צר לי להגיד... אבל הספר מאכזב

לגוטל

New member
צר לי להגיד... אבל הספר מאכזב

עידו רייף היה נחמד מדי עם הביקורות שלו... הוא מזכיר לי את החמישי בהארי פוטר, הרבה קורה אבל בעצם לא קורה כלום. בלי הדמויות הכי אהובות-טיריון,ג'ון,בראן ודאני שהם גם אלו שמקדמים את קו העלילה, הספר הזה אכן מתאים להיות סעודה לעורבים. גם את הנקמות שכל כך רצינו לא תקבלו בספר הזה. בקושי יש קטעים מצחיקים בספר (כמו שהיו עם טיריון לפני) ואפילו ג'יים כבר משעמם, הכי מצחיק שם זה Ser Ilyn Payne, ואני רציני לגבי זה, אחרי הספר באמת תאהבו אותו. הרבה מיתוסים ותאוריות שהרבצנו כאן ישברו, אבל שום דבר חשוב מדי, נושאים מינורים. היו באמת הרבה פרקים משעממים... בספר גם אין יותר מדי רמזים (אם בכלל) מעניינים לגבי העתיד, והסיפור מדכא! אבל לא מבחינה של איזה עוד מישהו אהוב שנהרג, אתם תקראו על מה שהולך בווסטרוז ותהיו עצובים שטיווין או מישהו אחר כמו סטאניס לא נמצא שם כדי לעשות סדר, אני רציני. עוד משהו חשוב? כן, נמאס כבר מאצבעון הזה, הבנו כבר את ההתלהבות שלו ממשחקי הכס וכמה שחקן מגניב הוא. דברים טובים על הספר? יש כמה, שני לניסטרים חדשים, דבאן וג'נה, מצחיקים ונחמדים, וכמו קוואן, לניסטרים נורמלים... דוראן חכם, נחשיות החול מגניבות. יש עוד כמה שיעורים מעניינים על ההיסטוריה של ווסטרוז בין השאר. ברינדן טאלי נשאר שועל ערמומי ואהוב, שיחה שלו עם ג'יים היא אחד הדברים הבודדים המצחיקים בספר. אי אפשר גם שלא לאהוב את רנדיל טארלי שם, אחד האנשים היותר חכמים בווטרוז לדעתי. דברים כלליים על הספר: סרסי מטומטמת ומביאה לשרשרת אירועים שיביאו לנפילתה העתידית, כמה נפלא וצפוי... קצת מדי בנים למשפחת פריי נתלים שם, צר לי. בריאן היא הדמות המשעממת ביותר בספר, אני רוצה לראות מישהו שיריב איתי על זה לאחר קריאה. משפחת גרייג'וי מאיימת להפליא, לא הייתי רוצה להיתקל בויקטאריון עם הגרזן שלו ביד, ויורון עוד יותר גרוע. לסיכום כללי: יש לי תחביב לפתוח את שלושת הספרים הראשונים בסדרה ולהנות לקרוא פרקים בודדים, יש קטעים שמרגשים, יש קטעים שמצחיקים, אבל בספר הרביעי אני אגע מעט. כתוב בספר הרבה, יותר מדי למען האמת, ובאופן שלא מתאים למרטין אפשר להעלים שם פרקים שלמים, פעם ראשונה שנתקלתי בשעמום שפשוט לא הבנתי למה לעזאזל הפרק הזה נכתב. יהיו לנו דיונים על הספר, אבל לא מרתקים מדי. אולי הביקורת שלי הייתה חריפה מדי בגלל אכזבה שלא ציפיתי לה מהכתיבה של מרטין, בהתבסס על שלושת הספרים הקודמים שכתב. בלי טיריון ושאר הדמויות שציינתי בהתחלה כדי לאזן את העניינים (ועוד במקומן דמויות יותר משעממות) הספר הזה יצא חלש. צר לי, אבל זו עובדה.

לגוטל

New member
לא ספויילרים

לא אמרתי מה יקרה... רק דברים כלליים מנקודת המבט שלי

יש שם כמה ספויילרים

"השיחה של ברינדן דגשחור וג'יים לאניסטר" הממ זה לא ספוילר? היו עוד כל מיני, אבל דברים קטנים כאלו.

b i n

New member
זו לא עובדה...

מה שכתבת זו לא עובדה, בסך הכל דיעה. כדאי לשים לב שיש הבדל בין השניים.

