צ- 77 ... היום לפני 37 שנים

ברק 188

New member
צ- 77 ... היום לפני 37 שנים

26 בינואר 1968 - היום לפני 37 שנה הצוללת "דקר" נעלמה, על סיפונה היו 69 מטובי בנינו, אחד מהם הכרתי באופן אישי. במוצאי שבת, 29 במאי 1999, למעלה מ-31 שנה לאחר שנעלמה, הודיע דובר צה"ל על זיהוי הצוללת "דקר" כ-500 ק"מ מחופי ישראל, בנתיב הפלגתה המקורי. הצוללת התגלתה בעומק של כ-2,900 מטרים מתחת לפני הים, בסיוע חברת "נאוטיקוס" האמריקאית, המתמחה בחיפושים במים עמוקים, ובסיוע הצי האמריקאי. B T 1 כאיש צוללות לשעבר יכול אני חושב להרחיב מנסינו בנושא. אח"י דקר

טומי*

New member
זוכר את ההודעה בחדשות 10 ברדיו

ביום שישי בבוקר, היה הלם טוטלי בציבור ועצב נוראי. יהיה זכרם ברוך

טומי*

New member
היום גם יום השנה ה 8 לאסון המסוקים

כמה אסונות עם יכול לספוג? 73 לוחמים של צה"ל שנהרגו מעל שער ישוב בדרכם ללבנון. יהיה זכרם ברוך

ברק 188

New member
אסון המסוקים -אישי- אבל משתף אותכם.

אני יודע שזה ישמע מוזר ולא יאומן,באותה תקופה היתי במי'ל בבקעה צפונית לבית שאן יום לפני האסון, חלפנו ליד תל כשחברי לגי'פ אומר לי אתה רואה פה על התל זה התרסק המסוק עם הצנחנים ( כמה שנים, לפני היתה תאונת אמונים כזו לפי אסון המסוקים) בעב הלכתי לישון מוקדם היתי אמור לקום לסיר של שעות הלילה הקטנות,ואני חולם על שני מסוקים גדולים ושחורים חגים באוויר ...ומתנגשים זה בזה, ותוך כדי החלום הזועתי אני מרגיש נעור בכתף חבר העיר אותי ומבשר לי שמע מה קרה שני מסוקים..."ואני לא..לא זה לא יכול להיות הרגע חלמתי" (כנראה בהשפעת היום החולף ליד התל) מוזר...מוזר עד מאוד, אבל חברים זה מקרה אמיתי שהיה לי. אגב גם בשנת 72 שהיתי בסדיר בקורס צמ"פ לא רחוק מאיתנו באחד הלילות התרסק מטוס "הרקולס" עם לוחמים שלנו-נורא.

B T1

New member
ברקינו-תודה, כל המוסיף, גורע...../images/Emo16.gif

עד למציאת הדקר, כל שנה השתתפתי עם ילדי באזכרה השנתית. הים הוא גדול, וצערנו על אבדן הדקר גדול יותר.

למעלה