קב''א 48! :(...תעזרו לי

קב''א 48! :(...תעזרו לי

אוקיי אז אחרי פולל זמן שחיכיתי עד שמישהו יברר לי את הקב""א ביררו לי והחדשות לא כאלה משמחות... יש לי קב""א 48 שזה לא משמח בכלל ורמת עברית 8...והכל בגלל שגרתי 6 שנים בחו""ל! ...רמת עברית 8 עלק אני יודעת לדבר טוב מאוד עברית ובבית תמיד דיברנו עברית וזה לא נראה לי שעושים ממני מפגרת רק בגלל שההורים שלי עברו לחו""ל לכמה שנים...אהה ועוד משהו..היה לי צו ראשון כמה חודשים אחרי שחסרנו וההורים שלי עדיין לא עבדו כי רצינו להסתדר ק"ודם עם הבית והכל אז בטח גם זה הוריד לי..הצבא פשוט לא התחשב גם שאני לא גרתי בארץ ועשו לי ישר את הצו ראשון... החדשות הגרועות יותר הן שאני שיכנעתי את ההורים שלי לחזור השנה לארץ בגלל שאני רוצה להתגייס ולהיות קצינה..אבל מה? לא יגבלו אותי בגלל שצריך קב""א 52 ומעלה..אפילו להיות מפקדת בבסיס טירונות אני לא מתאימה..פשוט דפקו אותי ואני מתחרטת על זה שחזרתי בכלל לארץ רק בשביל הצבא!... אני בדקתי ה באתר לאיזה תפקידים אני מתאימה עם הקב""א שלי ואף תפקיד לא ממש נראה לי :( אני נואשת.. יש סיכויי שאני כן אהיה מכי""ת טירונים עם הקב""א שלי?! או שזה אבוד? תודה מראש.. מורוש :(

"רמת עברית"

אולי התכוונת לסימול עברית, שזה 8 מתוך 9, שזה די גבוה יחסית. זה המשפטים שצריך לכתוב ולהסביר באימות נתונים. בקשר לשאר אני לא יודעת

8 זה נחשב גבוה?!

כל מי שאני מכירה יש לו רמת עברית 9 אז הבנתי ש8 זה לא ממש טוב...למרות שהרגיעו אותי ואמרו לךי שזה אחד הטובים ואין הרבה כאלה בצה''ל... מישהו יכול להגיד לי בוודאות אם אני יכולה איכשהו להגיע וכן להיות קצינה או מכ''ית?! תודה מראש! מורוש! :)

תחשבי לבד... ../images/Emo13.gif

אם סימול העברית הגבוה ביותר הוא 9, אז 8 זה לא רע בכלל
קצינה ע"פ הנתונים שיש לך את לא יכולה להיות, אלא אם כן ימצאו לנכון להוציא אותך לקורס קצינים, על תקן חריגה... יש הרבה מקרים כאלו, שחיילים עם קב"א לא מתאימה לקצונה, יוצאים לקצונה, כי הם מוכיחים את עצמם כראויים לכך. אז תתעודדי
מ"כית? אני לא יודעת מה הגבלת הקב"א למ"כים, אבל לא נראה לי שלא תוכלי לצאת למ"כים... יש לי חברה שיש לה קב"א 49, והוציאו אותה למ"כים, בקרבי עוד...

אהה..

זה אומר שבטירונות אני צריכה להיות תותחית? ולהוכיח שאני באמת רוצה להיות מפקדת ואם אני מתאימה אז יקבלו אותי?!...יואיי הלוואי...אחרת אני ארגיש שאני מזה מתבזבזת כי אני כל כך רוצה להיות מכ''ית!

