קבוצה חברתית

אז למה התקשורת קודמת לגוף הפיסי ?

כמו הציטוט מענת ואם הבנתי נכון זו גם דעתך.
לי תמיד נראה שהגוף הפיסי קודם, והתוצאה התקשורתית היא נגזרת ישירה מכך.
יש לזה חשיבות באיך להתחיל להתחבר לטיפול, כדבר ערטילאי מופשט ולא ברור באמירה שהזהות האוטיסטית תקשורתית או בהבנת והכלת סימפומים שעל ידי לימודם תהיה חשיפה לשונות התקשורתית.
לפחות בהצגת הדברים יש הבדל ברור.
בשורה התחתונה למי שפועל נכון זה חסר משמעות.

arana1

New member
שום דבר לא קודם לשום דבר, הדברים הדדים אחד לשני

הגוף הפיסי והתקשורת הם הינו הך
מאפייני האחד שזורים בשני

הקביעה שדבר אחד קודם לאחר מובילה לזוועה שבה אנשים שרכשו לעצמם סמכות בדרכי רמיה וכחנות כופים את בורותם חסרת הרגישות על אחרים

הסירוב העיקש, האטום, האכזרי, של אנשי המקצוע להבין ולהפנים שלשונות תקשורתית יש בסיס פיזיולוגי מובהק ולגיטימי
גם כשהוא שונה
היא אסון לכל הנוגעים בדבר
חוץ מלאלה שדופקים בוכטות של ג'ובות על חשבון פחדי ציבור ההורים ההיסטרי

ענתנוי

New member
לא ויסות - תקשורת תוך-אישית

את כמות המידע שמגיע לעיניים אנחנו יכולים לווסת - לעצום אותן, או לשנות את המיקוד או את הכיוון של המבט.
את כמות המידע שמגיע לאוזניים אנחנו יכולים לווסת - בעזרת אוזניות או בחירת מקום מתאים ופחות רועש.
את כמות המידע שמגיע מהחושים האחרים קשה יותר לווסת ואת המידע שמגיע דרך הגוף אין שום אפשרות לווסת.
ואצלי ואצל רוב האוטיסטים שאני מכירה זו בדיוק הבעיה - עודף מידע "גופני" שמתייחסים אליו משום מה כ"חוש שישי" מיסטי" - למרות שכולנו יודעים שהגוף כולו מגיב לתדרים, זרמים, תנודות ועוד.
והקושי שגורם להפרעות בתפקוד או בהתנהגות לא נובע מעודף המידע, כי הגוף בנוי להתמודדות עם העודף הזה, אלא מהקושי לתווך בין המידע שאגור בזיכרונות של הגוף למידע שאגור בזיכרונות של המוח.

כי בחברה שלנו בכלל, ובממסד הרפואי בפרט, יש הפרדה חד-משמעית בין ה"גוף" (מאגרי המידע במערכת העצבים המרכזית) ל"נפש" (מאגרי המידע בשאר חלקי הגוף).
והפרדוקס הזה, שכל פניה ל"מומחה" מתחום הבריאות רק מדגישה ומחדדת אותו, היא הסיבה לקשיים בתפקוד.....

תקשורת תוך פנים אישית לעומת תקשורת חיצונית

רק עכשיו הבנתי את ההפרדה הזו שאת עושה.
תמיד חשבתי שאת מתייחסת לתקשורת מול העולם החיצוני.
כשהתייחסתי לקושי בוויסות בדיוק לזה התכוונתי. יחסי הגומלין בגוף בין קליטה ועיבוד.
אחרת אפשר לשהות במקום נטול גירויים חושיים ולפתור את הבעייה.
זה חשוב להפחית עומס מהמערכת, אבל לא העיקר ובטח לא הבלעדי.
עובדתית זה לא פותר, מצבי רוח לדוגמה ישפיעו גם במקום נטול גירויים פיסיים.
וכן, עם אנשי מקצוע יש נתק בחיבור והקשר בין הדברים.

