קארמה וקוסמיות

Rinor

New member
קארמה וקוסמיות

רציתי לחלוק עמכם עוד אחד מאותם ארועים קוסמיים שקורים לכל אחד מאיתנו בכל יום ויום, והנה ארוע שכזה, אליו אני מודע. באתי לחבר הכי טוב שלי היום להביא לו את מתנת היום-הולדת שלו (לוכד חלומות ו-8 מטבעות סיניות לאושר שגשוג וכו') נכנסתי לחדר ואת מי ראיתי? חברה שלי לשעבר (שהיא גם מאסטר רייקי - פה אני מחמיא לאגו שלה)
העיניין הוא שלא היינו בקשר תקופה רבה, מ"ס שנים ולא היה לי קשר רציני מאז, אני די חושב שזה בגלל שעדייו "סחבתי" אותה איתי, וכי העיניין לא היה סגור. אני מאמין שבכל דבר בחיינו, עלינו להיות שלמים עם הכל, וכאשר אנו שלמים, יש את אותה סגירה, מתחילה דרך חדשה... בשבילי, אותו מפגש איתה שהיה נחמד וידידותי היה סגירה של מעגל שלא היה סגור כבר מ"ס שנים, ובדיוק לאחרונה הכרתי מישהי חדשה... אולי עכשיו, זו הדרך החדשה שנפתחה? קארמה וקוסמיות, אני עד עתה מחייך ומודה לאלים וליקום שעזרו לי. אשמח לשמוע את דעותיכם... אהבה ואור זילברמן ניר...

capital

New member
שאלה

פרופסור מכובד הלך אצל מורה זן ללמוד אודות הזן. מזג המורה תה לאורח המכובד והגיש לו. אמר הפרופסור, שמעתי שאתה בקי בתורת הזן וברצוני ללמוד הכול. האם תסכים ללמד אותי? חייך המורה ומזג לכוסו המלאה של האורח. התה נשפך, אך המורה המשיך למזוג. אמר הפרופסור, "הכוס כבר מלאה אין טעם להוסיף עוד" שתק המורה... האין כוסך מלאה כבר עד תום?

Rinor

New member
האומנם?

תודה על השאלה... האומנם הכוס שלי מלאה עד תום? כיצד יתכן? מה כוונך פה לומר? שאיני צריך בקשר רומנטי כלל כיוון שהכוס שלי מלאה בדברים אחרים הממלאים את חיי? האם זו כוונתך? תודה, אשמח לתגובות אהבה ואור זילברמן ניר...

capital

New member
אם יורשה לי להאיר ../images/Emo16.gif

צעד בדרכך, קטוף מלוא החופן ממה שמזדמן לך. רק הקפד להתרוקן היה כמראה - קבל כל דבר, אך אל תצמד לדבר אל תקשיב לי - התבונן פנימה

Rinor

New member
מודעות לזרימה - לעיתים פוסקת

קודם כל עלי להודות על התגובות והתמיכה אז המון תודה! לגבי זרימה וקבלת דברים כפי שהם, אכן אני מסכים עם זאת בדרך חיי, "המכשול" אם תקרא לזאת כך הוא כאשר אתה נתקל במשהו אשר הנך מעוניין בו, ואז ישנה המשיכה הבלתי פוסקת להשיג את הדבר, כאשר אין זה צולח ישנה הדכאונות או ה"נסיגה" והזרימה נפסקת או שאין אנו מודעים לה כמו קודם. לכן כאשר הנך מציע לא להקשר, אין זה פשוט כל כך כאשר מולך אותו רגש, חפץ, אשר הנך מעוניין בו - אצלי זו אותו קשר זוגי, אוהב, רומנטי ואינטימי שחסר, ולעיתים הזרימה לא נפסקת, אך המודעות לה כן... אשמח לתגובות המשך... אהבה ואור זילברמן ניר...

capital

New member
מים רכים חוצבים באבן הקשה

מה שעינך וליבך רואים הם תמונות מהסערה הפנימית, אין שם כלום חוץ ממה שאתה מביא. האם זה אתה? התבונן, הקשב המים יהיו צלולים ואז תצא לחופשי

