צ׳אן/זן בודהיזם

אוקיי את השמות לא קלטתי בכלל

יותר מידי מידע . הבנתי בכללי את השתלשלות העניינים ואת הסיכום שלך שהזן איבד הרבה מהתוכן שלו באופן בו מתרגלים אותו כיום כל השאר המוח שלי סירב להכניס לקופסא

אין רע לכשעצמו.

אבל תארי לך לדוגמה שמישהו מחליף תרגול או לימוד, במשפט הזה.
כך שבמקום לתרגל או ללמוד X הוא פשוט אומר לעצמו את המשפט הזה... ומעמיד פנים שבכך הוא תרגל/למד.

זוהי רק דוגמה קטנה אחת. אפשר לעשות עוד הרבה רע עם המשפט הזה, לעצמנו ולאחרים - אפשר למצוא או להמציא שלל דוגמאות עסיסיות לכך.
כמובן, אפשר גם לעשות הרבה טוב עם המשפט הזה, אם משתמשים בו בתבונה, למטרות מתאימות.

אני לא משיב במקום שנטידווה וגם לא משיב מתוך ההקשר הספציפי שהוא הציג, אלא מגיב באופן כללי יותר לשאלתך, בגלל שזה פורום וכל אחד יכול להגיב בנוסף לנשאל ולפתח דיונים.

כשאת מסתכלת סביבך ורואה שאנשים סביבך נמצאים במצב כמעט מתמיד של סכסוך, רגשות שליליים, מרה שחורה, עצבנות, ריב, ואלימות כלפי זולתם ברמות שונות של עצימות, וכשאת מבינה, אבל באמת מבינה, בכל הוויתך, שאינך שונה מכל אלה שבהם את מתבוננת, ושכמוהם בדיוק זרעי הפורענות מצויים גם בך, את עלולה להרגיש שכל זה ממש, אבל ממש לא בסדר. לא בסדר ברמה הכי עמוקה שיש.

עכשיו: אם את מרגישה שכל זה לא בסדר, אז את יכולה להבין למה את וכל השאר לא בסדר כפי שאתם, ואולי לחפש דרך לשנות את זה. אבל במקרה בו את חושבת ומרגישה שכל האלימות הזו הפנימית והחיצונית על דרגותיה השונות היא בסדר גמור, אזי בוודאי שאת וכל אחד ממש בסדר ואין שום צורך שתרגישו אחרת. אז גם, דרך אגב, אין שום צורך במדיטציה וגם לא בשום דרך רוחנית כלשהי כי ממילא, *הכל בסדר כפי שהוא וכולם בסדר כפי שהם* ומי שמחפש *מורים רוחניים מוארים* שיאשרו לו את זה -אשריהו וטוב לו אבל אפילו לא צריך למצוא אותם כי למה מלכתחילה נזדקק לאישור מהם ש*אנחנו בסדר כפי שאנחנו*?

מדי פעם אני מעיין בהודעות שלך ורואה שאת - לא אוהבת את זה, ולא מרוצה מיזה, וההודעות שלך מלאות בכל כך הרבה ״לא״ ומעט מאוד ״כן״, ושכל כך הרבה פעמים אני רואה שאת כותבת על דברים לא נעימים שאת מרגישה, או שקורים לך או שאת חשה כלפי אנשים אחרים. אם כל זה נראה לך בסדר, אז את באמת בסדר גמור כפי שאת ובוודאי שזה גם בסדר גמור מצדי. אבל לעומת זאת אם את רואה שאת יכולה אחרת, ואת אכן מחפשת אפשרות אחרת של קיום וחיים מלבד להיות באופן כל כך מתמיד לא מרוצה מיזה ומיזה, אזי בוודאי יש מה לעשות ומורים שמספרים לנו ש*אנחנו כבר בסדר כמו שאנחנו* הם לא אלה שתרצי למצוא.

