........צרעכה עזרה?תשובה?

........צרעכה עזרה?תשובה?

שלום, אימי כבת 58 ,לא עובדת. חולה בכל הלחצ דם גבוהה,אסטמה קשה וסכרת. לאחרונה החלו לה כאבים עזים ברגל והסתבר עם הזמן זה פריצת דיסק קטנה בגב התחתון שמקין על הרגל. אבי עזב את הבית לפני יותר משנתיים אך הם בקשר, כל יומים הוא מגיע אלינו. מנסה לקשר בנינו. אני והיא כל הזמן רבות. אני עובדת במשמרות ונימצאת אצל החבר רבות [אשר גר טיפה רחוק] היא נורא עצבנית.כל הזמן. היא לא אוכלת מסודר אוכלת המון שוקולד ושותה בירה ודברים עם סוכר - כשאסור לה. היא יושבת כל היום בבית...ולא עושה כלום עם עצמה. אוכלת תצמה מבפנים. שומרת טינה וניתקה עם כמעט כל חברותייה את הקשר עקב התעקשות על דברים מזערים שכביכול הפריעו לה. אני כבר לא מסוגלת. חשבתי אולי לקחת אותה לטיפול. אולי למישהוא שיגרום לה למחשבות טובות ולהאמין בעצמה. אבל אין לי יותר מידי כסף מיותר. יש דבר כזה טיפול/יעוץ שתורם אבל לא עושה חור בכיס?

כן

אבל אמא שלך צריכה לרצות טיפול ולרצות שינוי כדי שמשהו יקרה. זה לא מספיק להביא אותה לטיפול כי את חושבת שצריך. נסי לברר במרכז לבריאות הנפש הקרוב למקום מגורייך (חינם) או בקופת החולים שלה (מסובסד).

כן אבל

במרכזי בריאות הנפש הטיפול הוא בחינם, אולם התור עשוי להיות שנה ויותר (ובינתיים, כאמור בסיפור ידוע: או שהפריץ ימות, או שהכלב ימות או שהמשיח יבוא). כדאי לדעת גם, שבטיפול החינמי אין לך אפשרות לבחור מטפל או את השעה הרצויה לך לפגישות. הטיפול המסובסד הוא אופציה יותר סבירה, אולם כדאי לדעת שגם הוא לא מספיק בד"כ. כ30 פגישות בשנה, הניתנות במסגרת הסיבסוד בכללית, הן הרבה פחות ממה שדרוש למטופל ממוצע, אך בהחלט טוב מלא כלום. מסכימה עם יעל: לא ניתן לסייע למי שאינו מעוניין להסתייע.

barakshiatsu

New member
היי והיא כאן,

לגבי טיפולים פסיכולוגיים מוזלים אין לי מה להוסיף, אך הייתי ממליץ לך לבחון את הגישה לטיפול באימך מכיוון קצת שונה, ואולי לשלוח אותה לטיפול בדיקור סיני. לפי מה שכתבת יש לה לא מעט סיבות ללכת לטיפול בבעיותיה הרפואיות ומטפל מיומן ידע לעורר בה לחזור ולקחת אחריות על עצמה ואף יטפל בעצבנות ובמצבי הרוח שלה (הרבה נקודות דיקור מכוונות למצבים רגשיים ויש להם השפעה ישירה עליהם). לגבי עלות הטיפול, נכון שטיפול פרטי אצל מטפל עולה לא מעט, אך ישנן שתי אלטרנטיבות זולות יותר: א. לפנות לבתי ספר לרפואה משלימה שם יש כל שנה טיפולים של בוגרים בעלות סימלית (בתי ספר כגון: רידמן, ברושים, מזרח-מערב, תמורות, מדיסין וכדומה). הטיפולים הנ"ל מבוצעים בליווי מורים בעלי ניסיון עשיר, כך שממש כדאי לנסות. ב. ישנה פריחה של תופעה מבורכת שנקראת "דיקור קהילתי" בו ניתן לקבל טיפולי דיקור בעלות סימלית (כ60 ש"ח לטיפול), הרעיון הוא שהמדקר מטפל בכ4 אנשים במקביל, היושבים באותו חדר עם מחיצות ביניהם. מכיוון שנשמע ואימך תצטרך גם שיחות אחד על אחד, יש בד"כ אפשרות לקחת מספר טיפולים פרטיים מידי פעם במקביל לטיפולים הקהילתיים וע"י כך להקטין בצורה משמעותית את עלות הטיפול. לרשימת קליניקות של דיקור קהילתי, תנסי לחפש בגוגול "דיקור קהילתי", או באתר סינית www.sinit.co.il שיהיה בהצלחה, ברק.

עם כל הכבוד

ויש הרבה כבוד לדיקור - כמו שהאם הוצגה מעלה חלק גדול מבעיותיה קשור לבחירות סגנון החיים שלה שלא תומך בבריאות שלה. שום דיקור סיני לא יעזור לאדם סכרתי שאוכל מה שאסור לו.

barakshiatsu

New member
הבהרות,

אנו כבר נכנסים לפילוסופיה של הטיפול, אבל חשוב שיהיה ברור שטיפול ברפואה סינית היא לא "טכנאות" ועשיית קסמים של המטפל ולמטופל אין שום חלק בתהליך הבראתו. הרפואה סינית מסתכלת על האדם בכללותו, אורח חייו, מצבו הנפשי, הרגליו, מבנהו הפיזי ובעיותיו נלקחות בחשבון. אין דבר כזה הפרדה בין גוף ונפש ברפואה סינית, האחד משפיע על השני בשני הכיוונים. מטפל טוב ידע לפנות לאדם ולעורר אצלו מודעות למצבו מעבר לטכניקה ולהשפעה של הדיקור. הוא ימליץ על תרגילים, על תזונה ויבהיר כי הצלחת הטיפול תלויה ומושפעת מאוד מבחירה ושינוי סגנון החיים. [המחלה והכאב באים עקב דברים "לא נכונים" לגוף/נפש שלנו שאנחנו עושים לעצמנו והגוף מנסה לאותת לנו בדרך היחידה שהוא יכול (כאב, מחלה, עייפות ...) שנשנה את המצב]. בעצם הגעת המטופל לסדרת הטיפולים, מעבר להקלה הפיזית (בתקווה), הוא עובר תהליך של הבנה ומשנה משהו בעצמו (כמו כל תהליך טיפולי אחר) ובשאיפה לאט לאט מתחיל לקחת אחריות על חייו. כמו כן, לדעתי האישית (ואני מצטער שלא רשמתי את זה במפורש מקודם) טיפול בדיקור או כל אמצעי אלטרנטיבי אחר, לא בא בכדי להחליף רפואה מערבית, כלומר טיפול תרופתי או טיפול פסיכולוגי ויש לעשות אותם במקביל. זאת רק היתה הצעה לנסות לשכנע את האם לעבור איזה תהליך שהוא בנוסף לתהליך הפסיכולוגי. המשך יום טוב, ברק.

למעלה