קארל מרקס

kirk hammet

New member
טיפש

קרל מרקס זה בכלל סוציאליזם , קומוניזם זה סטאלין ולנין וטרוצקי ומאו טסה טונג (למרות שהקומוניזם שלו מכונה מאואיזם כי הוא שונה במקצת מזה שבברית המועצות.)

epitaph

New member
למעשה לא חומד

קירק כאן צודק...הקומוניזם הייתה המצאה של לנין.קארל מארקס היה אבי הסוציאליזם...

פלונטר

New member
זן חדש של ויכוח על סיווג לז´אנרים?

מארקס כתב את המניפסט ה*קומוניסטי*. לנין עצמו היה מארקסיסט.

untitled

New member
בכלל ברוסיה לא היה קומוניזם

זה לא היה מהעם, ובכלל לאט לאט זה הפך למשטר טוטאליטרי. הקומוניזם לא נכשל, כי מה שהיה ברוסיה לא היה קומוניזם בכלל, זה היה "לניניזם" או "סטליניזם" אבל לא הקומוניזם הטוב של מארקס וחכו, הוא עוד ישוב...

JOE KALIBER

New member
עם הוא ישוב יום הדין יבוא איתו

תפסיקו להצדיק את השיטה המפגרת הזאת כבר כל הרבה סיבות יש שיוכיחו שהיא טיפשית ואני לא מתכוון להיכנס לזה בעיקר בגלל שזה לא הפורום המתאים

.Metal_F

New member
אוהווו...היה ועוד איך היה...

המדינה הזאת הייתה בתקופה ההיא כל כך סגורה...שאלא אם כן היית שם - אין לך מושג וחצי מושג על הדרך שבה התנהלו הדברים. קומוניזם זו שיטה שנועדה לכישלון. אי אפשר להפוך עם לבית חרושת. אם זה היה אפשרי - האנושות הייתה מקום הרבה יותר משגשג ויעיל (ומשעמם).

epitaph

New member
שני דברים...

אחד...מה שהיה ברוסיה היה קומוניזם כול ה"לניניזם" ו"סטאליניזם" זה רק תתי ז´אנרים של קומוניזם (כמו שפאוור מטאל זה תת ז´אנר של מטאל ולכן הוא מטאל) שתיים...מארקס המציא את הסוציאליזם ולא את הקומוניזם...ובאמת נראה לי שזה עוד יחזור (מישהו זוכר את Red Alert אחלה של שיר בפתיחה של המשחק...)

חולוני

New member
נכון, ברוסיה לא היה קומוניזם.

הקומוניזם אף לא התממש סופית, ומה שהיה ברוסיה זה היה סוציאליזם. אמנם הקומוניזם זאת רעיון לא רע בכלל, אבל מהתיאוריה לריאליה המרחק גדול ועדיין לא התממש סופית באף מדינה.

untitled

New member
מארקס כן המציא

"המניפיסט הקומוניסטי" ולא ה"מסניפיסט הסוציאליסטי" ומה שהיה ברוסיה בכלל לא היה סוציאליזם (וגם לא קומוניזם) זה היה שלטון שהתחיל כקומוניזם והפך והתדרדר לאט לאט ממדיניות הנאפ ועד לימיו החשוכים של סטאלין למשטר טוטאליטרי. לפי המניפיסט יש לכולם חופש דעה ודת וכל הדברים האלו, ומה שהיה ברוסיה היה משטר טואטאליטרי, אמת אחת בלבד. חוץ מזה בקיבוצים בארץ כל הסוציאליזם והקומוניזם התממשו הרבה יותר טוב (באמת) והוא באמת יחזור ויום הדין לא יבוא איתו. כל מי שמספיד את הקומוניזם טועה כי הוא מסתכל על רוסיה, אבל רוסיה זו בכלל לא דוגמא ואני לא סתם יודע את זה כיא ני ספר היסטוריה, אני פשוט באמת מאמין בזה

.Metal_F

New member
דווקא לא...

קומוניזם נוגד דת. לא נותן חופש דת. לפי הקומוניזם (אני מצטטת את מארקס -"דת - אופיום להמונים"...נשמע מוכר?) דת זה דבר שמפריע לרעיון הקומוניזם (שהוא אכן דומה לסוציאליזם) שוויון מוחלט בין כל בני העם ללא מעמדות וללא סטטוסים חברתיים. כולם פועלים לטובת המדינה בלבד, ויש חיים שיתופיים. (כמו שנאמר לפני...בדיוק כדוגמאת הקיבוצים). הקומוניזם בברית המועצות לשעבר כן התממש. וזה רק מוכיח דבר אחד: שקומוניזם זה טוב בתאיוריה. על הנייר. אבל אנשים הם לא מכונות לכן זה לא יכול לעבוד בחיים.

untitled

New member
את צודקת וטועה

קומוניזם לא נוגד את הדת. לפי הקומוניזם ה"מקורי" של מארקס לכל פרט בחברה מגיעה התפתחות אישית, כך שכל פרט יתפתח ויפתח את החברה. ולא מארקס אמר, לנין אמר שדת זה אופיום להמונים. אבל, את צודקת בזה שאת אומרת שזה נכון על הנייר בלבד. כי הבעיה עם "מדע הקומוניזם" שהוא לא יכול לשלוט באנשים

חולוני

New member
הקומוניזם לא התממש ברוסיה !

כמה פעמים אני צריך לחזור על זה ? מה שהיה ברוסיה - לא היה קומוניזם. הכוונה הייתה שיהיה קומוניזם אבל העם לא שיתף פעולה, ובסוף נהיה מאין סוציאליזם לא ברור לחלוטין. בקיצור, הקומוניזם המקורי שתוכנן להיות ברוסיה - נכשל.

.Metal_F

New member
דווקא זה הדבר היחיד שכן עבד

העם שיתף פעולה. כמו גדולים. כי מי שהיה רק מהרהר לגבי לחשוב על לא לשתף פעולה היא נהרג/נשלח למקום רחוק ולא נחמד...

kirk hammet

New member
זה רק שם.

קומוניזם הוא סוציאליזם שההבדל בינו לבין הסוציליאזם הוא שמשיגים את השוויון ואת מצב הלא-מעמדי בכל דרך אפשרית , גם אם זה כולל טרור. בזה מרקס ואנגלס לא תמכו.

.Metal_F

New member
כן הגיוני..

אבל הפילוסופיה שפיתחו לנין סטאלין טרוצקי ושאר החבר´ה, הם ביססו בהשארת ובעזרת האידיאלוגיה של מארקס (ואת זה אני יודעת ממקור ראשון).

MuffinMan

New member
איזה פורום זה?????

פורום רוק? או פורום לדיון על קומינזם. אם אתם רוצים לכו לאתר של בנק"י יש שם פורומיום על קומניזם. אבל לא פה. אליאב

למעלה