לגוטל

New member
לא טענתי אחרת

אבל לפי עוד הרבה דעות אחרות על הספר מהפורום העולמי של השיר, אני לא היחיד שחושב ככה. ההודעה הזו קיימת בשביל שתנמיכו ציפיות... ברור שיכול לצוץ כאן מישהו שממש יהנה מהספר משום מה, אבל לדעתי הרוב לא. הספרים הקודמים יותר טובים...

סיימת את הספר, נכון? ../images/Emo58.gif

הביקורת שלך היתה יכולה להיות בדיוק נמרץ זו שלי, אלמלא הספר היה משתפר מאוד החל מהאמצע שלו. באופן כללי אתה צודק. זה ספר מאכזב, והכי חלש בסדרה בינתיים. הביקורת שלי לא הדגישה את הצדדים האלה שלו כי לא רציתי לנפץ את הציםיות למי שעוד לא קרא (אני שונא שעושים לי את זה). אבל יש בו גם הרבה נקודות אור. הפרקים של סאם לדוגמה. הבנאדם מגדל עמוד שדרה סוף סוף. גם אלו של אריה מצוינים, ואלו של הגרייג'ויים ושל דורן. לגבי בריאן - אני לא בטוח שדווקא הדמות עצמה היא הבעיה פה, אלא השעמומונים המוחלטים שמרכיבים את רוב הפרקים שלה. פשוט אין לה מה לעשות חוץ מלרכב שוב ושוב לאורך ארצות הנהר השרופות (רבאק, כבר שלושה ספרים שהיא ודמויות אחרות עושות את זה, לא נמאס???), לדבר עם אנשים משעממים להחריד ופה ושם לחסל כמה Bloody Mummers. גם ג'יים משתפר ברגע שהוא עוזב את KL ומפסיק לקבל בשלווה את היריקות של סרסיי. אחד הדברים ששיגעו אותי בספר הקודם הוא שאחרי החתונה האדומה אנחנו לא שומעים כמעט כלום על אנשיו של רוב וכאן מקבלים סוף סוף תשובה חלקית. ג'ון, בחמש הדקות שהוא מופיע, עושה רושם של אדם מאוד שונה ומבוגר, והספר הזה עשה יותר כדי להפוך את אאימון לדמות מלאה מכל ספר קודם. לגבי הפרקים של סרסיי עדיין לא החלטתי - מצד אחד, כיף אדיר לראות אותה מקבלת אחד חלקי מליון ממה שמגיע לה, מצד שני היא מעולם לא הצטיירה ככזו מפגרת מוחלטת בספרים הקודמים. הנבואה והפרנויה לגבי טיריון עוזרים קצת, אבל זה עדיין לא מרגיש אמין. מצד שני, יש לה כמה וכמה רגעים יקרים מפז - כמו מועצת האהבלים שלה ("אביר לפת? אנחנו מכירים אותו?"), תהלוכת ראשי הגמדים, ברון עושה קציצות מהמזימות שלה וכמובן הפרק האחרון הנפלא שלה. אגב - מה דעתך לגבי סאנדור?

לגוטל

New member
../images/Emo58.gif

הרגשתי מחוייבות דווקא לנפץ את הציפיות, את הספר אני מבטיח לך שכולם יקראו בכל מקרה. לגבי בריאן, הסיפור שלה באמת מאוס, לא מבין גם מה כל הסיפור של אלו שמתחברים איתה ונהרגים על הדרך, למי אכפת מהם. לדעתי היא בחיים וצעקה שהיא תעשה את בקשתה של גברת לב-האבן
ג'יים בהתחלה משעמם, ושהוא עוזב את KL הוא נעשה מעניין יותר בעיקר בגלל הדמויות שאיתו, הלניסטרים החדשים והאנשים שלו. הוא היה יותר מצחיק בספר השלישי, אבל לפחות כאן הכבוד שלו השאיר את אדמור טאלי לא תלוי וכך את שאר האסירים החיים שהיו בהרנהאל ואצל משפחת פריי. ג'ון באמת ממה שנראה ממנו לוקח החלטות קשות, אבל נכונות. העיקר שנרגעתי שהתוכנית הזדונית של סרסי בשבילו לא יצאה לפועל... לגבי סרסי, היא לא הצטיירה ככזו מפגרת בגלל שתמיד היו לידה אנשים חכמים בשביל להראות לה את השביל הנכון-טיווין, ואריז, אצבעון, טיריון לזמן מה... שהיא לבד וכל כך חושבת את עצמה היא לא שווה כלום. אצבעון אמר בספר השלישי שהיא לא יודעת איך להשתמש בכוח כאשר יש לה אותו וזה מדוייק. בגלל הביטחון העצמי שלה עוד פחדתי שהתוכניות שלה יתממשו, אבל ברגע שברון אכן עשה קציצה מהמזימה שלה, הבנתי שהיא חיה בסרט. לגבי סאנדור, אחיו גרגור, דונדריון ושאר הירקות... מרטין היה מציאותי, כולם נפגעו בעבר קשה מדי ולא יכלו לשרוד, הסיפור של בריק קצת שונה ומוזר אבל היה ברור מהנאמר עליו שהוא לא יכל לחזור להיות בריק של פעם.

