צ`י

zappon

New member
צ`י../images/Emo188.gif

אפשר לשנות חלק ממהגדרה שלו במאמרים שבפורום-הוא יכול לצאת מהגוף וזה מוכח זה לא רק במגע פיזי!!! רציני

WaveGal

New member
simple proof in 3 steps

1. everything (including inanimate) has chi. 2. things come out of your body (lets stick to breathing in this example). 3. hence, chi comes out of your body.
this chi might even be used as a weapon in some cases. i have a feeling that Zappon was not referring to this phenomenon, though....​

Tonjin

New member
אבל, אבל...

אם יש צ'י בכל דבר: גם בגוף שלך, גם בנשימה וגם באויר בחוץ אז אתה לא באמת מוציא צ'י החוצה מהגוף - אתה רק מערבב אותו, לא......?

zappon

New member
טוב תראו אני אחרי 15 שנות לימוד

אי אפשר לעבוד עלי כל כך מהר אני לא מאמין באמונות טפלות ולא בשטויות ורק בנוסחאות וב-4 כוחות שיש בטבע. ההוכחה... הזיזו אותי מהמקום בלי לגעת בי ומעדתי אחורה,לא הבנתי בכלל מה קורה(בהתחלה לפני זה גיחחתי),הרגשתי מעיין רוח קלה ואיטית שדוחפת אותי ופתאום אני רואה שאני עומד על העקבים ושהאצבעות מורמות(עקב הדחיפה אחורה). אני עדיין בשוק מזה,אני לא מצפה מאף אחד להאמין לי כמו שאני לא הייתי מאמין לזה... לקיומו של הצ`י יש "הוכחות" אבל עד המקרה חשבתי שזה רק ריכוז אנרגיה בנקודת מגע.

תוכל לפרט קצת יותר?

למשל, באיזו עמידה היית כשנדחפת? מאיזה מרחק מהגוף שלך התבצעה ה"דחיפה"? האם מי שדחף אותך היה אדם שמתאמן איתך בדרך כלל/מורה שלך? יניב

ובחידוד

האם ידעת שדוחפים אותך? כלומר, האם הדוחף ניסה לדחוף אותך כשאתה אינך רואה אותו ואינך מודע לנסיונו לדחוף?

zappon

New member
הסתכלתי כן אבל לא ידעתי שזה מה

שהולך לקרות הרגשתי כוח דוחף מעין רוח קלה,נראה לך באמת שהזה קשור לזה שעיני פקוחות,בחייך דלית...

כן, בחיי. סוגסטיה ואוטוסוגסטיה

מתועדות היטב ובעלות השפעות שנראות כמעשי ניסים, לעיתים.

zappon

New member
לדלית ולכל שאר המשרשרים בדיון

אולי על לרפי השכל אפשר לעבוד(כמו בהיפנוזה) בדברים כאלה. יש לי שליטה עצמית ויכולת ריכוז גבוהה מאד,אז בקשה ממכם קצת רצינות. ורק בשבילך דלית זה גם נעשה מאחורי גבו של אדם שלא ראה את מפעיל הצ`י וזה עדיין עבד. תראו אני לא מנסה להוכיח דבר רק לספר על חוויה,מי שרוצה שיאמין ומי שלא רוצה שלא יאמין זה ממש לא איכפת לי,כי אני יודע שתמיד יהיה איזה אידיוט שימציא הסבר כל כך מפגר ללמה זה לא כך וזה כי הוא אידיוט ואפילו אם זה יבוצע עליו והוא בכוח ינסה לעמוד הכי יציב שיש ועדיין ידחף הוא יתן הסבר פלצני שהייתה רוח בחדר סגור ללא חלונות. טונגין אל תתאפק תצחק עלי חופשי זה ממש לא מזיז לי,אין לך מושג עד כמה זה לא מזיז לי .גם אני בהתחלה לא האמנתי ותאמין לי שלמדתי מספיק מדע מדוייק בחיי,ולידיעתך רק נוסחא אפשר להוכיח ורק עם זה אי אפשר להתווכח. אז אין דבר כזה הוכחות אם היית מכיר אותי טוב, מספיק שאני השתכנעתי בשביל לומר שזה מוכח. אף אחד בעולם לא ראה ישירות את האלקטרון אבל אין אחד בר דעת שחולק על קיומו ועל זה שכל החיים מבוססים על נוסחאות של דבר שלא ראו אף פעם.