Itamarro

New member
קצת נתונים

אין סיבה להלחץ, וממש כל הכבוד שבאת לארץ לעשות צבא, אני מאוד מעריך אנשים כמוך :) קב"א מורכב מ3 גורמים: 50% דפ"ר 33% צד"כ ו17% צה"ר (לבנים) לבנות זה שונה, אז זה יוצא 60% דפ"ר 40% צה"ר. דפ"ר זה הציון שקיבלת במבחן בפסיכוטכני, וצה"ר זה מספר שנות הלימוד שעברת (או מתכוונת לעבור). עכשיו אני רוצה להדגיש שאין קשר בין קב"א לבין סימול עברית. לדוגמא אני יביא את עצמי, סימול עברית 6 אבל קב"א 56 (גם גרתי בחו"ל). וגם אם הצו ראשון לא היה בתאריך נוח לך, היית יכולה לדחות אותו (אם זה היה ממש אחרי שחזרתם נגיד). אני רק רוצה לשאול- שהיית בחו"ל באיזה ארץ היית והאם למדת שם בתי-ספר? את יכולה לנסות לדבר עם הצבא שיתנו לך מבחן חוזר או משהו... אני לא מכיר בדיוק את התהליכים, אבל שמעתי שזה אפשרי

קיצר אני ממש צריכה להוכיח את עצמי

ולהראות להם שאני יכולה ומסוגלת ולגבי המבחנים החוזרים אני כבר ביקשתי ושמו עליי זין...ככה ש זה לא בא בחשבון...אמרו לי שמתוך 500 רק 1 מקבל מבחן חוזר וכנראה שאני לא האחת הזאת חחחח... קיצר אני אשתדל באמת להוכיח את עצמי ולנסות לקבל את התפקידים שאני רוצה...מכ''ית או מש''קית ת''ש ומקווה שיהיה בסדר כי אחרת אני קצת אתבאס...כי פקידה אני לא רוצה להיות... תודה לכולם! מורוש!

סנוביש

New member
היי אני פקידה!

ורוב התפקידים הם בעלי שמות מאוד יפים, אבל בגדול כולם מתעסקים עם ניירת וכאלה. שתדעי לך דבר אחד - כמוני כמוך כולם רוצים להיות משהו בצבא, עם תפקיד מוכר וידוע. כמוני כמוך כולם באים בגישה של "אין אין אני אתרום לצהל!!!" ובסופו של דבר הסיכויים לקבל מה שאת רוצה הם דיי נמוכים. מכירה את המשפט גודל הציפייה כגדול האכזבה? אם לא, כדאי שתכירי... להוכיח את עצמך - לגיטימי. לנסות לקבל תפקידים שאת מעוניינת בהם - לגיטימי. להתעקש - לגיטימי. לרצות - לגיטימי. הכול לגיטימי, אבל לא הכול מתאפשר. אל תיהי אופטימית מדיי כי צבא זה לא בועה ורודה, ולא כל מה שתגידי בתוכה יאמרו לך אמן. תיהי מוכנה נפשית גם לתשובות שליליות. חוץ מזה לא חסרים תפקידים שהם לא פקידותיים עם קב"א 48. לי יש 49 והמנילה שלי היתה סבבה יחסית, לא זוהרת, לא איכותית ממש, אבל בהחלט היה בה משהו. בסופו של דבר התגייסתי כלל צהלי ומצאתי את עצמי יוצאת מהקצין מיון עם תפקיד מאוד מוגדר שכולן חוששות ממנו - פקידה. אמא'לה!
שיהיה בהצלחה.

חחח כן הא?!

נכון מאוד כל מה שכתבת פה! ולא אמרתי שפקידה זה רע חס וחלילה להפך מלא אנשים ואפילו חבר שלי אמר שהוא מעדיף שאני אהיה פקידה חלחח כי זה לא עבודה קשה חוזרים הביתה נמצאים במזגן וזה... אבל אני משהו מיוחד חח ואני דבוקה לרעיון של להיות מכ''ית או משק''ית ת''ש...אז שומדבר לא ישנה את דעתי חחח

סנוביש

New member
את לא רוצה להיות מכי"ת

את לא יודעת איזה יחס מזלזל יש מצד הבנות בטירונות שלי... רק צוחקות עליהם מאחורי הגב.

לא מצפהה!

אחרי זה סתם מתבאסים אם זה לא יוצא כמו שרוצים.. וכן שמעתי שהיחס זוועתי אבל אני אולי אהיה נחמדה ויהיה סבבה חחח אני יכולה להיות רעה וטובה מתי שאני רוצה... חוץ מזה הייתי בגד''נע וקיבלתי חניכה מצטיינת מכל הפלוגה ככה זה אני כן בראש של זה ואני מאוד רוצה!

למעלה