קאנדידה

ofra83

New member
קאנדידה

שלום, חברה אמרה לי שאם להן הזוג שלי יש קאנדידה, אני עלולה להדבק ממנו. זה נכון?

amitdvir tcm

New member
הידבקות בקנדידה

עפרה שלום. הדעות על כך חלוקות. בעקרון, הקנדידה היא פטרייה שחיה בתוך כל אחד מאתנו, בד"כ בשלום ובנועם. לכן, לדעתי אין לך מה לחשוש "להידבק" ממנו, מכיוון שאת כבר חיה עם הקנדידה מזה שנים רבות. התפרצות של קנדידה יכולה להיגרם מכמה סיבות: א) תזונה עשירה בסוכר ושמרים, שהם המזון העיקרי של הקנדידה. ב) ירידה חדה של מיקרופלורה (חיידקים טובים) במערכת העיכול, בד"כ עקב נטילת אנטיביוטיקה. ככל שיש פחות חיידקים, יש לפטרייה יותר מקום להתרבות. ג) חולשה חיסונית עקב מחלה ממושכת. אם את רוצה לראות אם יש לך או לבן זוגך התפרצות של קנדידה, אני מוסיף פה קישור למאמר קצר שכתבתי על הנושא.

ינוקא1

New member
בנוסף לדברי עמית

זה גם תלוי היכן. למשל פטרת ציפורניים (שהיא הרבה פעמים קנדידה) היא מדבקת , וכדאי לא ללכת למקלחת למשל בלי כפכפים.

ofra83

New member
מה זה פטרת ציפורניים?

אתה לא מתכוון לפטריה בין אצבעות הרגליים, נכון?

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

ציפורניים זה בציפורן , אבל גם זאת בין האצבעות היא די מדבקת. אם יש כדאי לא להשתמש באותן גרביים וללכת למקלחת רק עם כפכפים.

ofra83

New member
אם יש לי פטריה כזאת

זה יכול להיות סימן שיש לי קנדידה?

ינוקא1

New member
לכולנו יש קנדידה

ברמה זו או אחרת - היא חלק טבעי מהפלורה של המעיים. לפעמים היא מגיעה למקומות אחרים בגוף. לא בדקתי את הפטריה באצבעות הרגליים שלך (וגם אין לי אפשרות לבדוק) , אבל מה שמשנה זה לא קנדידה או לא קנדידה , אלא לייבש טוב את כף הרגל ובין האצבעות אחרי מקלחת , לעשות פעילות גופנית , לא להגזים עם פחמימות (יש אומרים שהפטריות הללו באות כדי לשרוף עודפי פחממות שיש לנו בגוף) ואם צריך אז גם לשים איזשהו קרם נגד פטריות.

למעלה