צ'רלס בוקובסקי

צ'רלס בוקובסקי

בדיוק גמרתי לקרוא את "שיפון עם שינקן" של צ'רלס בוקובסקי (ומאוד נהניתי), ועכשיו אני באמצע ספר אחר שלו - "האשה הכי יפה בעיר" - קובץ של סיפורים. בוקובסקי מספר על החיים בזבל. חיים בתחתית של התחתית, כשרוב הזמן לא ממש ברור לו איפה הוא ישן למחרת והאם יהיה לו מה לאכול. הוודאות היחידה אצלו היא האלכוהול (שזורם בכמויות, ומכל הסוגים). אני חייב להודות שדי קשה לי עם הסיפורים שלו, כנראה יותר מדי "מציאות" בשביל ספר... אני גם לא ממש בטוח אם הוא לא חצה את הגבול הדק שבין סגנון בוטה-ריאליסטי לגסות-פורנוגרפית. מה שכן, הוא יודע לתת חומר למחשבה - האם אי אפשר באמת לחיות מחוץ ל"חלום הבורגני" של בית-אשה-מכונית-שני ילדים-וכלב. מה אתם חושבים? מה עוד אתם יכולים לספר לי על בוקובסקי?

rannot

New member
לא מומחה אבל

אני אזרוק מילה או שתיים - אני גם מאד נהנתי לקרוא בוקובסקי. זה בהחלט נחמד לקרוא על תרבות השוליים של אמריקה. באותה תקופה שבה צץ בוקובסקי בחוף המערבי התקיימו גם אלן גינזבורג, וויליאם בורואוז וג'ק קרואק שהיו חלק מאותה הרוח של התקופה שנקראה דור הביט (מושג שנתבע על ידי קרואק אני חושב). ובכלל אפשר מאד לחיות מחוץ לחלום הבורגני וזה ללא קשר לבוקובסקי, סע להודו. אני יכול להמליץ לך על "החתרנים", הספר שהכי אהבתי של קרואק, שנכתב במשך שלושה ימים על ספידים וגם ככה הוא נקרא (אל תבהל, הוא פחות פורנוגרפי). בוקובסקי בעיקר מאד מצחיק אותי הוא מלקק פותים ועוף בטריאקי באותה השורה. ואם מה שקנה אותך זה תרבות השוליים אתה מוזמן להתנסות בג'ק קרואק וגם לנסות גם את בוראוז וגינזבורג. בוראוז, למרות שקראתי שניים אין לי רצון להמליץ על אף אחד מהם עכשיו. גינזבורג שעוסק יותר בשירה עוד לא יצא לי לקרוא ואולי כדאי שאני אנסה. אם אתהנ מעונין יותר במין ואלימות אני גם אשמח לתת לך מספר המלצות.

neta2

New member
האישה הכי יפה בעיר..

הרבה יותר טוב ובוטה מ"שיפון עם שינקן" לטעמי.

למעלה