קאובוי דרסז'

קאובוי דרסז'

בשיטוטיי באינטרנט נתקלתי במקרה בדבר הזה:
http://www.cowboydressage.com/menu.html

יש שם גם קישור לדף בפייסבוק למי שמסתקרן.
מה דעתכם על זה?
האם זה סתם ניסיון "להמציא מחדש את הגלגל"?
האם לדעתכם יש סיכוי שזה יתפוס תאוצה בעתיד?
האם השילוב / ערבוב הזה ראוי בעינכם?

נא לשמור על תרבות דיון כמובן ולהימנע מלרדת על סגנון רכיבה מסוים.
אני אשמור את דעתי לאח"כ.

עדימ

New member
ראיתי סרטון 1 ועוד קצת... בשל השעה אמשיך מחר.

לכאורה נראה שילוב נחמד ומעניין....
הייתי שואלת את עצמי האם לא מדובר בפשרה? עבור מי שלא בטוח בסגנון הרכיבה שלו ומחפש ערבוב של הסגנונות....
אני גם תוהה עד כמה מה שראיתי, ואולי עוד יש באתר, זה דראסז' אמיתי רק עם ציוד של ווסטרן עם נגיעות של ריינניג?
הרי עד כמה שאני יודעת או כשתמיד דיברתי עם ווסטרנים, תמיד ענו לי שאם אני אוהבת דראסז' הרינינג מקביל לו.
מנסיוני האישי לא ראיתי בין שני התחומים הללו דמיון. כשהתנסתי בריינינג הרגשתי שאני בחיקוי מעט עלוב לדראסז'.
זהו נסיוני בכל אופן וזו הרגשתי האישית.
האם זה להמציא את הגלגל מחדש? אני באמת לא יודעת...חומר למחשבה!

fliperit

New member
הריינינג לא דומה, ובטח לא מקביל לדרסז'

מי שאמר לך את זה לא מבין כנראה מה המקור של שני הסגנונות ולמה הם שונים אחד מהשני מרחק שמיים וארץ.

להגיד שריינינג הוא חיקוי עלוב זה פוגעני. יכולת לכתוב שהוא לא מוצא חן בעיניך (הרי ביקשו במפורש בפתיחת השרשור להימנע מכך)

אני מכירה כאלה שאומרים ש..

"ריינינג זה הדרסז' של הווסטרן" בגלל רמת השליטה והדיוק שנדרשות מהסוס. אבל אני מסכימה איתך שאלו עולמות שונים ואין מה להשוות בינהם.

עדימ

New member
תראי מאוד השתדלתי שלא לפגוע בניסוח שלי...לכן

הדגשתי שהביטוי חיקוי עלוב לדראסז' זו תחושה אישית שלי! על כן את לא יכולה להגיד שזה פוגעני. עם תחושות את לא יכולה להתווכח! זה הביטוי שתיאר את התחושות שלי הכי טוב!
את לחלוטין צודקת שמי שאמר לי שרייניג מקביל לדראסז' טעה!
הרגשתי הבדלים משמעותיים בין שני הסגנונות החל מהציד ועד לתרגילים סוג/רמת המגע עם הסוס ועוד.
כשהתנסתי ברייינינג הייתי בתקופת משבר מבחינת הרכיבה...זה היה בדיוק אחרי מות ונוס וחיפשתי את עצמי לא הייתי שלמה..וכנראה/אני משערת שראו את זה עלי וניסו לגרום לי לעבור סגנון לווסרן לחלוטין.
עובדה שהלב שלי לא היה שלם עם המעבר הזה ועזבתי לטובת המאמנת הנוכחית שלי שעושה דראסז' אמיתי וקפיצות ואני הרבה יותר שלמה במקום הזה! אני זוכרת שברגע שעשיתי את המעבר למאנת שלי לאינגליש הדראסז' והקפיצות הרגשתי הקלה עצומה! שלמות פנימית!
וזאת למרות הצעקות הטלפוניות שקיבלתי ממי שניסתה לגרום לי לעבור לווסטרן.
מקווה שהבהרתי את עצמי:)

jgut

New member
א. אפשר להתווכח

ב. הסימני קריאה בתגובה שלך נותנים תחושה כאילו את צועקת.
ג. אם אני אגיד לך שבתחושה הפנימית שלי התגובות שלך "עלובות" או משהו בסגנון, זה יהיה בענייך לגיטימי? גם אם אני אדגיש שזה מה שאני מרגישה ולכן את לא יכולה להתווכח.
זה לא שאני חושבת שהתגובות שלך באמת עלובות, אבל אני מנסה להמחיש לך איך זה נקרא מהצד.

בנוסף הדברים שאת כותבת פה על הווסטרן, מראים שאת בכלל לא מבינה את הענף. זה שרכבת מספר פעמים בסגנון מסויים, לא אומר שאת מכירה או מבינה אותו.

עדימ

New member
אני משתמשת בסימני הקריאה לשם הדגשה בלבד:)

אני מתעצלת לפתוח תגובה מלאה ולסמן בקיצורים/קודם הדגשה. הלוואי שתפוז פשוט יוסיפו בהוןדעות המהירות את האות B כמו בוורד שלחיצה עליה יוצרת הדגשה.
אני כמובן לא מתכוונת לצעוק:)

fliperit

New member
אני בטוחה שאת יכולה להשתדל יותר

אם אני מרגישה שמישהו הוא אדיוט, וזאת תחושה אישית שלי, זה עדיין פוגע אם אני אומר לו את זה.

