קאנייאמזו =kanyamezo

אסטרלו

New member
קאנייאמזו =kanyamezo

מישהו מכיר את המילה? אמור להיות סמרטוט לניקוי השולחן.

ש ח ר ש

New member
אסטרלו- יו קונסקו אסטה בייברו כמו

שאמרת סמרטוט וגם אמרו על מישהו שהוא לא הכי טוב אז קניאמאזו

אסטרלו

New member
תודה, לא מצאתי במילון

ואתמול בן דודי שאל אם אני מכירה את המילה. אני אשאל גם את אמא שלי, כי אצלנו בבית לא השתמשו במילה הזו. זה נראה מורכב מ- קאניו = לכלוך, בית שמוש, בוץ ו- מזה =שולחן למרות שזה נרשם MEZO תודה !

שלום אסתרלו

פאריסה, סי אפארתו לפאלאב'רה אין דוס,kanya i meza ,סאלה אל קונתראריו. קיירה דיזיר אנקאניה לא מיזה. נו?

אסטרלו

New member
../images/Emo9.gif טיינס רזון mezo=אמצעי

לא מכירה את המילה kanya אגורה סה דב'ה דמאנדאר אה מי מאדרה קואלו אז לו ג'וסטו.

tsiporganeden

New member
קרידה קאניאמאזו בפירוש סמרטוט

לניקוי שולחן או רצפה, וכן קאניאמאזו זה גם כינוי לאדם מאוד לא טוב, לא ישר, לא אמין, בפירוש איש רע, הזכרת לי את המילה הרי בבית שלי יש קאניאמאזו,ולא במובן של ניקוי השולחן והרצפה, חחחחחההההה.

אסטרלו

New member
../images/Emo51.gif ואנחנו עשינו לסמרטוט

ניתוח פסיכולוגי מעמיק.........אהה

nisso167

Member
מנהל
אני מכיר את זה כמגבת ידיים.

כזאת שמנגבים בה ידיים בזמן הבישול, ובזמן הארוחה. לפני עידן מפיות הנייר...

nisso167

Member
מנהל
אגב, משפחתי מאיזמיר, אבל --

גדלתי בשכונה מעורבת, איסטאמבוליס אי איזמרליס...

nisso167

Member
מנהל
אצלנו בבית, לסמרטוט ריצפה, קראו --

חאנדרז'ו. וזה גם היה הכינוי ל-"גבר" שהוא, לא! מישהו מכיר את המושג?

ש ח ר ש

New member
בטח מכירה חאנדרז'ו זה סתם משהו

היו אומרים למשל אנטרי און חאנדרז'ו אין איל אנבלופ ודסה לו אינ למנו [למי שהתבלבט איזה מתנה לקנות} אבל יש מעדן שנקרא בורקס דה חאנדראז'ו שזה בוריקיטס מבצק פריך עם החאנדרז'ו מחציל מגורד שהתבשל עם עגבניה ובצל והוסיפו לו גבינה למה קראו לזה חאנדראז'ו אין לי מושג כל הילדות שלי לא הייתי מוכנה לטעום את זה בגלל השם אבל שטעמתי הבנתי מה החמצתי כל השנים זה מוי מוי סברוזו מישהו מכיר?

nisso167

Member
מנהל
../images/Emo45.gifאיך שכחתי את ה --

בורקס דה חאנדראז'ו.... אולי מפני , שגם אני לא אהבתי , כשהייתי ילד. אולם, לצערי, היום אין לי מי שיפציר בי: "היידה, מטה אן לה בוקה. סולו פרה גוסטאר"...

אסטרלו

New member
../images/Emo140.gifבואן ב'ינידו ניסו

גם אצלנו חנדראז'ו זה סמרטוט (אבל לא של הריצפה=אספונג'אדור) למטלית אבק קוראים טראפו ובמילה חנדראז'ו השתמשו בעיקר ללבוש בלוי או בגד בית. החנדראז'ו של הבורקיטס נקרא כך כי גורמים לחציל להראות כמו סמרטוט.

nisso167

Member
מנהל
מרסי, מוי מונצ'וו! אסטרלו.../images/Emo140.gif

אספונג'אדור, זה כבר אחרי שעברנו ל-"שיכון" והתעברתנו קצת. אמא שלי לא ידעה מה זה -"ספונג'הספונג' = ספוג. באנגלית...) אכן, טראפו, מטלית אבק. חאנדראז'ו לבגדים בלויים, כי זהו אכן היה יעודם בסופו של יום. לשטוף רצפות... מי שמע אז, על מטלית ריצפה, "זיג זאג" או דומותה? את הריצפה, שטפנו עם בגדים בלויים...

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gifאכן, עד היום מטישרטים ישנים

אני עושה טראפוס לאבק.......כוחו של הרגל

SuzieRS

New member
TRAPOS - יש לי בעיה....../images/Emo4.gif

המילה "טראפוס" = סמרטוטים, משתמשים גם לבגדים בפרוש שלילי. לדוגמה: *טודה לה מיזאדה לה איצ'ה אין טראפוס. * לו קי טיינה איל טינו איס סולו טראפוס,וכו'. והבעייה שלי...... אני מתרגמת לעברית: קניתי סמרטוטים...קיבלתי עוד סמרטוט מתנה...אין לי עוד מקום לסמרטוטים... וכו'. לרוב לא מבינים אותי,
יש כאלה שנפגעים
ואחרים שעונים: תזרקי אותם,למה צריך סמרטוטים.
לכי תזבירי שבגדים סופם סמרטוטים...

למעלה