קאריס גראנד-פלורה.

barakt2

New member
קאריס גראנד-פלורה.

אהלן! מצאתי בהיפר-נטו מספר עצים ננסים ב 19.90... גזמתי מעט מהנוף וחשפתי את הענפים הראשיים. אני שוקל לגזום עוד ענף רציני ואולי עוד מספר הסתעפויות. מה אתם חושבים?

barakt2

New member
הדמיה אחרי הגיזום

בקשר לענפונים שמסומנים באדום: אני תוהה האם להוריד גם אותם. ואני בכלל לא בטוח אם הם עוד יוציאו עלים.. תודה. ברק.

שחם בעז

New member
אלו הם שורשים

שמתפתחים בקריסה כאשר מחזיקים אותה בתנאים של עודף לחות באויר

valilit

New member
זה ייקח הרבה זמן ...

עד שחומר גלם כזה יהפוך להיות מתאים לעיצוב בונסאי... כדאי לנקוט בגישה שהומלצה ע"י סאן-תאי [לקנות משהו חלופי יותר מתאים] או שאתה יכול להעביר את הצמח למיכל גדול יותר לצורך התפתחות נמרצת של שנתיים לפחות. אם תבחר באופציה זו, תוכל כבר לתת לו התחלה של עיצוב. לא הייתי מוריד את הענף שאתה ציינת גם בשל הרצון לתת לצמח להתפתח טוב יותר וגם כדי לא להגביל את מספר אפשרויות העיצוב בשלב מאוחר יותר. מצ"ב המלצה לכיוון מחדש של הענפונים תוך גיזום קל. כל זה בהתייחס למגבלות של העברת המלצות ללא הכרות עם הצמח [תמונות מטעות] בהצלחה

אולמוס

New member
זה עדיין לא בונסאי...

ערב טוב צר לי לאכזב אבל ההיפר הוא לא מקור לחומר גלם של ממש לבונסאי אלא במקרה הטוב למה שמכונה "מולסאי" או "MINI TREE," אם הנך מעונין להתחיל עם משהו שיגיע להיות בונסאי של ממש תוך זמן סביר - זה לא המקום ולא החומר המתאים. בסכום כזה אתה יכול לרכוש במשתלה -למשל ערער כבן שנתיים לפחות שכבר ניתן להתחיל לטפח אותו למשך לפחות שנתיים נוספות למשהו שנראה כהתחלת בונסאי ובתנאי שיעוצב בהתאם ובתנאי גידול ותחזוקה נאותים...

למעלה