אז פספסת את הפואנטה - מגה ../images/Emo58.gif

האחים קלגיין לא מתים. טוב, לא בדיוק. גרגור הוא כנראה אל-מת. אני לא יודע מה בדיוק קייבורן עשה איתו, אבל זה ברור שהראש שהוא וסרסיי שלחו לדורן הוא מזויף - אחרת הם לא היו טורים לנקות את הבשר קודם. סרסיי גם אומרת שיש לה "אלוף ששום אדם חי לא יכול לנצח". היא *לא* מדברת על ג'יים... סנדור עדיין חי, בוודאות. הנזיר שאמר שהוא קבר אותו שיקר. זוכר את האח החדש במנזר? איש גדול ומגושם? לא אומר מילה ופניו לא נראו? מלטף את *הכלב*? שתי אלה הן הטעיות מרטינאיות קלאסיות. היתה עוד אחת שפספסתי עד שביקרתי בפורום העולמי: אלראס (Alleras) הוא למעשה סארלה (Sarella) סאנד, נחשית החול החסרה, שדוראן אומר עליה שהיא "משחקת משחקים באולדטאון".

לגוטל

New member
אני לא חושב... ../images/Emo58.gif

חשבתי שאולי זה ראש מזוייף, אבל קייבורן הוא לא קוסם או משהו כמו ת'ורוס, רק maester שאוהב לחקור לעומק. אני לא רואה איך הוא השאיר אותו בחיים, אולי שהחורף יגיע גרגור יתעורר לו אם הם השאירו אותו שלם, אבל לא לפני. לגבי סאנדור, אם הוא באמת חי הדבר האחרון שאנחנו צריכים עכשיו זה שהוא גם יחזור בתשובה כמו לאנסל ויצטרף לאבירים של שבע האלים. הוא היה מצחיק לפני, אם מרטין השאיר אותו בחיים כדי שיחזור בתשובה אז היה עדיף שאריה הייתה הורגת אותו. כמובן שכל זה במידה והוא אכן בחיים, דבר שאני בספק. אם כבר דאבוס לדעתי לא מת, הטעייה שנעשתה בכוונה נראה לי. אהבתי את הקטע עם נחשית החול, אבל עשינו קריאה אחת בלבד... מן הסתם יש הרבה דברים שפיספסנו, את כל התאוריות על הספרים הקודמים עשו אנשים לאחר קריאה שנייה לפחות. מעניין מה יקרה ב-KL, סוויפט ןפייסל אולי קראו לקוואן, אבל מייס טיירל יגיע עם הצבא שלו קודם (גם טארלי בדרך לשם) ובטוח ייקח את הבת שלו מכוח מהאספסוף המאמין, והיא תגיד לו על מה שהמלכה עשתה. השאלה היא האם הם יעשו ברוגז עם הלניסטרים או יסכימו לדבר עם קוואן כל עוד סרסי לא מעורבת, דבר שאני רואה הגיוני שיעשה. ככה מארגרי וטומן עדיין יהיו ביחד. יותר מעניין אותי זה מה הדג השחור יעשה, לדעתי יש מצב שהוא יחזור לבקעה שם יש לו מוניטין והרבה יותר השפעה מאצבעון, ואולי יביא משם כוחות על פריי ולניסטר. אני לא כל כך בטוח שהוא יצטרף לפורעי חוק...

