קאטה שניה

AlphaBear

New member
קאטה שניה

שלום שלום... אני בחודש הזה הצטרפתי לאומנויות לחימה... הייתי באיזה 6 שיעורים או 5 משהו כזה, בקיצור יש לנו עוד שבוע מבחנים לחגורות. אני מן הסתם לא יכול לעשות מבחן לחגורה כי אני חדש אבל הסנסיי אמר לי שאני יעשה מבחן על פס צהוב (פס צהוב? אממ...אם מישהו יודע שאולי יסביר לי) קיצר הוא אמר שאני יעשה מבחן על פס צהוב, מה שאני צריך לעשות זה נפילה,עמידות והכל וקאטה ראשונה ושניה (שניה למדתי בשעור שעבר את כולה בבת אחת, מגניב) אז מה שאני מבקש בעצם זה אולי אתר עם הסברים על קאטה שניה כדי לעבוד עליה יותר קצת ובלי לשכוח פרטים או אם משיהו יכול להביא לי סרטון שירענן את זכרוני ושאני יוכל להיתאמן על זה בבית וחשוב גם עצות לחיזוק, לחדד דברים מה חשוב מה לא, על מה להיתמקד בעיקר. בהצלחה לי ותודה לכם!

במה אתה מתאמן?

לכל אמנות לחימה יש את הקאטות שלה, אם יש בה קאטות. על הפס הצהוב יסביר לך הכי טוב המורה שלך.

AlphaBear

New member
נראה לי

מסורתי... לפי מה שהבנתי. יעני שיש שם את הגדן באראי ואלה..

אתה מתאמן במקרה אצל משה רוקח?

אתה מתכוון לקראטה מסורתי? גם אני מתאמן בזה. לפי מה שידוע לי בקראטה מסורתי (לא דו או שוטוקאן וכ'ו) אין "פסים". פסים יש שTAKEONEDO (לא יודע איך לרשום נכון
) ועוד כמה אמנויות לחימה, אבל לא בקראטה מסורתי. מה שם הקאטה שלמדת? מתי המבחן? B.B

AlphaBear

New member
לא לומד אצל משה.

לומד אצל אופיר ביבנה חחח.ח.. ומה שם הקאטה. לא זוכר חחחח, חבל על הזמן לדבר איתי על שמות כי נאי לא יודע כלום אני יכול להסביר בערך איך קאטה שניה או ראשונה נעשית אבל זה כבר תלוי איך תבין אותי. נניח קאטה שניה, אז אני מתחיל כאשר 2 ידיי ביחד אחת על השניה בצד ימין ליד המותן, אני עומד עמידה כזאת שיש בה 90 מעלות ואני צריך קצת להיתיישב שיהיה לי נוח. אחרי זה אני מעלה את 2 ידיים למעלה, אחת מעל הראשון והשניה מלפנים ומקופלת ל90 מעלות חח..קצת טיפשי לתאר את זה. עמידה בערך כזאת http://www.karate-brou.com/technique/positions/images/MAHANMI-NO-NEKOASHI-DACHI-Z.jpg

AlphaBear

New member
הוא עשה בהתחלה כזה בעיטה אחורה..

לא לימדו אותי שצריך לעשות בעיטה אחורה לפני שמתקדמים לקייאי. אז צריך לעשות?

shizendo

New member
קראטה מסורתי לא דו או שוטוקאן

היי מה ההבדל ידידי בין קראטה מסורתי לקראטה דו או שוטוקאן

OUCH. ביצוע גרוע של הקאטות.

אין לי מושג איך וממי הם קיבלו חגורה שחורה דאן 1 אבל הביצוע ממש על הפנים. ביצוע ברמה של כחולה-חומה בינוניים... הנה קישור עם סירטונים של קאטה ועוד כל מיני דברים. תראו את ההבדל, עד כמה הוא גדול (בביצוע של הקאטה). B.B

הם עושים את זה ככה בשביל..

שילמדו מהם.. הם עושים את זה חלש, ולא חזק בשביל שחניכים יראו ויבינו, בעיקר את התנועות והכיוונים. אז קיצר, אל תפתח פה ישר, אם אתה לא יודע למה הם עושים ככה. ושתבוא ותראה אותם במציאות נדבר.. ומה הקשר לחגורה דאן 1?! למה מי אתה שתגיד למי מתאים ולמי לא?! שלא תבין אותי לא נכון.. אבל לפעמים צריך קצת הגיון.

ועוד משהו

הקאטות של שוטוקאן, קצת שונות מאשר הקאטות בלחימה משולבת, אבל אם לא שמת לב. העמידה של זה שעושה אצלכם את הקאטות, בשוטו, היא לא ישרה. אני לא יודע אם זה אמור להיות ככה או לא. אבל קיצר. אצלנוהאדשים על דברים שונים, ואצלכם על דברים שונים. אי אפשר לשהשוות אפילו. אז קיצר. כל שיטה והסגנון שלה.

AlphaBear

New member
זה גם נראה יפה..

נראה יותר ממוקד =\ אבל שוב פעם, לא לימדו אותי לתת בעיטה אחורה, אני חייב את זה או שזה רק למישהו מסוים?

אלה שאלות שכדאי להפנות למורה שלך

סרטוני הוידאו אמורים רק לעזור (להזכיר תנועות למשל) אבל לא להוות תחליף ללמידה מהמורה.

AlphaBear

New member
אבל..

בוא נגיד ככה... אני חדש אוקיי וכשאני בא לשיעור, כולם שם חגורה כחולה, ירוקה.. יעני אין חדשים. עכשיו הוא צריך להעביר שיעו והוא לא יכול להיתמקד בי, אז הוא פשוט לוקח מישהו שבא שעה לפני (יש גם אימון של הבוגרים יותר) והוא מבקש ממנו ללמד אותי. עכשיו זה שלימד אותי עשה הכל חוץ מהבעיטה אחורה ובגלל זה אני שואל אם ה משהו חריג או ככה זה צריך להיות... פשוט נראה לי מוזר, ואני גם לא יכול לשאול אותו עד לשיעור הבא ובשיעור הבא כבר יש לי את הבחינה. אוף

למעלה