אם טוב לך בדרסז' אז זאת כנראה הבחירה הנכונה בשבילך, אבל אין לזה שום קשר לריינינג או לווסטרן, אלא אלייך בלבד. (ואני אוסיף ואומר שאני בטוחה שלא עבדת בריינינג ברמה גבוהה, ולכן את לא בדיוק בעמדה לשפוט)

עצה אישית, תפחיתי את סימני הקריאה בהודעות שלך. הם מקשים מאוד על הקריאה, ומפריעים למסר שאת מנסה להעביר

Half Halt

New member
"חומר למחשבה!" זה הביטוי היחיד בהודעה

המדוברת שמופיע בו סימן קריאה.
אבל אני מבין למה אתן מתכוונות ;)

fliperit

New member
זאת לא ההודעה המדוברת...

"אישית שלי!"
"את לא יכולה להתווכח!"
"הכי טוב!"
"טועה!"
"שלמה במקום הזה!"
"הקלה עצומה!"
"שלמות פנימית!"

אתה חייב להסכים שלפחות בחלק מהמקומות סימן הקריאה מיותר (בלשון המעטה)

giri

New member
מסכימה

עדימ,
ראשית, אכן לומר "עלוב" ולצרף "לדעתי" לא מבטל את הזילות שבמושג "עלוב" (jgut נתנה לך דוגמה מצויינת לדעתי - לצורך העניין כבר יצא לי לשמוע ממישהו שבעיניו זה "עלוב ופאתטי" לרכב על סוסים בשביל ההנאה אבל, היי, זו רק דעתו ושאני אעשה מה שבא לי - נראה לך שזה היה לי נעים לשמוע כזה דבר?).
שנית, גם סימני קריאה וגם הדגשה בטקסט כתוב שניהם נקראים כהרמת קול, וצריך להשתמש בהם בקמצנות. אני אגדיל ואומר שאם יש לך יותר ממשפט אחד לחמישים מודגש (בסימן קריאה או בבולד, לא משנה) כנראה שההודעה הזו היא התרעמות מקרב לב על משהו שממש בוער לך. ההודעות שלך בהחלט נקראות גם לי כצעקות נרגשות, ובמקומך הייתי חושבת איך לכתוב בצורה קצת יותר רגועה, ללא כל ספק זה יקרא יותר טוב ויעביר את המסר שלך בצורה יותר יעילה.

עדימ

New member
אם אתיחס לצורך העניין לדוגמא שלך...

אז האמונה שלי היא שכל אחד יכול להגיד מה שבא לו. אני יכולה לחליט מה שבא לי. וללכת אחרי ליבי. אם אני רוכבת לשם הנאה אז אני עושה זאת בלב שלם.
לגבי סימני הקריאה וכד', ייתכן שקשה לפרש אותי מהצד. מי שמכיר אותי יודע שאייני מתכוונת לצעוק אך תמיד הולכת אחרי ליבי ואמונתי.
אני מקבלת את הערתך ואנסה להתנסח ולהשתמש אחרת בסימנים. בכל מקרה אני בעד לקבל את הכל ברוח טובה עד כמה שאפשר. כך אני משתדלת.

fliperit

New member
נראה לי כמו שילוב שמפסיד את הטוב

של שני העולמות.
היופי של הדרסז', שהוא בעייני לפחות, הדיוק המושלם של התרגילים, והיופי של הריינינג שהוא עבודה עם כמה שפחות מגע עם הסוס, מתפתפסים שניהם.

Half Halt

New member
אני מסכים...

צריך להגיד, שלא אמורה להיות בעיה לרכב דרסג' נכון עם ציוד ווסטרן (לא מכיר מספיק את הצד השני כדי להגיד הפוך).
אבל בהחלט ברגע שאתה מוותר על הניואנסים של כל ענף, אתה פשוט מאבד את שניהם.
נוט טו סלף- ג'וג עבודה? אינוס של מונחים זה מה שזה.

popi199

New member
בעיני

טיפשי וסתמי. הם צריכים להיסגר על מה הם רוצים לרכב...רק האמריקאים יכולים להמציא שטויות כאלה.

דעתי

מצד אחד, אני לא רוצה למהר לפסול משהו מבלי להבין אותו לעומק,
אבל לי זה נראה כאילו עשו סלט אחד גדול מהציוד ומהסגנונות ומה שיצא פשוט לא נשמע לי שמתחבר טוב.
בתוצאה הסופית זה לא דומה בכלל לדרסז' או לריינינג ואני לא יודעת מה הייתה המטרה פה אבל נראה שהיא פיספסה את המטרה של שני הסגנונות.... לי זה נראה כאילו ניסו להמציא פה משהו מבלי להבין כל סגנון עד הסוף.
אישית מאוד לא אהבתי את זה.
אבל אולי אני לא מספיק מבינה לעומק מה ניסו לעשות ושופטת מוקדם מדי...

giri

New member
אני לא מומחית לרכיבה מערבית

אבל הסרטון וחצי שראיתי (מודה שקפצתי הרבה תוך כדי) לא נראו בדיוק כמו דראסז' ולא בדיוק כמו ריינינג. מסכימה עם מה שכתבו מעלי, שנראה שמרוב הרצון לגם-וגם יצא לא-ולא.
ככה. לא נפלתי.
שיהיה להם לבריאות

למעלה