גם כאן? ../images/Emo4.gif

שוב מבססים ספקות במדע על "לא ראינו את האלקטרון"? זה לחלוטין אוף ולא קשור לשרשור אבל האלקטרון הוא היפותיזה עובדת של שלל תופעות נצפות בטבע ותו לא. יש כמה ברי דעת שחולקים על קיומו, אך מתוך הבנה של המסקנה (ותהליך הסקתה) שנקראית אלקטרון. לגבי רפי שכל וכו' - אם בסביבתך הלימודית מישהו שאתה סומך עליו עם הבנה בתחום הפסיכולוגיה, נסה לקבל ממנו מידע מעט מדויק יותר על מיהם אותם רפי שכל שאפשר "לעבוד" עליהם באמצעות סוגסטיה. אגב, קיים אתר שרצוי מאוד לקרוא את תוכנו בהקשר. והוכחה לא תהה אם גם אני אדחף. הוכחה תהיה בניסוי (מתוך אותו אתר, או בדומה לכך) עיוור כפול על קבוצות מדגם ובקרה שנבחרו כיאות.

zappon

New member
היו ניסויים כאלו

ושזה הוכח אני יחפש ברשת,עזוב כרגע דברים לא רולוונטים שלא יבוצעו,אפילו אם יהיה ניסוי כזה שמדענים יסכימו לפני הניסוי שאם זה יצליח הם לא יתווכחו ויתמכו בטענה שזה נכון. תמיד יהיה איזה טמבל שלא יאמין למציאות שטופחת מול פניו ויגיד שזה לא היה אקראי והם קבעו עם הנדגמים מראש וכו" ושקבוצת המדגם קטנה וכו". דלית אני שואל אותך דבר פשוט ואני מבקש ממך תשובה חד משמעית בכן ולא שתבהיר עם הדיון פה מיותר כי זה שבן אדם הוא "מדען" וכו" זה לא אומר שהוא לא אידיוט באופי שלו אני לא צריך לתת לך דוגמאות מההיסטוריה של המדע. אם יעשו את זה עליך וזה יצליח אז תאמין לזה בלי להטיל ספק למרות שכל ההגיון הבריא שלך אומר לך ההיפך והמציאות אחרת? יש תופעות טבע שכרגע אי אפשר להוכיח וזה המציאות. למשל אורי גלר הכרתי אותו לא משנה איך הוא חיפש כפית בבית מלון שהייתי שם ולא מצא בכלל(כי הוא חיסל להם את הכל)
לקחתי את הכפית(שגנבנו) ואין מצב שהיה אפשר לכופף אותה ניסיתי לפני זה(כמובן שהוא צחק) אני בעצמי החזקתי את הכפית הוא שם עליה אצבע והיא תוך 2 שניות התכופפה לחלוטין, פשוט נמסה,היא אצלי הכפית אני מבטיח לך שאתה לא תצליח להזיז אותה,נו אז מה תמיד יהיה אידיוט שיגיד שהוא יוצר חיכוך תוך 2 שניות(והוא הזיז בכלל את האצבע שלו) ויוצר ע"י זה מספיק חום לכיפופה(כמה מאות מעלות....). ואגב מתכת היא מולכיה נפלאה ולא הרגשתי דבר בידי שנוצר עקב הולכת חום.

