קאמק של ש"ס

Ibiza1800

New member
קאמק של ש"ס

יותר ויותר עולה בי התחושה שברגע האחרון ש"ס תיכנס לממשלה ובנט יתקע סכין בגבו של לפיד.

לדעתי הדרישה של לפיד לקבל את תיק החוץ היא לגיטימית לחלוטין.
אם הליכוד וישראל ביתנו הן מפלגה אחת, הרי שהליכוד מקבל תיק בכיר- בטחון ליעלון. הוא לא צריך לקבל עוד תיק בכיר עבור ליברמן.
שנית, אם ישראל ביתנו היא לא חלק מהליכוד, אז מדוע מי שעומד בראש של מפלגה שמונה 11 מנדטים מעז לבקש תיק בכיר?
אני מאוד מקווה ששקרניהו יענה לדרישות לפיד. ואם לא, אהלן וסהלן בחירות.

אני חושב שתיק הפנים יכול להתאים לליברמן, נראה עכשיו איך הוא מתמודד עם כל ההצהרות הריקות מתוכן של בלי נאמנות אין אזרחות
כמו כן הוא התבטא בעד נישואים אזרחיים, אז קדימה נראה אותך.

ibiza התחושה שלך נכונה .רק לא הבנתי איך

בחירות ?הרי החרדים ובנט ולבני והליכוד ביתינו הם 67 מנדטים .מבחינתי שיקימו ממשלה קיצם יגיע יותר מהר מהצפוי .

נראה לך שהיא תוביל ?אתה יודע מי יוביל ?

מגיע לפה אובמה בקרוב ,והוא יוביל את המו'מ ,ועוד איך הוא יוביל הפעם ,וכדאי לבית היהודי שליבני תוביל ולא אובמה ,כי הפעם הוא יהיה אכזר מאוד .ואולי מהסיבה הזו ילכו למשאל עם או לבחירות .
אבל בינתיים האדון נתניהו יהיה ראש ממשלה ,מה אכפת לו .

Bragi Boddason

New member
זאת טעות לחשוב שארה''ב תוביל את המו''מ

אובמה יוביל את המו''מ אם תהיה לו סיבה לעשות זאת. יש לו דברים הרבה יותר בוערים על הפרק, ואני בספק שעתידה של רמאללה נמצא גבוה, וחבל. כי צריך מישהו שיציל את ישראל מעצמה נכון לעכשיו.

משאל עם לא ילכו כי ישראל לא כזאת. ילכו אולי לבחירות, וזה בהנחה שביבי יתקפל מול בנט בעיקר (מאחר והדרישה של בנט לבטל את ההסכם עם לבני לא קבילה. פוליטיקה זה אמנם עסק מלוכלך, אבל יש גבול לכמה זוהמה אפשר לחשוף כלפי חוץ). אם בנט יתקפל ויכנע כאן לתנאים של ביבי אפשר לסמוך עליו. אם הוא מסרב להתקפל, אם הייתי ביבי הייתי מקשיח מולו עמדות אפילו ומרכך מול לפיד. למה?

כי בנט מתנהג כמו סוס טרויאני ולא מסתיר זאת. הקמפיין בחירות שהוא ניהל היה מאוד אגרסיבי ולא היסס ללכת עם הליכוד ראש בראש (יש לציין שגם הליכוד התנהל בטמטום רב מול בנט. מצד שני, לאור העובדה שהציבור הישראלי הולך ונהיה גזעני יותר ויותר, אני לא יודע אם הייתה אופציה אחרת) וברור שיש לו מטרה מאוד ברורה. אם ביבי רוצה קואליציה יציבה הוא חייב להעמיד את בנט במקומו ולהבהיר לו שישנם קווים שאסור לו לחצות ואם לא - הוא יועף (ולדעתי זאת בדיוק הסיבה בגללה ביבי רוצה את החרדים - כי על שותף כמו בנט אי אפשר לסמוך שיהיה שותף קואליציוני. ואל תתחילו שכל הכבוד לבנט שכביכול יש לו ערכים (פשיסטים), כי אם אין שקט בקואליציה אי אפשר לקדם כלום).

לעומת זאת, אם ביבי יתקפל מול בנט... אפשר להתחיל לארוז מזוודות. המדינה תישלט בפועל ע''י לפיד ובנט, ולפיד בפועל ישלט ע''י בנט כי בנט מתפקד כלשון המאזניים כאן ואם החרדים יהיו בחוץ - בנט יכול לכפות את רצונו במחיר שבירת הקואליציה ובחירות חדשות (שהוא רק ירוויח מהן, בזמן שלפיד לא. למה לפיד לא? כי בנט יוכל להפיל אותו בקלות על עקרונות בהם לפיד לא לאומן כמוהו. כלומר - הוא יציב לו בחירה - תלך איתי או נגדי. איתו - קהל מצביעי יש עתיד יתחשבן עם לפיד בבחירות. נגדו - בחירות שגם הן עלולות להיות בעייתיות, ויצירת קמפיין שטנה ליש עתיד כמו שנעשה לליכוד).

hoshe

New member
מה שבטוח - כל קואליציה תהיה שברירית

מפלס הציניות של חלק מהמפלגות ירד ("פוליטיקה חדשה") והקטבים האידאולוגיים מרובים וחדים:
מו"מ מדיני כן או לא,
"שוויון בנטל" שהרבנים החרדים לא יקבלו,
קידום חוקה ומעמד ביהמ"ש העליון (זוכרים את יריב לוין?),
נושאי דת ומדינה כגון תחבורה ציבורית בשבת, חינוך וגיור.

וזה עוד לפני בלאגן בטחוני שיש בכל קדנציה.

פלוס - האופוזיציה צפויה להיות נשכנית יותר

Bragi Boddason

New member
אין דבר בפוליטיקה החדשה הזאת.

היא פופוליסטית ומתלהמת בדיוק כמו הקודמת, ובדיוק כמוה, מסרבת בעקשנות לעסוק בבעיות האמיתיות. אין בה דבר חדש, אלא אם עליית מפלס הפשיזציה בארץ מוגדר כדבר חדש.

Bragi Boddason

New member
לבנט יש את כל הסיבות לבגוד בלפיד

ומה שעצוב שזה רווחי לו. זה פשוט מאוד מהסיבה הבאה - אי אפשר לגייס את החרדים בלי לפגוע בישיבות ההסדר (או במילים אחרות, לבטל את הקרקס הזה של ישיבות ההסדר), דבר שבנט לא יכול להסכים לו כראש מפלגה סקטוריאלית.

האמת היא שלצערנו כאן, בנט ירוויח בין אם הוא יבגוד בלפיד או לא. אם הוא לא יבגוד בו הוא יוכל לכפות על לפיד מתווה של המשך שותפות מסוים (מאחר ובלעדיו לפיד הוא בעיקר נמר בלי שיניים), שיהרוס עוד יותר את הדמוקרטיה בארץ. זה דבר שבטוח ירצה את ציבור מצביעי הבית היהודי.

למעלה