ייתכן כמובן שכל דבריי אלה הם הבל וריק כי אולי מאז הפעם האחרונה שקראתי הודעה שלך בעיון כבר באמת הפכת לאדם שמח יותר ומיטיב יותר לעצמו ולזולתו, ואז כמובן אבקש את התנצלותי על כך שאולי פגעתי בך מבלי משים ושדבריי הם הבל וריק, או לפחות לא כוונו אלייך כיוון שאת כבר במקום ומצב אחרים לגמרי. אם כך הוא הדבר - אני מבקש ממך סליחה ומחילה ובכל הכבוד הראוי את מוזמנת להשליך את כל מה שכתבתי כאן אל פח אשפה כלשהו

עהאמך

שאני עדיין בלתי נסבלת למשפחה שלי ויש לי אפס סבלנות להכיל אותם והם מעוררים בי עצבים אז אני לא יכולה להיות איתם הרבה זמן בלי שזה ישפיע גופנית ואני לא עושה מדיטציות בכלל אגב. זה לא נראה לי בסדר אבל אותי לימדו שכדי שאדם יצליח לעבוד על עצמו קודם הוא צריך לקבל את עצמו . אולי בעתיד אנסה מדיטציות כרגע אני שקועה בדברים אחרים ואתה לא רואה את זה כי אני יודעת להסוות דברים

לב"ש זה בדיוק העניין.

אקולוגיה ופוליטיקה:
&nbsp
האם הכל בסדר עם העולם, עם ההתנהלות של ממשלות וכדומה?
&nbsp
אדם הוא עולם בפני עצמו, עם אקולוגיה ופוליטיקה.
&nbsp
לדוגמה, ברגע זה ממש, מפלגות מסויימות בתוכך קוראות את הכתוב... וכל מפלגה עושה איתו דברים אחרים, לפי המצע המפוקפק שלה. למה "מפוקפק"? כי היא לא באמת פועלת לפיו.
&nbsp
רוב האנשים, אם יהיו כנים עם עצמם בעת הסתכלם לתוך עצמם, יזהו כאוס בלתי נסבל.
ככל שזה יהיה פחות נסבל, כך נראה שהתבוננותם כנה יותר.
&nbsp
ברגע זה ממש, יש הרבה כוונות טובות בתוך העולם שלך - העולם שאת.
אולם מה הן יכולות ומצליחות לעשות?
יש המון מידע שנצבר, אולם מה באמת מתרחש פה עכשיו בפנים?
&nbsp
אז... אנחנו בסדר כמו שאנחנו?

אני כבר הבנתי שאת לא עושה מדיטציות

ואני גם לא אומר שאת צריכה. כמו כן אני גם לא מאשים אותך בשום דבר ומצטער שכך דבריי נקלטו אצלך. כבר בהודעתי הקודמת התנצלתי על האפשרות הזו שדבריי לא יובנו כהלכה, נכון?

״לקבל את עצמנו״ זה לא אומר לחשוב שאנחנו בסדר כפי שאנחנו. לקבל את עצמנו פירושו להסכים שכך הוא כרגע מצבנו לטוב או לרע, מבלי להאשים את עצמנו בדבר ויחד עם זאת לראות את מצבנו נכוחה ולדעת מה יש לשפר. הקבלה של עצמנו צריכה להיוולד מראייה צלולה של עצמנו ועם כנות עצמית ומבלי לערב את הרגשות שלנו של אהבה עצמית או שנאה עצמית.

בלי שום קשר אני לא רואה דברים ביחס אלייך או לכל אחד אחר כאן גם אם לא תסווי דברים. כל הכרותי עמך כאן ועם מרבית החברים האחרים פה היא לא היכרות אישית אלא על סמך דבריכם הכתובים ורק אליהם אני מתייחס. שוב סליחה עם פגעתי בך, זו לא הייתה כוונתי אלא פשוט השתמשתי בדברייך כדי לחדד ולהדגיש נקודות מסוימות בדבריי שלי, בניסיון להבהיר למה אני לא בעד מורי ה*אנחנו בסדר כפי שאנחנו* כפי ששאלת על כך.

הי

לא נפגעתי אבל הערת דברים אז חשתי צורך להגיב עליהם. בגדול מסכימה אבל עדיין לא מוצאת רע באהבה עצמית. כשמישהו אומר שהוא בסדר כפי שהוא זה לא אומר שהוא לא ירצה לשפר דברים מסויימים אלא שהוא מוכן לחבק את עצמו כבר עכשיו במקום להלקות את עצמו דבר שלא יביא לתוצאות המקוות ובכותרת רציתי לכתוב האמת ויצא לי שיבושי מקלדת :)

למעלה