צרפו אותי אליכם...

צרפו אותי אליכם...

ערב טוב.... אז כמו שאתם רואים אני חדשה כאן בפורום. מקוה להתברג כאן ולמצוא חברים חדשים. קצת רקע עלי. אני בת 22. אמא לשני ילדים מתוקים. אוטוטו גרושה. ורוצה יחד עם גירושי מבעלי ``להתגרש`` גם מהדת. (שאותה אני סוחבת על עצמי בלית בררה מגיל 16.) כיום אני מגדירה את עצמי `דתיה` כלפי חוץ בלבד. אני ממשפחה חרדית, וכאן מתחילה הבעיה. אבא שלי! הוא עוזר לנו המון כלכלית. בלעדיו לא היינו מסתדרים. הבעיה שבגלל זה הוא מרשה לעצמו להתערב יותר מידי. ועכשיו כשאני מתגרשת אני זקוקה לו ולעזרתו הרבה יותר. (לפחות בשלבים הראשונים.) אבל....... אם אלך אחרי רצונותי ואעזוב את הדת, הוא ישרוף גשרים. וכמובן שלא יעזור לי יותר. הוא יודע שאלו כוונותי וכבר הודיע שישב עלי שבעה. (כן, הוא מאלה שאוהבים להקצין הכל.) ואני נקרעת בינו לבין רצונותי. אחרי הכל אני לא מחפשת רק את כספו אלא שאני לא רוצה להכאיב לו. מה עושים??? נמאס לי כבר לריב איתו על כל דבר שקשור לדת. כמו היום למשל... שבסוף הוא יצא מביתי בכעס ואכזבה מהבת ה`סוררת` שלו. אני בדילמה! נמאס לי להיות מי שאני לא. למרות שזה רק כלפי חוץ. אולי תגידו לי מה עושים? אשמח לקבל כל תגובה.

admor

New member
ברוכה הבאה

לדעתי למצוא עבודה ולהפוך ל"מסורתית". לא הכל אבא צריך לדעת, זה סתם עושה לו כאב לב. לא בכל שיחה להזכיר לו שאת לא דתיה, פשוט לחיות את החיים לפי רצונך פחות או יותר, אבל גם לא לשקר. יש הרבה נושאי שיחה בין בני משפחה לא הכל חייב להיות קשור לדת ומצוות.

זו הבעיה.

שאצלו הכל מתקשר לדת. מספיק שיראה אותי עם שרוול קצר או בלי כיסוי ראש, ואני מתכוונת בתוך הבית. בשביל שיפצח לי בשיחת מוסר, ובאיך בגללי הבריאות שלו נהרסת.... וכל זה. נמאס לי שאני צריכה להסתיר את הטלוויזיה. להסתיר את העובדה שבעלי עובד בעיתונים. (הרי זה `אסור זו הכשלת הרבים וגורם לביטול תורה... ובלה בלה בלה...). נמאס לי!

barr1969

New member
תמיד טוב שיש בארון חולצה עם שרוול ארוך

וחצאית. וכיסוי ראש. ומה שצריך בשביל אבא. לא בשביל כסף של אבא, אלא בשבילו, כי ככה הוא אוהב את הילדה שלו. אם הוא הרוויח את אהבתך אליו ביושר, מגיע לו להיות מאושר. גם אם תצטרכי בשביל זה להתלבש שונה כשאת אצלו. <אחת עם נסיון>

Moon rise girl

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

אין לי עצות מועילות לצערי, אני מאחלת לך שהדברים יסתדרו.

אז הגעת...

ובזכותך גם אני שבתי. הבעת את עצמך נפלא ותקבלי המון סיוע מהחברים.. ים הצלחות בדרכך (ומי יודע מתי אצטרף אלייך..).

אל תשכח שהגעתי לכאן בזכותך.

בכלל לא ידעתי על הפורום הזה. ויש לציין שהחברה כאן נשמעים אחלה. תודה לכולם.

ולמה שלא תצלצלי להל"ל?

אני בטוחה שהם יכולים לעזור לפחות בעצות ורעיונות חברה של חברה שלי מאד נעזרה בהם וגם לה יש ילדים יש פה את המספר באיזה מקום.....

יש לי את המספר שלהם.

אבל...... נראה לי שאין לי עדיין מספיק אומץ.. לפני 7 שנים כשיצאתי פעם ראשונה צלצלתי אליהם. והתגובה שלהם לא הייתה משהו. אמרו לי את עוד ילדה את עוד לא יודעת מה את רוצה מעצמך. פוחדת שיקשו עלי פעם נוספת, ושוב יטעו בי ספקות אחרי שהחלטתי סופית!

boten d

New member
שלום לך ציפורה ../images/Emo13.gif

דבר ראשון, ה.ל.ל עוזרים מגיל 18 (אני מהציבור הדתי לאומי אז מה שאני יודע אני יודע מכאן),לפני 7 שנים היית רק בת 15 וכנראה לכן דחו אותך. אני מציע לך קודם כל לצלצל אליהם. דבר שני, המצב של אכן בעייתי, אך אחד לא מעוניין להכאיב להוריו. לא כדאי להפיל על אבא שלך פצצה כזאת ביום אחד, חלק מהשלבים שהרבה חבר'ה עוברים זה הסתרת אי-אמונתם, ירידה הדרגתית של קיום אורח חיים חרדי\דתי, (בשלב הזה ההורים עוד בהכחשה) עד שזה מתפוצץ - ויכוחים, כאבים, עצב ומריבות, אך את רובם מתישהו ההורים מקבלים כמו שהם.... לא מכיר את אבא שלך ואת קיצוניותו\עקשנותו. כל שנותר לי הוא לתת חיבוק וירטואלי
בהצלחה!

למעלה