Rinor

New member
תחושות אל מול השלמה

אני אכן מסכים שכאשר ישנה את תחושת התסכול, העצב, הדיכאון מחוסר יכולת להשיג את אשר רציתי זה בעצם ביטויים פנימיים שלי למצב במקום לקבל אותו כפי שהוא (אי השגת אותו דבר שחפצתי בו), להשלים ולהיות שלם עם מה שיש לי! אך במקום זה, דווקא עולות תמיד המחשבות על מה שחסר לי בחיי ומדוע אין אני מסוגל להשיג אותם...יחד עם השלמת המצב כפי שהוא, כך שיש פה ניגוד מסויים, כאשר לעיתים גוברת תחושת ה"פרטים שלא השגתי בחיי" ולא בהישג ידי, וזה מה שמפריע, זה המכשול שלי להמשך ההתקדמות והתפתחות... דעתך? תודה... אהבה ואור...

capital

New member
כל עוד יש לך תשובה לשאלה מי אתה

אתה שבוי במה שהתשובה מיצגת: מעמד חברתי, השכלה, רכוש, משפחה ... וכד' כול מה שצברת לתוך האני המוכלל שלך. ככל שתשובתך תהיה יותר מעופלת כך תהיה יותר חופשי להיות אתה.

Rinor

New member
ואיך אדע מי אני?

ואז איך אדע מי זה אני אם לא תהיה לי ההגדרה של אני?
תודה אהבה ואור זילברמן ניר...

Rinor

New member
לזרום ולקבל

לא הייתי אומר לחקור אלא פשוט להיות, לזרום עם היקום... לחקור זה יותר כאשר אני מחפשים, כאשר אין מה לחפש כי הכל קיים עלינו רק לזרום ולקבל אהבה ואור זילברמן ניר

capital

New member
הגדרות... זה מקור ההצמדות

התבונן בעצמך בזמן שאתה עוסק בדבר מה (כל דבר). עם הזמן יגדל מרחב ה"צופה" על חשבון מרחב ה"עוסק" מדיטציית הישיבה היא רק אחת האמצעים להרחבה זו. אך היא דורשת מאמץ (חיכוך פנימי), נוצרים יותר מדי גלים. אני חסיד "המאמץ המינימאלי" לך בדרך שיוצרת הכי פחות "התנגדות" שלב את זה בחיי היום יום. תן לזמן להבשיל את הפירות. בודהה הגיע להישגים רק אחרי שנטש את הדרך הקיצונית. הפטריארכים של הזן הבשילו לתודעת בודהה רק אחרי התבוננות של שנים "בעסוקים הרגילים של החי היום יום" לא במדיטציות ישיבה אין סופיות במנזר נידח על ראש ההר המושלג.

capital

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

הפרחים פורחים העשב גדל ללא כל מאמץ הבט איך שהדברים מסתדרים מעצמם ישנה זרימה הרמונית אחת בטבע כל הדברים לא אומר לך איך לישם את זה בחיי היום יום שלך זה יתפתח מעצמו

capital

New member
התנצלות

תשובתי מנוסחת כהסבר ממורה אל תלמיד. זה נעשה רק מטעמי המחשה בלבד. אתה מורה וגם תלמיד

Rinor

New member
לא לעצור את עצמי

תודה רבה אני מעריך מאוד את תשובתך ודאגתך אני מודע שהכל זורם וקורה מעצמו, אני צריך רק לזרום עם זה ולא לעצור את עצמי במחשבות שליליות וכדומה. אהבה ואור זילברמן ניר

אז אם אתה יודע

למה בכלל אתה שואל? וחוץ מיזה אני כנראה לא מבין עברית, אבל מה זה "פשוט להיות?", "לזרום", "יקום", "אין מה לחפש", "הכל קיים", "ולקבל", "אהבה", "ואור", מהי המשמעות של המילים האלו? ומהו הפירוש שלהן כשהן מתחברות למשפטים שכתבת למעלה?

sswitch

New member
שנטידווה.....

מילים, מילים, מילים, לעיתים, וזאת מבלי לפגוע באף אחד, מילים נזרקות לאויר ובאויר ללא כל משמעות... וגרוע מזה, מתחילים לחפש את המשמעות במילה ושל המילה... אז מה זה "אור ואהבה"?... "לזרום"?...ועוד ועוד ועוד מילים... אלו מילים. מילים בלבד. ועל מנת לא לפגוע, לא אומר אלו קישקושים וכעת על מנת לא לכתוב תגובה נוספת שכותרתה "התנצלות" הריני מתנצלת. אם פגעתי במישהו.

capital

New member
מילים

האם את לא מסבירה לעצמך כל הזמן במילים: מה את רואה, מה את חושבת, מה קורה עכשיו, מה קרה בעבר, מה את מבינה, מה את צריכה לעשות, וכד'? האם את חושבת על על מי שאת אוהבת ללא מילים? האם את לא "מקריינת" את חייך? הזן מצביע על הדרך ללא המילים

למעלה