amir_aikido

New member
קוסמים ולא מדענים

לכל הנושאים הללו עדיף לדבר עם הקוסמים ולא עם המדענים. הרבה קוסמים מפורסמים הצליחו "לעבוד" על מדענים ולעשות פלאים שלא יתכנו. מיעוטם, טוען שמדובר בכוחות על. מרביתם אומרים שאלו סודות המקצוע שלהם. דווקא "טיפוס המדען" ידוע ככזה שיחסית קל לעבוד עליו בתחום הזה, וזה לא בגלל שהוא רפוי שכל. אמיר

WaveGal

New member
on behalf of the idiot scientists

it seems strange to me that "exact sciences" (whatever that means) and "believe me" were used by you in the same sentence. i am not sure i understood your point regarding proofs and formulas (i have not been studying for 15 years yet. i guess i have more to learn). seriously, all you were asked so far was to describe your experience in more details. no one actually expected you to conduct a double-blind assay (but i think that an invitation to the next forum meeting was already suggested). there is, apparently a wide gap between believing and convincing. And science is about the latter and not the former. another thing: Uri Geller is a magician. maybe a good one. maybe not. he obviously fooled one of us. in case you are sure that the Chi producer is for real, you can both actually make some money out of it. (I apologize for writing in english)​

zappon

New member
נו מה אנחנו ילדים אני מאמין בצ`י

וזה מה יש אתה יכול להביא לי אתרים ומאמרים שאומרים ככה ואני יכול להביא לך כאלו שאומרים ההיפך... מה זה משנה אני מאמין ואתה לא,אני לא בא לשכנע ולא מזיז לי בכלל. הסברתי כמה כבר מה היה בדיוק למי שמתעניין ולמי שצוחק לפחות שישתף אותי שאני גם יצחק עם זה מספיק מצחיק.
כולה רציתי לספר לכם חוויה וראיתי את התגובות של כמה פה... למרות שאני מסכים שזה שערוריתי ושאני גם הייתי צוחק אבל לפחות הייתי מגיב כמו בן אדם בוגר(לא פונה אליך). ממדען בביולוגיה דווקא הייתי מצפה ליותר,אתה בטח שמעת קצת בהרצאות על ההיסטוריה של המדע.

bizhar

New member
היה פעם בחור בשם איתן איילון

ששם לו למשימה להפריך את יומרותיו של גלר. אחד הדברים שהדגים במופע שלו היה כיפוף כפיות. איך? בכיסו היה בקבוקון עם חומר כלשהו שיצר ריאקציה עם המתכת שהותכה וקרסה בחינניות תוך שניות מעטות. טיפה אחת שטופטפה בעוד מועד על אצבעו הספיקה לביצוע התעלול. האם בכך הפריך את יכולותיו של גלר? לא, אבל הראה דרך להגיע לאותו הדבר. אני לא מפקפק בחוויה שעברת רק שלמילה "הוכחה" דרוש קצת יותר מזה.

קרא שוב את הודעותי כדי למנוע

אי הבנות. כתבתי שחור על גבי מסך - גם אם אני אישית אדחף, לא יהווה הדבר בעיני הוכחה חד משמעית. שים לב - לא טענתי אף טענה בקשר לקיומו או אי קיומו של צ'י. הטענה היחידה שהעליתי הייתה פקפוק מסויים בתיאור מאורע ספציפי. עד כה, למעט דרגון רור כולם כאן הגיבו אליך בבגרות. אתה התעקשת משום מה להעלב ולקחת ללב. אין לי מושג למה. איש לא פקפק בכך שהרגשת את מה שאתה טוען שהרגשת. איש לא קורא לך שקרן או כזבן. אין לי ספק שאכן עברת חוויה מהסוג שתיארת. עם המסקנות שאתה מסיק מאותה חוויה, יש לי בעיה. ויש לי בעיה גדולה הרבה יותר, עם היחס שלך למדע. בייחוד כיוון שכבר עברת מספר קורסים בתחום. אולי צריך להחזיר את פופר לשנה ראשונה בתואר ראשון במדעים המדוייקים?

למעלה