קייבורן הוא לא רק מייסטר../images/Emo58.gif

הוא גם נקרומנסר - קוסם המבצע קסמים במתים. תזכור שמייסטרים אינם בהכרח רק מדענים - יש כאלו שגם לומדים קסמים, כמו מארווין למשל, מורו לשעבר של קייבורן. ואת קייבורן העיפו את קסמים שחורים, אאל"ט. התיאוריה שלי היא שהניסויים שלו הפכו את גרגור לזומבי נלחם - משהו כמו Terminator מכושף, אם אתה מבין לאן אני חותר. סאנדור - אתה לא יודע שהוא חזר בתשובה, רק שהוא כרגע מחלים במנזר וכנראה ויתר על זהות ה-Hound. לא בהכרח אותו מקרה כמו לאנסל. בלקפיש - אני מאמין שהוא ועוד הרבה מאוד אנשים אחרים שהפסידו את המערכה בווסטרוס, כמו טיריון, ריינלד ווסטרלינג, קונינגטון ואחרים נמצאים בדרך או יגיעו בסופו של דבר לשירותה של דאני. אחרי הספר הזה כבר די ברור שיכולותיה, כוונותיה והדרקונים שברשותה כבר ידועים לכל מי שהוא לא בלונדינית היושבת על כס הברזל.

לגוטל

New member
לגבי סאנדור ../images/Emo58.gif

בדקתי את הפרק, והאיש הגבוה שמלטף את הכלב גם מדבר עם בריאן והיא רואה את הפנים שלו, אין שם צלקות... מדובר באביר לשעבר. לדעתי סאנדור מת, הוא לא אחד שיוותר על הזהות שלו, זהות שהוא לא התבייש בה אף פעם. אם הוא חי אז אני אשמח. קייבורן לא ברור מה הוא, רק נראה שהוא נהנה לעשות מה שסרסי אומרת לו בתקווה שהוא יהיה בעמדה של השפעה ושהוא יוכל לעשות את הניסויים שלו. אני בספק שגרגור זומבי שממתין במרתף שיקראו לו, עדיין לא ראינו כאלו בווסטרוז. איך בלקפיש ידע על דאני בכלל? מה היא בשבילו? לדעתי הוא בדרך לבקעה או להולנאד ריד, הוא לא יעזוב את האדמות של טאלי בשביל מלכה שהוא נלחם נגד אביה. אין לו כסף ואנשים גם למסע כזה, הוא יישאר באזור איפה שיש אנשים שמכירים אותו שנלחמים נגד הלניסטרים. המרוץ להגיע אל דאני הוא אחד הדברים המעניינים, מי לא בדרך אליה? הדורנים, ה-maester המוזר הזה שברח לי שמו (אולי מרווין), ויקטאריון, טיריון ומי שכחתי? טיריון יגיע ראשון מן הסתם. שמתי לב לדבר מעניין שהרבה באמת בגלל המצב בווסטרוז עוברים לשרת את דאני או מעדיפים להצטרף לחומה, ואלו גם אבירים מכובדים, ג'ון יקבל כוח אדם טוב בקרוב. דבר אחרון, נכון המילים האחרונות של ג'אנה לג'יים גאוניות?! שהיא מפחדת מהבן של טיווין יותר, ואז מסבירה לג'יים את כוונתה, איך הציטוטים הטובים בספר.

הלכתי לבדוק גם כן,../images/Emo58.gif

הוא לא מדבר ופניו לא נראות, אך מצוין בפירוש כי הוא גדול אפילו מבריאן ושהוא צולע. אתה מבלבל אותו עם Elder Brother, אני חושב. בדוק עמ' 463-464. לא ראינו זומבים כאלה בווסטרוס, אבל ראינו אחד כזה בים הדותראקי - דרוגו. את דרוגו, שגם גסס מפצע מזוהם, הכניסה למצב הזה מירי מאאז דואור, שלמדה כשפים אצל - מארווין, המורה של קייבורן! נכון שדרוגו לא היה מסוגל להיחלם בשבלול, אבל מירי לא היתה מייסטרית אמיתית. קייבורן הוא כן (חוץ מהשרשרת) ויכול להיות שהוא מכיר דרך להוציא תוצאות יותר טובות מהכישוף. ויקטאריון לא בדרך להצטרף לדאני, אלא לחטוף אותה ואת הדרקונים שלה. ממש לא נראה לי שהיא תבוא איתו בדרך אחרת. אגב, כשקראתי את זה התפוצצתי מתחוק כשניסיתי לדמיין את הטמבל הזה ויק מנסה לבצע את המשימה. מילא יורון, הוא עוד אולי היה מסוגל לעשות משהו כזה, אבל ויקטאריון??? ברשימה לדאני נמצאת גם ה-Golden Company, שנאמר עליה שהיא מורכבת מאצילים לשעבר ובני אצילים ווסטרוסים. אני חושב ששם נמצא גם את קונינגטון. וכן, אחלה של ציטוט של ג'נה. אני כבר מת לראות את הגמד המכוער בספר הבא.

