קאג'יבה אלפנט

Ducati999

New member
קאג'יבה אלפנט

מישהו מהזקנים יכול להסביר לי מה פשר החיה המוזרה הזו, קאג'יבה אלפנט? על המנוע כתוב דוקאטי? מה זה, קו-פרודוקציה? זה אופנוע שטח? זה דו"ש? ולמה זה האופנוע האיטלקי הכי שורד משנות השמונים? תודה.

Shredingerscat

New member
זה מהתקופה שדוקאטי היה

שייך לקונצרן קאג'יבה (האחים קסטיליוני) ניצח פעם או פעמיים בדקאר, יש אפילו אחד או שניים מוזרקים בארץ, התחיל 750 והגיע עד 900. יש במועדון דוקאטי איזה מבחן שלו נגד הסופר טנרה וההונדה אפריקה טווין, המבחן כמובן "בלתי משוחד" אבל אפילו להם היה קשה להסביר למה יגיע לו לנצח, סך הכל אופנוע לא רע.

Shredingerscat

New member
אהה כן, לגבוהים בלבד

גם הם הגיעו למסכנה שהסופר טנרה מיועד לרוכבים גבוהים.

asparagos

New member
to be continued ... ../images/Emo11.gif

TShavit

New member
לא...

גם לכאן הגיע ה-650 (ואף נבחן על-ידי ב"אוטו", או שמא זה היה עוד ב"טורבו", כנגד DR600 ועוד משהו). טל

TShavit

New member
אם אתה מתכוון לשאלות בפתיחת השרשור

אז בבקשה: ב-1983 חתמה קאג'יבה עסקה עם דוקאטי לאספקת מנועי V-טווין, כדי להרחיב את היצע הדגמים שלה. דוקאטי היתה אז על סף פשיטת רגל והעסקה הזו אפשרה לה להמשיך לנשום איכשהו. המנועים יועדו לשני דגמים - כביש ספורטיבי בשם אלאזורה (בשני נפחים, 350 ו-650, ששניהם הגיעו ארצה) ודו"ש כבד, אלפנט (שגם שם היה 350 למיטב זכרוני, אבל לא הגיע ארצה). רק מאוחר יותר, ב-1985, נקנתה דוקאטי על-ידי קאג'יבה. טל

TShavit

New member
אני מנחש - כי המנוע מודרני

בתכנונו, הרבה יותר מהאיטלקים האחרים של אותה תקופה, והאלפנטים הם אופנועים בעלי זכות-קיום משל עצמם, לא פחות מהיפנים המקבילים, להבדיל מהטרקטורים של מוטו-גוצי (או אופנועי-הספורט של דוקאטי מאותם שנים) שאין להם כל סיכוי להתמודד על בסיס פונקציונלי, אלא רגשי-סנטימנטלי בלבד. טל

ה900 אופנוע מדהים!!!

אני אמנם לא מגדיר את עצמי זקן(בן 32), אבל יצא לי בזמנו לפני כ8-9 שנים לרכב מספר פעמים על האופנוע הזה(של שלום תנעמי שיש לו מן אוסף כזה של אופנועים שכולל גם 916 יחיד בארץ אם אני לא טועה) וזו היתה חוויה בלתי נשכחת.אולי כי תמיד אהבתי דו"שים ענקיים או כי הייתי צעיר וללא נסיון עם כזה אופנוע גדול וחזק אבל ההתלהבות ממנו לא עברה לי עד היום אפילו שכיום אני רוכב על BMW R1100GS נוסטלגיה...

למעלה