חבל, כותבים מסוימים יוכלו להתכחש לדברים שכתבו כי זה נמחק

והכתיבה שלהם תמשיך
אותה גברת באותה אדרת

אני לעולם לא מתכחש למה שכתבתי

בניגוד לכותבים אחרים שאף פעם לא מודעים למה שהם כותבים

arana1

New member
האמת שיש לי גם תקווה

בשנים האחרונות אני קורא,גם בפייס וגם בכלל, יותר ויותר נערים ואפילו ילדים אוטיסטים, שמתמרדים בגלוי ובצורה אינטלגנטית ורגישה נגד נירמול,
שיודעים לנתח בשפה מאוד רגישה וחכמה את הסתירות המהותיות שבגישה המנרמלת והמטפלת
שכועסים
ונאבקים
ולדעתי הם לא יוותרו
גם כי בניגוד לעבר לראשונה מתחילה להיווצר סוג של רשת תמיכה ואם בעבר כל אוטיסט נאלץ להאבק לבדו בחשכה כנגד כל העולם היום הוא יודע שיש גם מי שישמע אותו
שיש גם מי שמרגיש כמוהו
שיש גם מי שחושב כמוהו
וזה כל מה שצריך על מנת שתיוולד זהות
וזה בדיוק מה שלא רק שלא היה אף פעם לאף אוטיסט אלא שמה שהיה וישנו זה תשתית מסועפת וענפה ומתוקצבת לעייפה שכולה שוקדת ללא לאות על הכחדת זהותו של האוטיסט

גם מהסיבות שענת מפרטת וגם מסיבות אחרות
אני לא רואה כאן קונספירציה או כוונה
זה פשוט פונקציה של התפתחות חברתית, טכנולוגית, מדעית,
אבולוציה של הכרה וחברה שמטבעה היא תהליך כאוב ומייסר ואיטי
גם
בצד היופי והסיכוי

מעניין מה הם יגידו עוד 20 שנה ומי ישלם להם אז שכר דירה

וטיפול שיניים....
ואם יש לאוטיסטים רשת תמיכה זה בעיקר בזכות עבודה של אנשים כמוני וכמו עופר גולן ויורם בונה שרצים לכל מקום אפשרי ומדברים על אוטיזם ועל דרכים לעזור...
&nbsp

ענתנוי

New member
רשת תמיכה

לא מסדרת לך את העניינים ופותרת לך את הבעיות אלא נמצאת שם בשבילך בכל רגע נתון, עונה לך כשאתה במשבר, מגיעה כשאתה זקוק לחברה, מנהלת איתך תקשורת כשאתה מנסה להבין את עצמך, מלווה אותך כשאתה מבקש ליווי ולא מתערבת בחיים שלך, מנהלת את המטרות והיעדים שלך ודואגת להשאיר אותך "מחוץ לתמונה".

רשת תמיכה זו משפחה אוהבת, חברים, אנשים שנמצאים איתך באותה סירה וחותרים איתך לאותה מטרה ואנשים שמכירים ומכבדים את השונות שלך.

arana1

New member
לולא יורם ועופר ואנשים כמוך א"ס לא היו צריכים תמיכה בכלל

והם צריכים תמיכה שמחירה עולה להם בדמם ונשמתם רק בגלל שתפישתכם האלימה, הבוטה, המטופשת בצורה שאין נאלחה ממנה, היא זאת ששולטת כרגע בחברה, ולכן ומכאן גם נסיונם הכי קטן לשרוד כבני אדם, עמוקים , רגישים, מוסריים ואוהבים, מתנפץ כל הזמן אל חומת האטימות האין סופית שטפשותם האין סופית של האנשים שאתה מונה כאן מייצגת

האנשים האלה, בדיוק כמו כל אנשי הסמכות וההיררכיה, בעצם פותרים רק את הבעיות שהם בעצמם יוצרים
אבל אנשים שלא רגישים להיבט ההדדי של הקיום לא מסוגלים לראות את זה
ולכן הם מזהים קיום עלוב ומכוער של עבדים כמציאות שאין בלתה
אלא שלצערך
ולצערם
יש
עולם שבו יש הבנה ואפילו אהבה גם לשונות ויחודית וגם הבנה לגבי הצורה שבה רגישות אוטיסטית עונה בעצם על המון שאלות שרוב האנשים לא יודעים אפילו לשאול אותם עדיין
ולכן כל מה שיורם ועופר מקשקשים בכל מקום לא רק שאינו עוזר לאוטיסטים אלא שבדיוק כמו אלו"ט עצם הצורה שבה הם ניגשים לבעייה היא זאת שמנציחה אותה

זה כבר טמטום בשיאו

כמובן שהיית מסתדר נהדר בלי קצבת הנכות שלך ושומר על כספך וכן הלאה...
ומי שלא מבין את ההבדל בין הגישה שלהם לאלו"ט שוב מוכיח חוסר קשר למציאות. ולא, זה ממש לא מציאת הקשרים..
ואני אחראי למצבם של אוטיסטים? בלעדי מצבם היה נהדר....
אין גבול לחוצפה לחוסר הכנות לרשעות ולרוע הלב שאתה מסוגל להפגין מרוב שנאה

arana1

New member
אני מבדיל בין המצב הנתון לבין המצב האופטימלי

האם אתה חושב שיהודי בגטו אמור להצדיק את כל מה שעובר עליו כי זו המסגרת הנכונה לבני אדם לדעת מי ששולט בסביבתו ?