לגוטל

New member
זה גבולי ../images/Emo58.gif

הבנתי למי אתה מתכוון, אבל סאנדור שקט ועוד עושה עבודות ומקבל ביקורת? הוא חייב היה לעבור שינוי, הוא לא היה מתחבא מאף אחד ושומר על השם שלו בשקט, יכול להיות שזה סאנדור חדש. לגבי הצליעה, סאנדור לא נפגע ברגליים בקרב בפונדק... זה בעייתי. לגבי קייבורן, נכנעתי. נגלה את האמת לגביו ולגבי גרגוזומבי בעתיד אני משער. לא אמרתי שהוא בדרך להצטרף אליה, אבל זה עדיין סוג של מירוץ אל דאני. ויקטאריון הוא הלוחם הכי טוב באיי הברזל, אני חושב שאח שלו היה רציני, כי בלעדיו הכוחות של יורון לא שווים הרבה. תהיה מלחמה בינם, זה צפוי. איך אני מתגעגע לטיריון... גם לואריז למען האמת. הספר הזה מלמד הרבה על הלניסטרים, לדעתי טיווין העריך מאוד את טיריון, אני בספק שלעוד מישהו (אולי קוואן) הוא סיפר את האירועים שהביאו אותו לתקוף את KL, ואחרי שג'ופרי התחצף אליו הוא נשאר עם טיריון ודיבר איתו על המצב, ויש עוד הרבה מקרים דומים. לדעתי הוא ידע שטיריון הוא הכי דומה לו מבחינה כישרון הנהגה וחוכמה. ונראה שגם שאר הלניסטרים יודעים את זה, סרסי וג'אנה מפחדים ממנו באופן רציני. כמה אני יכול לכתוב על הספר... אפשר לעשות מאמר של עשר עמודים על הטמטום של סרסי, הכי הדהים אותי שהיה לה כל כך ביטחון עצמי, שהיא נשארה בלי אנשי משמר רק שלה, ואני לא מדבר על כמה דבילים כמו אוסמונד, אלא כמו שהיה לה בהתחלה משמר אישי שטיריון שלח לנסות לשחרר את ג'יים. איפה השומרים של בית לניסטר? לפחות היו צריכים להישאר 500 איתה ולא לצאת למלחמה, הם היו מיד מוציאים אותה מהתא. והשנאה הדבילית שלה לטיירלים, אוי איך שמחתי שג'יים זרק את המכתב לאש, החיוך שעלה על פניי...

גם אני חשבתי על הארי פוטר החמישי

ממה שאנשים אמרו על הספר. ובאמת (וזה בלי לקרוא) נראה לי שיש כמה קווי דמיון. שניהם יצאו תקופה די ארוכה אחרי הספר הקודם בסדרה (באופן יחסי כמובן), שניהם יצאו ארוכים מאוד (אולי ארוכים מדי), ושניהם איכזבו הרבה קוראים שקיבלו מהם תחושה שבעצם לא קרה כלום. תתפלאו, אבל זה דווקא גורם לי להיות אופטימי בקשר לעתיד הסדרה. למה? כי אחרי הספר החמישי בהארי פוטר הגיע הספר השישי, שהוא הרבה יותר טוב, לא נמרח בכלל, קורה בו המון ומקדם את העלילה. אין לי ציפיות כאלה מ"ריקוד עם דרקונים" משום שהוא חלק ממשתה לעורבים. אבל ייתכן שהספר הבא (שגם הוא יהיה השישי) יהיה הרבה יותר טוב ויוציא את העלילה מהבוץ. כמובן שאין שום ערובה לכך שזה באמת יקרה, אבל זו נקודה למחשבה.

לגוטל

New member
לדעתי הוא יהיה הרבה יותר טוב

כי יהיו שם הדמויות האהובות בסדרה, אלו שגם מקדמים את העלילה הראשית- הדרקונים של דאני והמלחמה נגד האחרים. וכמובן טיריון יהיה שם והוא תמיד מצחיק, ואת זה ניתן לראות מסיכומי שני פרקים שלו ששמו בפורום העולמי עוד שהוא היה אמור להיות חלק מהמשתה.

אהובות זה עניין סובייקטיבי...

ראה את הדיון למטה. אותי אישית מעלה מלך ודורן מעניינות הרבה יותר מהחומה וערי סוחרי העבדים. אבל אני חושב שהמסקנה מכל זה היא שלמרות שיטת הPOVS הסיפור הוא סיפור אחד, ואי אפשר באמת להפריד בין קווי עלילה מבלי לפגוע בשלמות הספר.

למעלה