתייגים אותך בתמונה (או בפוסט), היא תופיע בפייסבוק בשני מקומות - במקום המקורי שלה שם היא הייתה, ובנוסף היא גם תופיע אוטומטית בציר הזמן שלך (וכן בעמודי החדשות של החברים שלך). ואילו כשאת מפעילה אצלך את הבקרה הזו – מה שיקרה הוא שהתמונה/פוסט תישאר רק במקום המקורי, ולא תגיע אוטומטית גם לציר הזמן שלך (ולעמודי החדשות של חברייך), אלא שתוכלי קודם לצפות בתמונה ולהחליט בעצמך אם לאשר את הגעתה לציר הזמן שלך אם לאו.
אם לא תאשרי – התמונה לא תגיע לציר הזמן שלך. אבל היא כן תישאר במקום המקורי שלה, ומי שייכנס לשם עדיין יוכל לראות שם את התמונה עם התיוג שלך (בהנחה שהוא מורשה לצפות בתמונה), את זה הבקרה לא יכולה למנוע!

שנית, בכל פעם כזו את תקבלי התראה בפייסבוק ואף למייל (אם הגדרת אצלך לקבל התראות כאלה) שמישהו תייג אותך, עם לינק לתמונה הזו. את תוכלי איפוא לגשת לתמונה ולהסיר את התיוג או לחלופין לפנות לאדם שפרסם את התמונה ולבקש ממנו להסיר את התמונה עצמה.

כדי להפעיל את "בקרת ציר הזמן" - כנסי אל גלגל השיניים שבראש הדף שלך ובחרי את השורה "הגדרות פרטיות" (באנגלית: Privacy Settings ). בטור הצדדי כנסי אל הקטגוריה "ציר הזמן ותיוגים" (באנגלית: Timeline and Tagging ) וגשי שם אל השורה השנייה "האם ברצונך לסקור פרסומים שחברים מתייגים אותך בהם" (באנגלית: ( Review posts. הקליקי בקצה השורה על עריכה (Edit) ובחרי "אפשר" (באנגלית: On ).

הערות:

1. בקרת ציר הזמן מופעלת אוטומטית אצל כולנו לגבי אנשים שאינם חברים שלנו. ההפעלה היזומה שלה (אותה הסברתי לעיל) נועדה להרחיב אותה גם עבור מקרים שבהם חברים שלנו מתייגים אותנו.

2. קיימים שני סוגים של בקרות בפייסבוק:

בקרת ציר הזמן (Timeline Review ) – מאפשרת לנו שליטה במקרים שמתייגים אותנו בתוך פוסטים/תמונות של אחרים (זוהי הבקרה שהוסברה כאן למעלה).
בקרת תיוג (Tag Review) – מאפשרת לנו שליטה במקרים שמתייגים אותנו בתוך פוסטים/תמונות שלנו.

3. אצל צעירים מתחת לגיל 18 – הגדרות התיוג פועלות קצת אחרת ממה שתואר פה.

לגבי שאלתך על קבוצה סגורה -
חבריך (שאינם חברים בקבוצה) אכן יוכלו לראות את התמונה עם התיוג, אבל כאמור - תמיד תקבלי על זה התראה ותוכלי לגשת לשם ולהסיר את התיוג.

עוד..

תדוה רבה. אנא פרט לי, אודה לך, מה אוכל לעשות כדי להגן על פרטיותי מתיוגים.
למשל:
הגדרות ציר זמן ותיוג- מי יכול לראות פרסומים שתויגת בהם - רק אני ?
האם ברצונך לסקור פרסומים שחברים מתייגים אותך בהם לפני הופעתם בציר הזמן שלך? ללחוץ על "אפשר" או על "כבוי"?

אנא פרט לי מאוד חשובה לי פרטיותי
המום תודה

לחדד..

אם אלחץ "רק אני" בפונקציה "מי יכול לראות פרסומים שתויגת בהם"- אמנע את זה שהתיוג שלי יופיע אצל חברים שלי?
וזה הפיך?

ועוד שאלה לגבי קבוצה סגורה- אם אני עושה לייק או מגיבה, האם רואים זאת רק חברי הקבוצה או כל חבריי?

shoosh2607

Member
מנהל
תשובות

1. אם את מסמנת רק אני אז רק את יכולה לראות בציר הזמן שלך.
זה עדיין יופיע במקום המקורי.
זה הפיך - פשוט נכנסים לאותו מקום ומשנים
2. לגבי הסקירה - תלחצי על אפשר על מנת שתוכלי להחליט אם זה יופיע בציר הזמן או לא
3. תגובות בקבוצה סגורה - רק החברים בקבוצה רואים.
הערה חשובה - פייסבוק הוא לא בדיוק המקום לשמור על פרטיות לכן מה שאת לא רוצה שיראו או שידעו אל תעלי לשם (ולרשת באופן כללי).

למעלה