הבאתי את אלו"ט כמשל ודוגמה לגישה שעם הזמן אנשים למדו לזהות שהיא יותר מפריעה ממה שהיא עוזרת בדיוק בגלל שהיא מבוססת על תפישה שהיא בעצמה מניחה ומנציחה את התשתית לכל מה שהורס לאנשים שונים את החיים
ואותו הדבר בדיוק נכון גם לגישות של אנשים כמו עופר ויורם

בדיוק כמו שלקח לאנשים לא מעט זמן לזהות שבעצם השלטון שמתיימר להגן עליהם הוא זה שיוצר את כל הבעיות שהוא מתיימר לפתור
ועל חשבונם
ולמען עצמו
כך אנשים ילמדו לזהות עם הזמן שכל עוזרי ומצילי ומטפלי וחוקרי האוטיזם פועלים בעיקר למען טובתם האישית ואין להם שום מושג וחצי מושג באוטיזם בכלל
כמובן שהם לא מזהים את זה כך
מבחינתם ומבחינת הסביבה הם קדושים שמוציאים לילות כימים בשביל לעזור
בתנאים שלהם כמובן
ולכן ברגע שהם יעופו לנו מהעיניים מצבו ישתפר בטירוף

לא מדבר עליך ועליהם אישית
מדבר על התפישות שאתה והם מקדמים
אגב
ללא שמץ מודעות
אי אפשר להאשים אנשים צרי מוחין במה שהם עושים
זה לא אשמתם שהם נולדו מפגרים

אתה ממש לא מבדיל בין המצבים

אתה מחבר אותי שוב שובו לתפיסות שלא שלי. וגם בזה אתה משקר וחסר מודעות לעצמך.
כי אתה כן מדבר עליהם ועלי אישית.
ואתה שוב ושוב מוכיח את חוסר היושר והכנות והרשעות שלך...
בניגוד לך אני עוד זוכר מצבים של ילדים ובני נוער שאושפזו במחלקות פסיכיאטריות סגורות כי לא היו מסגרות כמו של אלו"ט לקלוט אותם ולא היו גני תקשורת.
אז גם לי יש ביקורת על אלו"ט, למשל על העובדה שהפרסומת שלה תמיד מדברת רק על אלה שלא מדברים ודופקים את הראש בקיר...
אבל אי אפשר להתעלם מהסיוע הרב שהיא נותנת למקרים כאלה.
לטעון שמצבם של האוטיסטים היה יותר טוב בלי כל זה? זה פשוט טמטום ורשע וחוסר כנות ממדרגה ראשונה

arana1

New member
זה שצרעת עדיפה על סיפיליס לא אומר שאני אקדם צרעת

הבסיס לבעיית הקיום של אנשים המאובחנים כאוטיסטים זה השליטה חסרת הביקורת והבקרה של תפישות נורמטיביות
טוב שאלו"ט מצילה אנשים מאשפוז
וטוב שבית אחד מנסים לחפש פתרונות מעשיים לאנשים שנופלים בין הכסאות
אבל כיוון שבזמן שהארגונים והמוסדות האלה עוזרים לך ביד אחד אז הם חותרים ביד שניה תחת עצם המהות של קיומך אז מבחינתי כמה שהם ילכו לעזאזל מהר יותר ככה יטב לכולנו
ואני מאוד שמח לראות שיותר ויותר אנשים לומדים לזהות את זה עם הזמן

למעשה
כשאתה מתנגד לדעות ותפישות כמו של ענת ושלי אז את משייך את עצמך בדיוק לאנשים ששלחו אוטיסטים לבתי משוגעים בזמנם
כי אתה מתנגד לשינוי המצב הנוכחי
להטבת התנאים שנובעים משינוי תפישה מהותיים

אני משייך עצמי לאלה שהכניסו אוטיסטים לבתי משוגעים?

באמת שאין גבול למה שמרשים לך לכתוב בפורום.
אתה וענת נוי הם אלה שמטיפים שאוטיסטים ימשיכולגור בבית, ימשיכו להיות טפילים של ההורים שלהם, לא יצאו לעבודה, לא ילמדו, שלא יהיו להם שום אפשרויות של עזרה בדיור ובמציאת עבודה..שלא יהיו להם מסגרות טיפוליות שונות...
אלה בדיוק התנאים שהביאו אוטיסטים לבתי חולים לחולי נפש. לשם אתם שולחים אותם.

arana1

New member
מי שמרשה לי לכתוב מבין אנלוגיות, בניגוד לך

ולכן מבין שכל מי שמתייחס למצב הקיים כסביר דומה למי שהתייחס למצב שהיה קיים בעבר כסביר
זה אמור להיות די פשוט להבנה
לצערי יש אנשים שלא מסוגלים להבין גם דברים הכי פשוטים

מה שענת נוי ואני כותבים זה שמי שחושב שעזרה לאוטיסטים זה רק וכל הפעולות שעוזרות להם לממש את עצמם דרך המסלול המוכר והסביר לא רק שאינו מבין דבר וחצי דבר בתופעה אלא שהוא גורם נזק קשה גם לאוטיסטים וגם לחברה
אותם אנשים גם מתייחסים לאוטיזם רק כתסמונת או לקות
ולכן אינם מסוגלים להבין ולקבל את האוטיזם כשונות שהיא גם תרבותית וחברתית
ומה זה אומר שונות תרבותית וחברתית ?
זה אומר שהיצוגים המקובלים כמסגרות ומסלולים התפתחותיים אינם מתאימים למי שחלק מקסמם ואופיים וזהותם ושונותם מבטא גם צורה שונה, ויפה וחיונית ומעניינת ומקדמת, של זיהוי הקשר בין הפרט לחברה
בין היחיד לכלל,
ולכן
אם אתה
ואחרים
חושבים שפסגת ההישג של האוטיסט זה יכולות להשתלב ביצוגים החברתיים המקובלים אז אתם עושים את 2 הדברים הכי גרועים והכי מטופשים בו זמנית
גם מדכאים לחלוטין בדיוק את יכולתו של האוטיסט לקיים ולקדם את עצמו דרך טבעו היחודי
וגם מחמיצים את התרומה המופלאה שעצם שונותו מהווה לקידום שינויים נחוצים מאוד בחברה

שוב
אם אוטיזם אינו לקות, ואני בטוח שהוא אינו לקוח, אז הוא מבטא חוסר התאמה לתבניות החברתיות המקובלות מסיבות שיש להתייחס אליהן ברצינות ובעומק וברגישות
להתגאות בזה שאוטיסט עושה בגרות-צבא-אוניברסיטה זה דבר שצריך להתבייש בו

מה שאתה כותב זה לא אנאלוגיות, אלה השמצות והוצאות דיבה

יש איזה גבול לרמת הפרשנות והאנאלוגיות שמצמידים לאנשים אחרים.
ומי שמנציח מצב קיים זה אתה וענת נוי.
אני מעולם לא מנעתי מאיש לעזור לאוטיסטים בדרכים אחרות ותמיד הודיתי שאולי לענת נוי כן יש יכולות.
אתם לעומת זאת שוללים שוב ושוב את הדרכים הקיימות ושמתפתחות רק כי זה לא מתאים לרעיונות החולניים שאתם מפתחים.
ומי שחושב שאוטיסט לא צריך לנסות ולעשות מסלול של לימודים וצבא אם הוא יכול דן אוטיסטים
אוטיסטים לחיי ניצול וגיהנום ובסופו של דבר חלק מהם גם להתאבדות לאלימות ולאשפוז.

אנשים כאלה צריכים להתבייש.

arana1

New member
התפישה של אוטיסט כבעל תחושה שונה של קבוצה היא חולנית ?

הרי אם מישהו היה מנסה, לשם שינוי, לעשות ולו מעט עבודה מדעית אמיתית הוא היה מגלה כבר מזמן מה יש לאוטיסטים להציע בתחום של יחסי פרט וקבוצה
אבל למה להתאמץ ולמה לחשוב אם כל האנשים הם כמוך
ממהרים לתגמל דווקא את מי שמגנה כל נסיון לחרוג מהמקובל

אני שולל את הדרכים הקיימות מטעמים הכי ענייניים
כי
למשל
אם לאוטיסט יש תפישה שונה של יחס בין פרט לקבוצה אז לצורות הארגון הקיימות, למסלולים הקיימים, שמטבעם נועדו לשרת צורה מאוד מסויימת ומוגדרת של יחסי פרט וכלל, לא רק שאין משמעות בשבילו אלא שהם נוגדים לכיוון הנחוץ להתפתחותו, ולכן, לקדם עזרה ותמיכה וטיפול, רק בפרמטרים של נסיונות לשילוב בתפישות הקיימות, זה עוול מערכתי ובזבוז וביזוי שלא יאמן

מנסיוני ולדעתי
לדחוף אוטיסטים למסלול המקובל זה לדון אותם לקיום מנוצל ומבוזה וכזה שמחמיץ את מה שהכי מדהים ויפה בהם
והכרתי ושמעתי על לא מעט אוטיסטים שהתאבדו בדיוק בגלל שהם הלכו הכי במסלול המקובל
של צבא
ושל נסיונות להידמות ככל האפשר לאדם הנורמטיבי
לדברים האלה יש מחירים איומים
ואני לא מאמין שיש ולו אוטיסט אחד שלא חש במחירים האיומים האלה
אם יש כזה
הוא פשוט לא אוטיסט אלא משהו אחר

למעלה